izvini ako je a bilo koji način delovalo da sam se uvredio, to apsolutno nije tako 🙂
meni je zapravo žao što ljudi ne žele da probaju te neke stare koncepte kao što je ne preterano struktuirani sendboks naslov sa dobrim in game mehanikama i na žalost, u ovom slučaju, prilično softastom core mehanikom. ja zapravo jesam fan elite, iako je nisam igrao ozbiljno duže od godinu dana. u onih godinu i kusur koliko sam je igrao, sam upucao par hiljada sati, i nikako ne mogu reći da sam razočaran. baš zbog vremena koje sam posvetio, skila koji sam razvio, i gomile situacija koje ti dobro strukturirani naslovi u kojima "ima šta da radi" jednostavno nikada ne mogu pružiti. skripte i vođene dobro dizajnirane misije nemaju taj prizvuk "generičnosti" koji toliko smeta prosečnom steam ocenjivaču, ali nemaju ni širinu mogućnosti koje pruža nenavođeni sendboks. večeri provedene u poteri za winter wolfs-ima, genkovanje felicijinog matičnog sistema rhea, obaranje t9-ke u mailbox-u carter porta, genkovanje community goal-ova, beta blow out-u i pvp liga spadaju u neke od meni najdražih momenata u tridesetak godina dugoj gejming karijeri.
ali džaba sve to ako je tebi cilj važniji od puta. u tom slučaju, elite: dangerous, kao i verovatno većina drugih pravih sandbox igara (space engineers, rust...) nikako nisu za tebe. osetićeš da si potrošio gomilu sati da naučiš nešto a end game-a nigde.