D
Deleted member 46590
Guest
Ovo sam vozao par meseci u Parizu 1974e godine. Mogao bih i sada.
Litijum je osnova skoro svih baterija. Naredna generacija baterija će biti takođe zasnovana na litijumu. LiFePo ide u klasu ispod kao jeftinije rešenje.Sto onda ovi da kopaju litijum nema potrebe.
Sad kad ulaze u trku drugi materijali za izradu.
Pročitao sam ceo članak i poenta je sledeća:
1. Kome da se prilagodjavaju? Trzisni lideri da se prilagodjavaju anderdogovima!? U kom to filmu!? Teslu ne bih komentarisao, to je sasvim drugi spil karata, USA/VI-kompleks/banovcemeDosadašnji prozvođači automobila se nisu prilagodili i Kina ih je prestigla. Jedino Tesla ima zaradu od EV, dok ostali imaju gubitke.
Moje mišljenje je da i treba da propadnu ako nisu sposobni. Umesto da ulože u novu tehnologiju, prvo su pokušavali da je diskredituju, pa da se pretvaraju kao da rade nešto po tom pitanju, pa na kraju, kad je đavo odneo šalu krpe se kako znaju. Da im ti "policymakers" na koje se žale, ne zavrnu ruku, prodavali bi nam najveće đubre koje mogu da proizvedu. Skoro svaki koristan napredak, koji su u poslednjih decenija uradili, je došao zbog pritiska tih policymakersa. I broj vazušnih jastuka i crash testovi i asistencije u vožnji... Da se pitaju proizvođači važan bi bio sam infotainment i pretplata na grejana sedišta.
Био сам, мало је рећи да сам одушевљен. Да, и мени је највећи проблем представљао ентеријер који ми је превише празан. Али схватиш чим седнеш да га возиш да ти остале ђаконије и нису потребне. Фали једино "HUD" који би добро дошао да не мораш и брзину да гледаш на централном екрану, али шта је ту је. Видим да је сада и "Hyundai Ioniq 5" на добром попусту па ћу и то да одем да погледам.,Da li si bio na probnoj vožnji?
To bi trebalo da pomogne da stekneš prvi utisak, koji je često dovoljan, ako je auto za izbegavanje.
Ovaj centralni ekran mi toliko bode oči, da nisam siguran šta je potrebno, da popravi taj utisak. To što mi se spolja svidja, ne znači mnogo, kad bih ga ja gledao iznutra. Ali svakako bih voleo da ga vidim uživo i provozam![]()
Ja bih sacekao Kia EV3 na tvom mestu, mislim da ce od jeseni biti dostupan kod nas. Direktan konkurent tom Volvou, za nijansu veci i sa vecin kapacitetom baterije za isti ili malo manji novac.Све сам ближе одлуци да узмем "Volvo Ex30, Single motor extended range". око 350-400км домета. Толико ретко када пређем у цугу... Живим у кући, пуњење лепо кад год пожелим и молим лепо. Мишљења?
Гледао сам и њега, он ми никако не паше. Што би Енглези рекли "Not my cup of tea".Ja bih sacekao Kia EV3 na tvom mestu, mislim da ce od jeseni biti dostupan kod nas. Direktan konkurent tom Volvou, za nijansu veci i sa vecin kapacitetom baterije za isti ili malo manji novac.
Ne znam koju si verziju EX30 vozio,ali auto je veliko razorenje,bar za mene.Био сам, мало је рећи да сам одушевљен. Да, и мени је највећи проблем представљао ентеријер који ми је превише празан. Али схватиш чим седнеш да га возиш да ти остале ђаконије и нису потребне. Фали једино "HUD" који би добро дошао да не мораш и брзину да гледаш на централном екрану, али шта је ту је. Видим да је сада и "Hyundai Ioniq 5" на добром попусту па ћу и то да одем да погледам.,
Жив ти мени био.Ne znam koju si verziju EX30 vozio,ali auto je veliko razorenje,bar za mene.
Imali su samo najači AWD za test.
Dve najbitnije stvari su jako loše,vešanje i povratni odziv volana.
Vešanje je tvrdo i neubedljivo,osećaj za volanom je takav,da pojma nemaš gde su točkovi.Pozadi nema dovoljno mesta za odrasle osobe,prtjažnik je ekstremno mali.
Onolika količina plastike je užas,sve se podešava na jedno dugme.Da namestiš spoljne retrovizore,završićeš u nekom jendeku.Veličina fonta na tabletu ,za neke funkcije je previše mala,slabo se vidi.
Harman kardon je osrednji,ništa posebno.
Auto nema dobru cenu,bilo koja verzija ,da se uporedi sa baznom Teslom 3,je preskupa.
Jedino gde je možda EX30 konkurentan,je bazni ,osnovni model Core,sa cenom od 37.000 evra ,sve ostale verzije su debelo precenjene,naročito ako se proba MG4 Xpower,koji je u rangu sa najačim EX30 AWD modelom,a jeftiniji je za neverovatnih 16.000 evra.
EX30 je kompletno kineski automobil,baš kao što je to i MG na primer.Kinezi su postali brutalno bezobrazni,kao evropljani da su ih pravili,pa naplaćauju ime brenda puta pet.
Ono što je najveći paradoks,je to, da je GEELY E5,tehnički nekoliko puta superiorniji od EX30,a duplo je jetiniji, ,eto koliko je Volvo precenjen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari