Šta je novo?

Elite: Dangerous

[Kickstarter] Elite: Dangerous

Papastalin, da li mozes da das podatke sta sve imas na cobri? Posto sam sakupio lovu da je kupim, a recimo nisam mogao da ispratim pricu koje oruzlje predlazete ako uspevam da pogodim metu sa fixed laserom. Drugo pitanje. Ako kupim kobru gde mi ostaje sidewinder?

Poslednja izmena:
Za sada nema nacina da se brod dopremi do udaljene lokacije, tako da stari ostaje tamo gde je kupljen novi. U svakom shipyard-u moze da se vidi spisak letelica koje posedujes, kao i sisteme u kojem su.

Ja trenutno opremam Cobru za bounty hunting i exploring, kosta Boga oca. Svaka bitna A Class komponenta je 1.5mil. Takodje i Advanced Surface Scanner, A Fuel Scoop itd su bas skupi.

Od oruzja preporuka za neki laser (beam, pulse...) za skidanje stita, i multicanons za hull. Nije lose znati da je Class 2 weapon jaci i manje trosi od 2 ista Class 1.

U kom sistemu vrebas Spirit?

@njikolaj
garazirao sam kobru, tek sto sam aspa uzeo. ali vozio sam za one resource extraction sajtove 4x gimbaled multicannons. jer je stanica blizu, pa caskom trknem po municiju. ali ovako za neki optimalan loadout bih ti savetovao recimo 2x pulse laser na medium hardpointe (klasa2) na na one bocne small hardpointe 2x gimbal multicannon. ako bi uzeo sva 4 energetska oruzja, suvise brzo bi ispraznili energiju. ne moras odmah na A sve da nabudzis. malo po malo. prioritet ti je odmah A da bude power distributor. pa onda motori. sve ostalo kad imas kesha.

@Spirit
da li imas neki link gde se pominje da je jedan recimo class 2 laser vise nego duplo jaci od 2 class 1 lasera? pokusavam da proverim ali je tesko ovako odokativno.

da li je neko raspolozen da probamo da istestiramo jacinu raznog oruzja u kontrolisanim uslovima?

Evo nadjoh gde videh. Lik ima iritantan govor, ali uglavnom pravi dobar video.

Kad smo kod testiranja, evo jedan dobar link za shields:
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=91705

njikolaj:
Nisam jos krenuo sa bounty huntingom, fizikalisem sa Type 6 jos uvek. :)
Ali bice neki od anarchy sistema, da se ne cimam sa authorities.

Poslednja izmena:
Hvala vam ljudovi! Uvek dobijam od vas pravi info u pravo vreme.

Ovaj bounty hunting za mene sa (cargo:4) Sidewinderom je najbrze za dobijanje novaca. Ima kad me usere 15-20 hiljada po jednom ubistvu. Nisam uzeo Viper da bi imao all around resenje koje nudi Cobra. Nadam se da nisam pogresio. Radio bi rado i misije koje daju na raznim Station ali sve je to mala lova...

Jel ovaj Kill warrant scanner daje negde drugde podatke? Posto josh nisam imao nikakve svrhe od njega. Odradim sken isto ostaje wanted ili clean, nista specijalno se ne desava niti saznajem neki dodatni info.

Poslednja izmena:
wanted ili clean je samo pokazatelj da li je kriminalac u trenutnom sistemu. a sa kill warrent ces pokupiti i druge bountije koje taj lik ima u drugim sistemima. poprilicno ces vise zaradjivati ako radis kws.

Kada uradiš sken sa Kill warrant skenerom ne menja ti se ništa na onom levom ekranu gde ti je prikazana odabrana meta ali kada odeš u contacts videćeš da li je wanted u nekom drugom sistemu. Na primer ako ubiješ nekog ko je wanted i u Federation i u Aliance dobićeš dva bounty vaučera koje onda zasebno unovčavaš. Samo vodi računa da ubijaš ljude koje su wanted i u sistemu u kome se nalaziš. Na primer ti se nalaziš u federation sistemu, lik je tu čist ali je tražen kod alijanse. Ako ga ubiješ dok je u tom sistemu dobićeš vaučer za alijansu ali ćeš ti sam postati wanted jer si ubio lika koji nema prekršaj u tom sistemu.

Preporucujem da pratite lika na YT koji se zove Isinona, ja ovo ne igram ali klipovi su mu veoma zanimljivi i uopste ne davi pricom...

Ne davi pricom jer pise titlove :p, zezam se :) Odlican je i naracija je vrhunska i ako mora da se cita (Damirbaju ne preporucujem)

Poslednja izmena:
Gde se čuva sejv?

Hoću da menjam OS, sada sam na win7 a planiram prelazak na 8.1. Ne bih voleo da izgubim sejv.

Negde u profilu korisnika. Potrazi folder Frontier.

Sejv se cuva na njihovom serveru, nema potrebe nista da bekapujes.

Ja sam prešao u trgovce :d

Na kraju sam prodao Vipera pa ću ga lako kupiti nazad kada mi dosadi trgovina

Smešno je koliko se brže zarađuje trgovinom, plus su rizici mnogo manji. Ali da je dosadno do bola, to jeste :)

Od Type-6 pa na vise nema price, trgovina finansira sve ostalo. Ne volim sto je tako, ali nece se to promeniti i haaj, ako i bude.

Trenutno sam na unapredjenom ASP-u, 120 cargo uz povremene izlete u bounty hunting i exploring. Za ozbiljniji bounty hunting je ipak potreban veci stit od class 3, ali za trading je idealan.
Tura od 8-10min donosi 230k u dva pravca, sledeci na listi zelja je Type 7.
Grindacu dok ne bude dovoljno za Type 7, ali ASP ostavljam kao bounty - exploring vehicle. :)

Kad si pomenuo Asp, koliko je okretan u odnosu na Kobru?

Meni se sviđao Viper ali mnogo mu je slabašan hull i pored upgrejda, jer par puta sam poginuo zbog sudara sa nekom boranijom, što je žalosno...

Možda bih i nastavio BH da upravljam džojstikom pa da lakše mogu da koristim "assisted off" mod ali baš je nezgodno na m+k izvoditi neke složenije letačke peripetije
Kod okretnijih brodova kao što je Viper to mnogo znači, umesto da sedim jačoj anacondi na repu sa m+k ne uspem da izmanevrišem i pokida me :(

Sa Class A thrusterima je prilicno okretan za brod te velicine, a 2 medium i 4 small hardpointa su so nice za casual bounty hunting. :)
Nisam jos probao bounty hunting sa class 6 shieldom, ali verujem da sa ovim izbagovanim shield cells-ima ni NPC Elite Anaconda nije problem.

Evo ovde moze da se vidi okretnost:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_K1t91EO2g0#t=322

A ovde isti video weapon power. Lik koristi multicanone pa dosta traje dok skine shields, ali zato hull pojede za sekund.
Ja sam na moju ubacio 2 Medium Beam i 4 Small Multicanons, to je uzivancija :
https://www.youtube.com/watch?v=_K1t91EO2g0&feature=player_detailpage#t=463

Poslednja izmena:
Vidim vi se lepo igrate, da li svi imate original, ili se igrate na narodnoj verziji?
Ja bi samo želo da probam igru, da li ima neki demo da se skine, nisam uspeo ništa da nadjem da je sa "sigurnih" sajtova?

Ne postoji narodna verzija.

Vidim vi se lepo igrate, da li svi imate original, ili se igrate na narodnoj verziji?
Ja bi samo želo da probam igru, da li ima neki demo da se skine, nisam uspeo ništa da nadjem da je sa "sigurnih" sajtova?

Svi igramo originalnu igru, zahteva da budeš stalno online kao Diablo 3 tako da ne očekujem da će biti "narodna" verzija skoro...

demo si valjda igrao stari originalni elite :D

Ima nekakva narodna verzija demoa na torentima. Ono tutorial mislije. Malo sam probao cisto ono vise da vidim kako izgleda i kako se ponasa moj komp s igrom (demoom).
Malo sam vise zardjao pa mi komande nekako osetljivepogotovo ono upravljanje misom . Realno nisam ni imao nesto preterano vremena da se udubim i probam demo ozbiljnije.
Koliko sam sabrao svoje utiske po pisanjima sa raznih foruma igra je pravi nastavak elite koliko se dogfighta tice ni nalik onome u frontieru

Vrh Dno