Šta je novo?

Elektricni trimer

Meni treba oko kuce,malo nesto,mnogo manje od kolege Mitre1982.
Kakvi su oni iz Lidla?

Bio bi dovoljan sa baterijama od 4 Ah. Ali, ako je solo, baterije i punjači ne dolaze u pakovanju. Pogledaj ergonomiju kod Agila i ovog i sve će ti biti jasno.
Hvala maxy. Da, definitivno je Agillo sa 2 4Ah baterije ozbilnjija priča. Da li Agillo ima neku konkurenciju u tom cenovnom rangu na koju bi treba da obratim pažnju?

Za ove novce, ne nađoh ništa bolje. Makita je osetno skuplja.

Sad za vikend sam kosio, detaljno sam pokosio 4 ara pre potpunog pražnjenja. Možda sam preterao u detaljima, jer ipak se ne radi o dvorištu.

Debljina plasticnog kanapa ,koji sece,koliko utice ?koja je bolja malo deblja ili tanja?

Isključivo u skladu sa preporukom proizvođača, jer debljina strune zavisi od performansi trimera

S obzirom da se sezona bliži kraju, evo par reči o Einhel Agilo 36/255 premium kit

Nije razočarao. U međuvremenu sam promenio strunu, mada sam malo preterao stavivši četvrtastu 2.4 mm. Za broj manja bi legla, a četvrtasta je bolja za korov od okrugle koja je došla uz trimer. Baterije od 4 Ah se relativno brzo dopune i omogućavaju mi i do 1 sata autonomije (zavisi od toga šta kosim). Više mi i ne treba, jer mi postane dosadno.
Nož lepo seče i dobar je za malo deblji korov. Napominjem korov jer za izdanke drveta i nije baš. Lako se snalazi sa tankim bagremom i to mu je krajnji domet, ali gusto žbunaste biljke mogu zadati malo problema i usporiti rad.
Po meni idealna kupovina za hobi varijantu i one koji nemaju gde ili ne žele da se bave gorivom (čuvanjem, smradom u autu na benzin...). Baterije su kompatibilne sa ostalim akumulatorskim Einhel alatom, tj. ostatak alata se može kupovati u solo izvedbi (bez baterija).

S obzirom da se sezona bliži kraju, evo par reči o Einhel Agilo 36/255 premium kit

Nije razočarao. U međuvremenu sam promenio strunu, mada sam malo preterao stavivši četvrtastu 2.4 mm. Za broj manja bi legla, a četvrtasta je bolja za korov od okrugle koja je došla uz trimer. Baterije od 4 Ah se relativno brzo dopune i omogućavaju mi i do 1 sata autonomije (zavisi od toga šta kosim). Više mi i ne treba, jer mi postane dosadno.
Nož lepo seče i dobar je za malo deblji korov. Napominjem korov jer za izdanke drveta i nije baš. Lako se snalazi sa tankim bagremom i to mu je krajnji domet, ali gusto žbunaste biljke mogu zadati malo problema i usporiti rad.
Po meni idealna kupovina za hobi varijantu i one koji nemaju gde ili ne žele da se bave gorivom (čuvanjem, smradom u autu na benzin...). Baterije su kompatibilne sa ostalim akumulatorskim Einhel alatom, tj. ostatak alata se može kupovati u solo izvedbi (bez baterija).
Pocinje sezona, i razmisljam se da predjem na akumulatorski. Znam da je glupo porediti dvorista ali da li bi baterije mozda izdrzale nekih 5-6 ari kosenja, male visine trave ako bih kosio redovno. Stari benzinski mi je gotov posle dosta vremena i zamenio bih ga ovom varijantom. Vidim za 28K ima u BC grupu ovaj Agillo full set.

Imao sam problem sa dve baterije na kojima je riknula elektronika. Obe zamenjene u garanciji, ali garancija ima i svoj kraj. Zbog toga ne dajem preporuku.
Trimer sam po sebi je veoma dobar...

Jedno pitanje za ovaj Einhell, ok je, skoro identicna zamena za stari benzinski. Ima dovoljno snage za sve po ovolikom dvoristu i mnogo je lakse bez buke, smrada, cimanja oko goriva i slicno. Ali, da li mogu da mu zamenim glavu za strunu? Znam da mogu strunu da stavim vecu, ali uz njega mi je dosla glava sa jednim izlazom za strunu i na stranu sto mi je precnik strune malo manji nego sto sam ocekivao, mislim da bi mi znatno brze bilo kad bi imao standardnu glavu sa dve. Do juce nisam ni znao da postoje glave sa jednom strunom.

Mislim da nema snage za glavu sa dve strune i da će i motor i baterije biti pod većim opterećenjem. No, to te ne sprečava da probaš i da nam javiš.
Ja jesam stavljao druge strune, malo deblje (kvadrat i zvezdu).

Imam potrebu da kosim plac od nekih 4,2 ara (minus 1ar zauzima kuca) kao i malo ispred placa. Pre dve g. sam kupio AGM 520 bezinski trimer i u pocetku je bio ok ali je posle izvesnog vremena poceo da da se gusi, da ne pima gas najbolje i sl. Sada posle par meseci zimskog stajanja neće ni da upali a ja nemam živaca za bakćanjem s njime i kupio bih električni i to u prvom redu bez baterije na kabal jer je plac kockast i motalica sa 20m kabla bi mi rešavala poso a sam trimer je 1500w snage. Šta mislite o toj ideji. Treba mi za nekih 5-6 košenja godišnje.

Da li neko ima lidlov Parkside PBS 2 E5 ? Cena na akciji je 9999 dinara, a radi i kao trimer za korov i kao trimer za travu (2u1).

Preporuka za neki jeftiniji aku trimer za malo dvoriste a da nije igracka kao oni kineski demoni?I da nije skup,mozda Villager?

AGM 520 dosta hvale, to je podbrend Villager-a, kosta oko 10 hiljada, u zavisnosti ko prodaje. Utorkom za plaćanje Mastercard-om važi popust od 2500 dinara, pa tako izađe cena oko 7500 što je dosta povoljno.

Imam potrebu da kosim plac od nekih 4,2 ara (minus 1ar zauzima kuca) kao i malo ispred placa. Pre dve g. sam kupio AGM 520 bezinski trimer i u pocetku je bio ok ali je posle izvesnog vremena poceo da da se gusi, da ne pima gas najbolje i sl. Sada posle par meseci zimskog stajanja neće ni da upali a ja nemam živaca za bakćanjem s njime i kupio bih električni i to u prvom redu bez baterije na kabal jer je plac kockast i motalica sa 20m kabla bi mi rešavala poso a sam trimer je 1500w snage. Šta mislite o toj ideji. Treba mi za nekih 5-6 košenja godišnje.
Ljudi obicno zeznu motorni timer ( uostalom kao i sve ostale motorne benzinske masine ) tako sto ne potrose sav benzin iz rezervoara pa se ono vremenom pretvori u smolu i zapusi karburator i sve ostalo.

Ja malopre narucio AGM 520, sa vaucerom izasao izasao oko 8300. Istekao mi je ananas klub pa placam dostavu 800 dinara, inace bi kostao 7500. Mislim da je za taj novac odlicna kupovina.

AGM 520 dosta hvale, to je podbrend Villager-a, kosta oko 10 hiljada, u zavisnosti ko prodaje. Utorkom za plaćanje Mastercard-om važi popust od 2500 dinara, pa tako izađe cena oko 7500 što je dosta povoljno.
Ja sam ga platio oko 13000 pre dve godine, tada najjeftinji je mogao da se dobije za 12.000 i koji dinar preko i to je cena koja pobudjuje sumnju jer u tu cifru treba da uklopiš motor sa un utrašnjim sagorevanjem i karburator e sad šta za te pare od matrijala može da se uklopi je pitanje. Kum ima Vilager od pre 15g i dan danas mu radi ali jeslab 0,9kw. Ja iskreno ovim AGP 520 nisam zadovoljan, čas hoće čas neće da radi, pa čisti otvaraj i sl.

Od tasta komsija ima i bas je zadovoljan. Za njega sam i uzeo. Kad sam ovde gledao modele za preporuku i spomenuo tastu on mi je samo rekao hocu bas taj, ima ga taj i taj :)

Skoro identican slucaj, gledam sta da uzmem, da li elektricni moze da zavrsi posao a da ima dovoljno snage (da nisu kineski kW) i da ne pregori, npr. ovaj https://www.wobyhaus.co.rs/elektricni-trimeri/35908-trimer-za-travu-w-rt-1500 (3kg laksi od benzinskog)

Ja imam neki Villagerov od pre 15 godina mislim da je BC 1250 S i još uvek radi i pali bez problema. Koristio sam ga za krčenje šume i ko zna koliko placeva sam pokrčio koji su debelo urasli. Redovno počistim ono što kosačica ne može da dohvati i neverovatno mi je da i dalje radi. Burazer mi je moto mehaničar i rekao mi je da je najbitnije da se ne drži pun gas konstantno, nego da se daje gas za svaki otkos i da ima predah u rikverc. Dok sam samo ja koristio, to sam poštovao, a onda ga je tata preuzeo i naložio se na njega :D Mislio sam da će on da ga dotuče, ali je polomio nekoliko glava i nekoliko štitnika svojom nemarnošću.
Motor radi i pali kao i prvog dana.

Imam isti motor na Villager benzinskoj pumpi za vodu i ona radi super već 7 godina, a uzeo sam je polovnu na KP za 50€ tad...

Tako da od mene topla preporuka.

P.S. sad videh da daju 5 godina garancije, pa je i to super.

Prijatelj uzeo onaj eletro iz Lidla za nesto malo manje od 4 000.Javljam utiske kad ga proba.

Taj mi je slab, 550W.

Ovi od 1000-1500W deluju dosta ozbiljnije ali ne znam da li su na nivou benzinskih tj. koji je odnos snaga.

Baš sam danas gledao komšiju kako kosi sa tim trimerom iz lidla, ili on ne zan da kosi ili je težak krš. dva-3 ara je kosio 2-3 sata, izginu sa onim kablom, jedino pozitivno je što se čuje samo struna.

Skoro identican slucaj, gledam sta da uzmem, da li elektricni moze da zavrsi posao a da ima dovoljno snage (da nisu kineski kW) i da ne pregori, npr. ovaj https://www.wobyhaus.co.rs/elektricni-trimeri/35908-trimer-za-travu-w-rt-1500 (3kg laksi od benzinskog)
Ako i pregori u garanciji je, zameniš drugim. Može samo elektromotor da crkne. 1500w je ozbiljna snaga ukoliko je proporcionalna snazi benzinskog. Moj benzinski AGM 520 je 1400w i jak je kada radi.

Kod ovog trimera iz lidla je problem tanka struna,ne znam da li moze i sme deblja?

Pozdrav, procitao sam temu ali nisam pronasao odgovor a isto pitanje imam, treba mi elektricni trimer za omanje dvoriste, za ivice i nepristupacne uglove, ostalo radim kosacicom. Da li je neko imao iskustva sa sledeca dva modela iz Woby Haus-a, u pitanju su WOMAX el. trimeri od 1200w i 1500w ili Villager ET 1005

meni verovatno i ne treba ovolika snaga, ali vise gledam kvalitet izrade sto na onim jeftinijim od 4-5 hiljada dinara je onako, previse plasticno izgleda, ako imate jos neki savet za omanji elektricni trimer pisite, benzin i aku me ne interesuju

Poslednja izmena:
Vrh Dno