Šta je novo?

Elite: Dangerous

Evo i ja da se zapljunem - isti mi je nick kao i ovde.
...ne stižem baš da igram, ali sad će praznici :D...

oce biti na nekom popustu? :)

Ne verujem. Bar ne skoro.

Pitanjce: Hteo bih malo da probam da se bavim smuggling-om :-devil-:.
Elem, u sistemu Jita Ten (Balandin Enterprise orbitalna stanica) kao jedna od Export stavki na system mapi stoji Personal weapons (što je, jel'te, uglavnom contraband), ali nigde na comodities marketu ne vidim Personal weapons. Jel' to neki bug u igri ili sam ja neviđeni n00b :)

I ja cekam da se smiluju na kraju godine i spuste cenu barem na 40. :)

I ja se nad'o popustu nekom, vidim Christmas stigao ono nista... pa uzeh, i nije mi zao. :)

Elem, u sistemu Jita Ten (Balandin Enterprise orbitalna stanica) kao jedna od Export stavki na system mapi stoji Personal weapons (što je, jel'te, uglavnom contraband), ali nigde na comodities marketu ne vidim Personal weapons. Jel' to neki bug u igri ili sam ja neviđeni n00b :)

Izlete mi na bulletion boardu ponuda da za reputaciju donesem 2T Personal Weapons, srecom naleteh na cool sajt:
http://www.elitetradingtool.co.uk/
gde mi rekoshe gde mogu da nabavim.

Probao malo mining, ne isplati se nikako trenutno ali ima potencijala da se unapredi. Za to vreme sam mogao raditi neki bounty ili tradovati, mnogo vise bih zaradio. Kvalitetne sirovine se dobijaju u malim procentima, pa se desi da je steroid depleted na 85+ posto, i treba imati srece naci drugi sa istom tom retkom rudom.

Vizuelno je skroz nice, evo par shots:

21Z5VaE.jpg

N47dUKk.jpg

Ebryg4X.jpg

UUcePl7.jpg

zMSf3Lu.jpg

Moze neki savet kako na samom pocetku zaraditi pare?

Misije koje dobijam u stanicama su sve neke kurirske, 1000-3000 kredita, bezveze. Ne znam gde tacno da jurim protivnike za bounty, idem na primer do nav beacon i tu cekam ali skoro da nemam srece, sve ulecu neki clean likovi. Bila su 2-3 wanted kod par unidentified source signala i to je to. Na kraju ispade da sam se uglavnom vozikao u superkruzu, jurcao za unidentified signalima a zaradio sicu. Ok, imao sam par neplaniranih izdataka, nasao sam par puta neki cargo i usao sa njim u stanicu i pljas kazna a ja nisam znao da ne moram da je platim. Takodje slucajno sam pogodio nekog nebitnog lika dok sam jurcao za wanted pa sam i sam zaradio wanted i federalci me smarali dok nisam platio bounty.

Evo ko zeli da promeni boju HUD-a:

http://www.incgamers.com/2014/12/finding-the-optimal-elite-dangerous-hud-colours-for-the-oculus-rift

Poslednja izmena:
Izgleda da ipak ima neki demo, sad sam pokrenuo igru i pre nego što sam se logovao u louncher-u mogao sam da pokrenem one combat trening misije, ne znam da li može samo da se iskopira instalacija da li bi radilo makar ove misije, dobra je fora ko hoće da proba (ako radi).

Inače vizuelno je lepa igra samo je mnogo tamno pa ne dolazi do izražaja.

Ja sam sad uzeo onaj WKS pa ću u anarchy sistemima da probam da jurim bountije navodno su mnogo veći.

Iako sam pricao da necu, ja sam uzeo jos pre 7 dana al kao za baksuz nemam vremena ni da ukljucim. Odradih jednu courier misiju i tu stadoh, 6 dana nisam ni upalio igru.

Poslednja izmena:
Ja sad kao za inat nemam vremena ni spavati,a kamoli igrati!Trenutno gledam samo tutorijale barem one osnovne,kad udjem da igram da znam barem nesto!

Naleteh na tri kontejnera sa Ancient Artifact-sima koje sam, naravno, scoop-ovao. Jel' neko ima pojma šta da radim sa tim?

Pazi da te ne skeniraju kad ulazis u stanicu, ilegalni su. Nisam jos probao silent running, ali znam da za to sluzi. :D
Njih prodajes na black marketu, videces pod contacts.

Thanks. Upravo ih prodah za 10k žireva :)

Konacno mi se posrecilo, dva bounty-ija od po 20.000 :). Koristim obican sidewinder i nisam primetio neku razliku skill-u izmedju ove dvojice i onih koji imaju bounty od po 2-3.000. Mozda ima nekog skaliranja u zavisnosti od opremljenosti broda ili bounty hunter statusa?

Mada postao sam malo pohlepan, prihvatio sam misiju da ubijem nekog lika za 170.000. Kad sam ga pronasao, anakonda. Bio tu neki federalac koji ga je smarao ja rekoh aj da okusam srecu. Najdalje sto sam stigao je da mu spustim stitove na nulu, on meni hull na 13% pa je bilo bez'te noge...

Apgrejdovao sam sidewinder-a po savetu PapaStalina, sad cu malo loviti wanted likove dok ne sakupim pare za neki transporter, vidim da je tu bas dobra lova. Kakav je mining, isplati li se?

Pazi da te ne skeniraju kad ulazis u stanicu, ilegalni su. Nisam jos probao silent running, ali znam da za to sluzi. :D
Njih prodajes na black marketu, videces pod contacts.
jao kako mi pravis zazubice :D

Imam problema sa igrom.. laptop ima 1920x1080 rez i nema snage da to izgura. Kada podesim 1280x720 igre nece da promeni rez vec samo nacrta na 1920x1080 ekranu umanjenu sliku u 1280x720. Imam po 5-6cm sa strane crno i ne igrivo je. Ima li neko ideju kako da ovo resim?
Probao sam da ukljucim ili iskljucim fullscreen mode nema razlie. Cak ako desktop promenim u 1280x720 igra se opet pokrene u 1920x1080 i opet imam crno sa strane i umanjenu sliku. Ovo nikad ranije nisam video.

To je neka fora do laptopova, imao sam ranije takav problem sa nekim igrama, rešenje je koliko se sećam bilo FN plus neko dugme kao shortcut. Probaj da googlaš...

Treba da imaš u podešavanjima drajvera grafičke da podesiš kako iscrtava low res materijal. Dakle to se ne podešava u igri već u windows-u

Rešio sam pomocu neke app sa githuba. Sinoc sam malo leteo, mnogo je pipavo. Sa mišem je neigrivo. Ako je relative on onda moram da mnogo pomeram misa. Ako je relative off onda malo pomerim misa i brod se vrti bez prestanka i ne mogu da ga smirim.

sto se svercovanja ukradene ili zabranjene robe tice, silent running nije potreban, jer posao mnogo bolje odradjuju chaffovi. kada cujete da je neko poceo da vas skenira, samo ispustite chaff i to prekida, tj. ometa skan nekih 10 sec. a uglavnom npc ce jos malo cekati da ponovo pocne skeniranje. sasvim dovoljno vremena da lagano sletite na stanicu.

Ja nadjoh malo vremena za igru konacno. Ne znam kojim cudom u nekoj zabiti nabih nekog polumrtvog ASP-a, neka anaconda ga ispeglala ja samo dovrsio i baci mi 22 iljade. Jos par nekih mucenika ispeglah i dodjoh do 40k. I naravno odma sam otrcao da kupim topcice (nista bez baruta). Kakva greska. Oni pocetni laseri su bolji od topova a i kosta municija. Anyhow, do sad nisam primetio nikakvu prednost multiplejera, naprotiv, jer me docking denied izludjuje. Morao sam u solo mod da odem da bih mogao da sletim na stanice. Bilo kako bilo, nije lose za sada, mada deluje malo nedovrseno al kontam da ce biti dosta bolje kasnije.

jao kako mi pravis zazubice :D

Hehe.. A ne znam evo iskreno, mozda bolje malo sacekati da ispeglaju neke stvari, taman bude neko snizenje. Za 50 eur fali jos par meseci peglanja, ali kontam da su ciljali Christmas sales.
Treba malo balansirati neke stvari, ja recimo sa 100T haulerom (Type-6) uzimam 50k+ po jednoj trade turi a bulletin board mi nudi neke smaracke misije za 1-5k kredita kao da sam tek upalio igru.

Trenutno je trading nr.1 daleko ispred bounty huntinga, mininga i exploringa po pitanju kredita, a rekli su da ce sve opcije biti viable.

Ali da igra ima potencijala, i da bi mogla biti dostojni naslednik Elite/Frontiera to definitivno.

Nego, naidjoh na jedan odlican tutor za mining, dacu mu jos jednu sansu kad skupim krede za uber opremu:

Meni je bilo sta sto sam gledao da bi vredelo da trade-ujem bilo predaleko i ni u blizini nije imao planete da skocim blize... tako da je totalno bilo van dometa...

Trade run od 50.000?

Ja dobijem za jedan kill od 30.000 do 50.000.

Za 10min dvosmerna tura sa jednim medju skokom mi donese 160k sa Type-6 haulerom, pri cemu nisam jos upgradovao Frame Shift Drive za maksimalni skok od 18LY fully loaded. Obe stanice su blizu sunca, tako da je putovanje minimal.
Mogu da zamislim kakve su cifre sa vecim haulerima...

Lepo ako bounty-ji mogu to da isprate.

Još jedan glas protiv topova na prvom brodu, ove veće brodove ne stigneš da ubiješ kad nestane municije :(

Kako tačno da vidim da li mi kws vuče neku energiju, da li da ga stavim u istu grupu kao i oružje (zgodnije) ili bolje u posebnu zbog energije?

vodite racuna da zapisete gde ste ostavili svaki brod ! desio mi se bug da apgrejdovanu kobru mi pokazuje da je na jednom mestu (i na mapi ikonica i na outfitting prozoru) a ustvari je u skroz drugom sistemu 70LY odatle. sva sreca pa sam zapisao sistem i stanicu.

Gotovo, navukao sam se. Ako neka igra koja, ako cemo realno, nema nekog sadrzaja uspeva da me vec tri dana tera da je igram bez prestanka ceo dan onda to mora da je dobro. Mogu samo da zamislim na sta ce liciti kada budu ubacili stvari koje su planirali. Ili je to zato sto trenutno ne postoji nista slicno? Nebitno, uzivam.

S'tim u vezi resih sebe da pocastim za novu godinu jednim x55. :D

razmisli o x52pro i pogledaj sto mozes vise reviewova oba hotasa. mislim da su 52pro mnogo kvalitetnije pravljeni

Mnogo toga nije objasnjeno u igri. Gde i kako placam fine?

Vrh Dno