Šta je novo?

Elite: Dangerous

ne da nisi uvredio, nego naprotiv, zahvaljujem na odgovoru i, bar u delu o korisničkom interfejsu, nemam tu šta da dodam. realno, uvek ima mesta da se takve stvari tune-uju. lično ne mislim da je to stvar novca, pre vidim to kao nedostatak ideja, ili čak brabernovu zadrtost, jer on je još od te 84-e i prve elite poznat kao "najpametniji od svih". prilično sam siguran da ga nije lako ubediti da promeni nešto što je zamislio, mada možda to i nije tako loše jer ovako imamo proizvod na koji se precizno fokusirao, a pitanje je šta bi ispalo da je bilo nekoliko babica.
imam utisak i da su smatrali da će priča o ui-ju proći kao "vidi kako je inovativan taj "vr" koncept, da lutaš pogledom po kokpitu tražeći podatke". kapiram da je mnogo lakše pomoću nekog oculus rift-a nego mišem, ali...

što se tiče x igara čiji sam takođe veliki fan (čak i ove poslednje koju niko drugi ne voli), tu je stvar zaista drugačija jer, iako je na prvi pogled u pitanju svemirska simulacija, x igre su zapravo menadžerske igre, tzv. upravljačke simulacije. istina, možeš da se napucavaš sa drugim letelicama, ali poenta je da izgradiš svoje trgovinsko / proizvodno carstvo i zgrneš brdo para, a ne da se ubudžiš kao han solo i budeš heroj svemirskih puteva. u tom smislu kažem da nikako nisu isti žanr. elite su uvek bile igre u kojima svašta možeš, ali kako si primetio - poenta je da istražuješ, trguješ i boriš se; x igre su igre u kojima sve to služi samo kao shell kojim pristupaš tajkunskoj simulaciji.

hvala na odgovoru i lepo se igraj :)

pozz!

demo si valjda igrao stari originalni elite :D

Nisam igrao prdhodne delove, od sličnih naslova igramo sam FreeSpace 2 , Bang! Gunship Elite i Freelancer i probao sam nešto iz Wing Commander i X serijala
Od njih pamtim "Freelancera" kao najbolju igru iz te tematike, i "Bang! Gunship Elite" kao najbolju arkadnu pucačinu, takodje imala je odličan MP.

Pitanje za vlasnike igre!
Da li bi bio neko voljan da mi pozajmi nalog na dan dva, samo da probam igru,
tj sutra mi stiže Oculus Rift DK2, a čitao sam da je ovo jedan od trenutno najboljih naslova, a da nije tech demo.
OR će biti kod mene nekih 7 dana, tako da bi mi trebalo dan dva u tom periodu, samo da probam,
naravno napisaću kompletan utisak vezano što za samu igru što za Oculus Rift.
Mogu da dam u zamenu moj Origin ili Steam nalog, da imate šta da igrate dok ja testiram Elite.

Poslednja izmena:
Boze dragi... nego, hoce li to da radi na mom 6970M i QC i5 procesoru?

Hoce, ali najvjerovatnije nece moci na full detaljima i 60fps.

mdaaa.. osim shto hocce, poshto i na mom C2Q Xeon-u i 6870 radi sve u full na 60fps, osim pri HyperJump-u kad padne framerate, ali to je vecc opshte poznat "problem"..
naravno, u Solo-u, chuo sam da je u Open Play-u to nizze u "naseljenijim" lokacijama ( ali ne igram Open pa ne mogu to da tvrdim za sigurno, vishe sam PvE orijentisan)

ko hocce da isproba igru tj. gameplay na svojoj mashini bez kupovine mozze da skine Launcher odavde:

http://hosting.zaonce.net/elite/Client-Installer.exe

i instalira tzv. Single Player Combat Training misije ( to cce zauzeti ~1.5GB na disku, full igra zauzima ~3.4GB pored toga)

a evo ovde i setup-a za kontrole koji mogu da pomognu ( znam da meni jesu,)) pa set-ujte kako kome odgovara:

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=64756&p=1085434&viewfull=1#post1085434

mozze da se igra sa M/K sasvim solidno, a i sa joypad-om - ja sad pokushavam da namestim da mogu da koristim misha u desnoj i joypad u levoj ruci, uz tastaturu kao dodatnu opciju za neke komande koje se redje koriste :p
naravno, dok ne padne neki HOTAS, po meni je to prava stvar za ovu svemirsku simulaciju :smoke:

btw, chitajucci poslednjih nekoliko stranica ovog thread-a i pitanja koja se postavljaju stichem utisak da je malo ko od ljudi koji su pisali uopshte prochitao manual za igru, zvanichni ili nezvanichni .... ili bar deo istih..
evo ovde link-ova, ko ima volje/zzelje da se malo bolje upozna:

http://hosting.zaonce.net/elite/website/assets/ELITE-DANGEROUS-GAME-MANUAL.pdf
http://www.mediafire.com/download/5jxh750heuhzedw/Elite+Dangerous.Pilots+Guide.Manual.Tutorial.pdf

vidim da se priziva neko "drzzanje za rukicu" u igri i sl., ali da ste pogledali neki od DevLog-ova koje je Braben ili neko iz Frontier tima postavljao za vreme Alpha-Beta-Gama faze znali bi ste da od toga nema nishta..
igra je open-ended sandbox sa opcijom za multiplay, a ne MMO(RPG) i ima potpuno drugachiju ideju ( zato je i chekala na release 20+ godina, i da, jeste Indie izdanje i to uopshte nije loshe, chak naprotiv:-devil-: )

ovo shto se sada igra je, realno, produzzena Gama osnovnog gameplay modela koji cce da bude punjen u narednom periodu, a major expansion pack-ovi cce da donose vecce dodatke tom modelu ( izlazak lika koji vodimo iz broda i shetanje po stanici, a i po samom brodu, sletanje i shetanje po planetama, kontrola brodova u floti, kontrola stanica, uloga u posadi vecceg broda, itd.)
zzivi bili pa videli.. :eyebrows:

pozdrav

edit: pardonirajte na rant-u, nadam se da cce bar neshto nekom da pomogne od ovoga.. :wave:

Poslednja izmena:
ko hocce da isproba igru tj. gameplay na svojoj mashini bez kupovine mozze da skine Launcher odavde:

http://hosting.zaonce.net/elite/Client-Installer.exe

i instalira tzv. Single Player Combat Training misije ( to cce zauzeti ~1.5GB na disku, full igra zauzima ~3.4GB pored toga)

Hvala za info, mada sam primetio da je to staro skoro godinu dana, ne znam koliko je u medjuvremenu "zakrpljena" igra i koliko je OR tada bio podržan, zato sam hteo da probam poslednju verziju igre.

Sobzirom da se niko nije javio, ja sam igru kupio, izvinjavam se što sam vam "ubio" temu na 3 dana.

i, kako izgleda to sa oculus riftom? je l se otvaraju meniji kad se zagledaš na pravu stranu?

Hvala za info, mada sam primetio da je to staro skoro godinu dana, ne znam koliko je u medjuvremenu "zakrpljena" igra i koliko je OR tada bio podržan, zato sam hteo da probam poslednju verziju igre.

Sobzirom da se niko nije javio, ja sam igru kupio, izvinjavam se što sam vam "ubio" temu na 3 dana.
to je taj isti installer koji dobijash i kad kupish igru..
kad ga instalirash, on povuche najnoviju verziju igre .. ili training pack-a..

ali pozdravljam kupovinu, uzzivaj

pozdrav

Ajde bas javi kakav je osecaj sa okulusom, onako iz prve ruke.

Ne videh do sada na temi da je bilo ko zazalio sto je kupio igru, a moze biti samo jos bolja.

Drugari jel znate hde se moze naci neki dobar joystick (za manje pare xD ) polovan/nov sve jedno tipa kao HOTAS sistem kupio bih jedan ali mi se kod ovih nasih prodavaca tipa Gigatron i ostali ne uzima mada ako bas nema gde moracu kod njih . Inace kako je sada u ED planiram februara da je kupim posto za koji dan uzimam SC pa da isprobam njega prvo xD ?

SC-a se nećeš mnogo naigrati pošto baš i nema šta da se igra. Elite Dangerous me ipak drži danima i danima, suprotno samo dogfightingu u SC. Možeš i obrnuti, prvo uzmi ED. :D

Iskreno, ja bih sacekao i sa jednom i sa drugom kupovinom.

SC sada vise nema nikakve benificije za ranije uzimanje, tipa razni bonusi itd. Bolje sacekati jos neki modul da bude gotov, nece se cena menjati.

ED u sadasnjem stanju pruza zabavu definitivno, ali ce za dva, tri meseca biti dosta bolja. Popravice malo sistem misija (sami su izjavili da nisu zadovoljni trenutnim stanjem), ispeglati neke stvari, dodati nove brodove...
U svakom slucaju bih pre nju uzeo ako ti se igra neka od ove dve.

Drugari jel znate hde se moze naci neki dobar joystick (za manje pare xD ) polovan/nov sve jedno tipa kao HOTAS sistem kupio bih jedan ali mi se kod ovih nasih prodavaca tipa Gigatron i ostali ne uzima mada ako bas nema gde moracu kod njih . Inace kako je sada u ED planiram februara da je kupim posto za koji dan uzimam SC pa da isprobam njega prvo xD ?

TM T.Flight Hotas X, i ja ga pikiram uskoro..
http://www.itsvet.com/proizvod/thrustmaster-t.flight-hotas-x-pc-ps3/comp_comp_gamejoy/200/72

pozdrav

Uzeo sam ja T.Flight ali samo stick i stvarno je dobar, svaka preporuka za tu cenu.
Ne koristim ga za Elite još uvek jer me mrzi da se privikavam i podešavam, samo sam probao ali sam siguran da će za SC da znači mnogo više (barem ako ostanu kontrole približno kako su danas).

Inače moj je utisak da je SC puno ozbiljnija igra, ED je trenutno dosta jednostavna igra (što nije nužno loše).

Ne bih ja još upoređivao SC i ED jer ni jedna ni druga igra nisu završene. SC ima taj dogfight modul trenutno i ko zna kada će izaći kao objedinjena celina dok je ED izbačen praktično kao shell gde će posle u njega ubacivati druge elemente a kada planiraju to da završe bog zna.

[YOUTUBE]_ZuWi3nyYF8[/YOUTUBE]

Ko nema priliku da proba igru evo odlične montaže combat situacija:

Dobar video daum XD . Taj T flight hotas trazio sam svuda i nigde ga nema na stanju on mi je bas zapao za oko ali izgledami da cu morati nesto drugo da pazarim .

Video sam da onaj YouTuber Isinona koristi i TrackIR za head movement.
Cijena? Sitnica... ;)

Poslednja izmena:
Upravo sam uspeo prvi put da završim jednu od onih bounty misija koje se plaćaju po 180.000 :D

Ne mogu dovoljno da napomenem važnost Shield Cell-ova, pojeo sam Anakondu za doručak a mislio sam da će da bude obrnuto :D

Video sam da onaj YouTuber Isinona koristi i TrackIR za head movement.
Cijena? Sitnica... ;)

ima i jeftinijih alternativa..

recimo, FreeTrack i FaceTrackNoIR koji koriste samo web cam-ove ( uz neke dodatna set-ovanja, eventualno)

ili ovaj EDTracker, na Arduino micro-dev board-u sa zziroskopom/akcelerometrom, koji treba da mi stigne do kraja meseca ,)

pozdrav

Neko probao logitech extreme 3d pro dzojstik uz ovu igru. Zanima me sveukupni utisak o dzojstiku ako neko ima iskustva s istim . Takodje sam video i kopije ovih dzojstika isti oblikdrugo ime .....
Konkretno dzojstik bih i kupio za ovu igru mada je na kraju velika sansa da padne neki diy hotas a sak kupovni dzoj zavrsi kao izvor nekih delova...

Ja sam stigao do poslednje misije u tutorijalima sa Logitech Extreme 3D PRO. Inace sam ga koristio i za oolite, vega strike i Beyond the Red Line. Uzeo sam ga polovnog za hiljadu, 2 dinara. Ako mozes jeftino da ga dobijes, sto da ne.

adp8jS.jpg

Ako ces da investiras u novi, mislim da je bolje da uzmes neki jeftini HOTAS tipa Thrustmaster T.Flight Hotas X ili samo dzojstik, sa HAL senzorima Thrustmaster T.16000M.

Poslednja izmena:
Polovne i gledam i vidim ima ih za oko jedne crvene pa ono mogao bi da uzmem jedan za igre koje su zahvalne za upotrebu dzojstika.
Sto se tice hotas verzije cini mi se da bi ovakava jedna elektronika http://www.joysticks.ru/joysticks/handmade/mjoy16.shtml fino zavrsila posao za svakakve zahteve u simulacijama. 8 analogna ulaza ,64 tastera ili prekidaca bi moralo da bude vise nego dovoljno za dve ruke :)

Hvala za brz odgovor.

Poslednja izmena:
10 bita rezolucija za ADC? Zar ne moze to malo bolje? Mislim da toliko ima i ovaj Logitech E3DP.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo isto Extreme 3D polovan bas za Elite i otisle su mu ose posle 10tak dana.
Sada imam drugi primerak isto polovni koji za sada radi ok. Extreme 3D navodno spada u jako izdrzljive i neunistive mada ja ne verujem u to.
Jako je udoban i odlican je raspored tastera na palici, super postolje samo da izdrzi...

10 bita rezolucija za ADC? Zar ne moze to malo bolje? Mislim da toliko ima i ovaj Logitech E3DP.

Sta znam mozda i moze bolje ali ako 10 bita bude dovoljno za neki ADC koji se koristi za merenje struje,napona ili slicno zasto ovde ne bi bilo dovoljno . Radi se 1024 pozicije po osi . Mislis da je potrebno preciznije ?
Meni deluje vaznije da se napravi da npr palica nema luftova izmedju X i Y ose tako da potenciometri odmah raeguju na promenu pravca ,a ne da postoji neki luft koji treba kompenzovati .

Poslednja izmena:
Al' mu ga sasuo na kvarnjaka :D

Guerrilla Warfare - PvP Viper vs Python

Ko smislja imena za ove NPCove

Ako naidjete na nase rukovodece funkcionere znate sta vam je raditi :)

Ja samo prenosuim poruku kao novinska agencija ovo nije moje delo :)

Poslednja izmena:
Ja sam naišao na jednog sa našim imenom i prezimenom :)

Da i ja sam par puta, u prvim danima sam se tripovao da je to drugi igrac dok nisam izvalio da mora da ima CMDR ispred. :d

Ko god je bio backer na Kickstarteru ubačeno mu je ime u igru. Mnogi su to iskoristili da ubace imena dragih ljudi koje su izgubili na primer, zato i vidite ta sva imena.

Vrh Dno