Nisam ulazio u dublje u temu hibrida,jer je ovo tema o EV vozilima.
Ako EV klikinika lupa gluposti,šta tek reći za Toyotu i njihovu napismenu izjavu,da je hibridna baterija projektovana ,da traje ceo životni vek vozila,sto apsolutno nije tačno.
Prastare baterije im se skuvaju 100-150.000km,mereno po svim servisima koji rade uslugu zamena baterija za Toyotu.
EV klinika je u teoriji i praksi pokazala i dokazala ,sve manjkavosti njihovih baterija i bms-a,ali su rekli ,da i pored svih tih mana,drugi imaju puno većih problema,pa su oni i dalje najbolji od hibrida.
Toyota daje 5 godina garanciju na sve,a posle 5 godina,produzava se svake godine ponaosob,ALI UZ OGRANIČENJA,maks 15.000km po godini.Ako ispunis ograničenje ,za svaku godinu ponaosob,imas jos sigurnih 5, posle prvih pet,ukupno 10 godina.
Dizajn Pande nije sjajan,po meni je razočarenje,ničim se nije istakla u odnosu na Dačiju.Samo dobra cena može da je spasi.Sledece godine,ako se pojavi,obecani najeftiniji Reno 5 ,90 ks motor, za 25k,biće im jako teško sa prodajom.
Pandi mogu softverski da smanje snagu,već vidjeno na dizelima,problem resen.
Prilikom kupovine, na taj dan kada placas auto,moras imati ukupnu cenu održavanja na primer do 100.000km.Problem nastaje ,jer se nepridrzavaju,onoga sto pise u servisnoj,pa tako ranije menjaju svecice,nepotrebno,ranije menjaju filtere goriva,opet nepotrebno,i jos puno toga,sto je prevara kupca.Ti ih pitas oni kazu,lose gorivo,ja ih pitam zasto to nije napisano u servisnoj,i da li su i u kojoj laboratoriji radili uzorkovanje goriva,gde su rezultati???
Radi se o svesnoj prevari kupca.Vrlo dobro znam šta pišem.