Šta je novo?

Elite: Dangerous

Sve,to je i problem... :)
Znam,ako cu da furam bounty hunt,onda treba ici na fajtere... ako cu svega po malo,Cobra...
Sada visim u LHS 448 sistemu (jedna zvezda i stanica) i tu imam Viper Mk3 120k,Cobra Mk3 300k i Viper Mk4 350k... (ako se ne varam...)

Koliko sam uspeo da iskopam po netu,napucana Cobra 3 je slicna sa napucanim Viper 4,stim da VIper ima bolji raspored oruzja tj bolji je za fajt...
Hteo ili ne,moracu se baciti na fajt tj bounty jer to daje kintu,ovo ostalo je bas sitno... tako da cu pokusati sa Viper 4,posto je ipak superiorniji u odnosu na Mk3 tj nema power probleme i sl...

hm... ne bi to bio moj izbor, čak ni za borbu, ali ok.
***, na drugom si kraju galaksije :(

Konkretno sto ne bi uzeo V4?

Sad cu ja do tebe,stizem za 15 min :)

Imam ED koji sam uzeo otprilike kad je izasao, dakle pokrecem ga preko njegovog klijenta. Hteo bih da kupim Horizons ali preko zvanicnog sajta je dosta skuplje (cak i sa ovim bednim popustom za nas koji imamo osnovnu igru) u odnosu na Steam kljuceve koji se mogu naci po sajtovima kao sto je Kinguin. Moje pitanje je da li mogu da uzmem verziju za Steam i da nekako povezem naloge? Ako je nesto bitno i ED i Steam su mi registrovani na isti mejl.

Sve,to je i problem... :)
Znam,ako cu da furam bounty hunt,onda treba ici na fajtere... ako cu svega po malo,Cobra...
Sada visim u LHS 448 sistemu (jedna zvezda i stanica) i tu imam Viper Mk3 120k,Cobra Mk3 300k i Viper Mk4 350k... (ako se ne varam...)

Koliko sam uspeo da iskopam po netu,napucana Cobra 3 je slicna sa napucanim Viper 4,stim da VIper ima bolji raspored oruzja tj bolji je za fajt...
Hteo ili ne,moracu se baciti na fajt tj bounty jer to daje kintu,ovo ostalo je bas sitno... tako da cu pokusati sa Viper 4,posto je ipak superiorniji u odnosu na Mk3 tj nema power probleme i sl...

Najbolja lova je u trgovini i krijumcarenju, ali to je dosadno :)

Pa prosvetli nas malo sunce mu... :)

Najbolja lova je u trgovini i krijumcarenju, ali to je dosadno :)
na njegovu količinu početnog kapitala, najbolje mu je da bounty hantuje, i to u wingu sa nekim jačim.

Konkretno sto ne bi uzeo V4?
Sad cu ja do tebe,stizem za 15 min :)
zapravo, lupam. mislio sam da v4 ima sličan problem kao prethodni viper, ali sad vidim da tu zapravo ima kompartmenta koliko hoćeš, ali po cenu agilnosti. ima i novi štit. u suštini, to su dva loadouta za te brodove koja bih ja koristio (borba i švrćkanje okolo):

http://coriolis.io/outfit/cobra_mk_...810000045322b53536b.Iw18gDCQ.MwBhEYy62UCYRA==
gde bi se ta jedna scb gasila i palila (ona je od poslednjeg peča samo 50MJ, ali i to je dosta za trećinu do polovinu tog štitića.

ili:
http://coriolis.io/outfit/viper_mk_iv/24A4A4A2A3A3A4C1b0r181000004532586b2725.Iw1-kA==.EwBj4iEYRkg=
gde je ta 3a ćelija od poslednjeg peča nekih 90MJ, opet - trećina do polovine štita

e sad... ja lično volim, kada sam u tako bespomoćnom brodu, barem da mogu da pobegnem i zato meni taj boost speed cobre tako puno znači. opet, v4 ima duplo veći štit (i srazmerno manje sc-ova), i čak je i mrvicu brži na zvezdanoj mapi, ali je i manje agilan, dakle teže upravljiv u dogfight-u...
stvar ukusa.

Poslednja izmena:
Imam ED koji sam uzeo otprilike kad je izasao, dakle pokrecem ga preko njegovog klijenta. Hteo bih da kupim Horizons ali preko zvanicnog sajta je dosta skuplje (cak i sa ovim bednim popustom za nas koji imamo osnovnu igru) u odnosu na Steam kljuceve koji se mogu naci po sajtovima kao sto je Kinguin. Moje pitanje je da li mogu da uzmem verziju za Steam i da nekako povezem naloge? Ako je nesto bitno i ED i Steam su mi registrovani na isti mejl.

Nemoj da me uzmes zdravo za gotovo bez provere, ali kad uzmes na steam-u dobijes kljuc kojim igru aktiviras na nalogu koji imas kod Frontier-a, tako da bi bilo logicno da mozes da skines klijenta. A s druge strane, Horizons dolazi sa ED u sebi, tako da ti originalna igrica i ne treba.

Dobio si ključ za steam, verovatno nisi video taj mail. Svi koji su kupili igru kada je izašla su dobili Steam ključ kada je igra zvanično izašla za Steam.

Ne znam da li je taj ključ mogao da se preproda, ja nisam hteo da rizikujem. Pogledaj na Frontier sajtu pod My Account, imaš sigurno steam ključ negde...

Uf dal je stvarno tako? Ja se sećam neke priče da nisu delili steam ključeve nama koji smo kupili igru direktno preko frontier sajta.

Koliko sam se patio da skinem svaki novi klijent preko krzavog hotelskog interneta svaki put kad bude neki patch...
plače mi se sad ako sam stvarno mogao elegantno preko steam-a da instaliram :)

Samo mi je bitno da mi progres bude sacuvan, da ne moram opet sa budjavim Sidewinderom da grindam.

Progress je isti na Steamu jer kad se startuje igra otvara se Elite client opet...

E super, hvala, ta informacija mi je trebala. cheers

Vukodav,ti zivis u hotelskoj sobi ili...?

Da, osim kad sam na odmoru kući, kao sada :d

ED launcher pri slabom internetu puca dl na svakih 5 minuta pa je velika patnja instalirati igru :/ Uvek izgubim rank 5 u power playu kad bude patch hehe
Da su makar dali klijent/patch na torrent kao wot što ima bilo bi puno lakše.

Pa gde sljakas,u kom si gradu,da dodjemo ta te terorisemo :D

Visakhapatnam, India, izvol'te ali sumnjam da će vam se dopasti :d

BTW našao sam steam ključ na Frontier sajtu i ubacio u library bez problema, hvala za info, bio sam ubeđen da sam negde pročitao kada je izašla igra za steam da nam neće dati ključeve :wall:

Poslednja izmena:
Jel ima neko savet kako pronaći escape pod na površini planete? Znam da se nalazi negde unutar plavih POI krugova, ali ima ih previše i ostatci broda se ne vide prilikom letenja... A SRVom naći je nemoguće. Jel ima fora neka?

uzletiš iz baze u kojoj si dobio misiju, popneš se na preko 2k metara i obilaziš plave poi krugove. ostaci broda se vide, ali ne baš najbolje, pogotovo ne sa te visine, a kad se spustiš ne vidiš plavi krug. kad si dole, vidi se čak i sam escape pod, i često ih ima više od jednog. izađeš napolje u srv-u i pokupiš ih sve.

ostaci broda se vide, ali ne baš najbolje, pogotovo ne sa te visine, a kad se spustiš ne vidiš plavi krug.

E ovo je problem, znas li otprilike sa koje visine se moze uociti ostatak broda?

mislim da to pomalo zavisi i od grafičkih setovanja.

pazi, i meni je trebalo par puta dok se nisam uštelio. letiš na sasvim malo preko 2km, i kad budeš blizu centra plavog kruga naglo oboriš nos nadole. ako do 500 metara visine ne uočiš ništa, najverovatnije si promašio, a možda i nema ništa interesantno. ako ne uspeš da iz dva - tri naleta uočiš išta, promeni plavi krug, odnosno odleti do sledećeg. na planetama koje daju planetarne misije plavi krugovi su često jako blizu jedan drugom.

nema šanse da iz tri - četiri kruga ne naletiš na ostatke broda. moj wing je na jednoj od nenastanjenih planeta nebule plejada čak pronašao sakrivenu instalaciju. ako ne računamo tu novu stanicu u maia sistemu, sledeće najbliže naselje je skoro 500 ly daleko.

budi uporan ;)

oke, probacu kad naletim sledeci put na takvu misiju, zadnji put sam izgubio preko sat vremena...

Lutam okolo,prosvljao vec pola galaksije,malo bounting,malo smugling ali sve to nekako slabo...
Probao i mining,zamalo uninstal kako me nerviralo "rucno" skupljanje ruda..
I onako u smoru svljam po modulima i vidim neki Colector modul...ajd rekih da probam...
Iako mi je trebalo par sati da sve tacno provalim kako funkcionise,vrlo brzo je bala Cobra Mk3,sada vec skoro full opremljena,nasao super Pristine sistem i laganica po milionce po satu... nisam ni znao da mining moze biti tako zanimljiv :-

desilo se da sam promenio sve u kompu osim kućišta, dvd-ja i harda, koji je sad pomoćan, i moram da pirmetim - kako ova igra zapravo mnogo zavisi od konfiguracije mašine. fakat, pristojan frame rate se može ostvariti i na mašinama koje koštaju par stotina eura, ali sve ono gde me je igra do sada smarala, a to su tranzicije: izlazak iz hiperspejsa, prelazak u i iz superkruza, pozivanje zvezdane ili sistemske mape, sad radi mnooogo mnooogo brže. da ne spominjem da u hiperspejsu, koji je doskora seckao (jednocifren broj frejmova) sada imam 120 fps-a.

Performanse da zavise od hardvera? Ko bi rekao...

malo je nelogično kad najveći drop frejmrejta nije u trenutcima najintenzivnijih dešavanja nego recimo u suprecruis-u i hiperspejsu. u tom smislu, s obzirom da mi se tokom letenja igra ponašala sasvim pristojno, na preko 40 - 50 fps-a, nikako nisam mogao da povežem da je moj hardver odgovoran što igra usporava kad smo u očigledno ne tako zahtevnim situacijama.

Pa superkruz u blizini planeta i hiperskokovi su upravo trenuci kada se podaci učitavaju :d

nekako mi je to pretanko. u superkruzu se inace ne ucitavaju podaci dok letis okolo jer su vec ucitani, osim ako neko novi ne ulazi u superkruz, a i onda se ucitavaju samo njegovi podaci, ne i dosije, blueprint kuće, ženin medicinski karton i sl.

Samo da potvrdim da i meni igre bolje rade kad god uradim veci upgrade. :D

Vrh Dno