Hvala maxy. Da, definitivno je Agillo sa 2 4Ah baterije ozbilnjija priča. Da li Agillo ima neku konkurenciju u tom cenovnom rangu na koju bi treba da obratim pažnju?Bio bi dovoljan sa baterijama od 4 Ah. Ali, ako je solo, baterije i punjači ne dolaze u pakovanju. Pogledaj ergonomiju kod Agila i ovog i sve će ti biti jasno.
Strava, Agillo it isZa ove novce, ne nađoh ništa bolje. Makita je osetno skuplja.
Sad za vikend sam kosio, detaljno sam pokosio 4 ara pre potpunog pražnjenja. Možda sam preterao u detaljima, jer ipak se ne radi o dvorištu.
Pocinje sezona, i razmisljam se da predjem na akumulatorski. Znam da je glupo porediti dvorista ali da li bi baterije mozda izdrzale nekih 5-6 ari kosenja, male visine trave ako bih kosio redovno. Stari benzinski mi je gotov posle dosta vremena i zamenio bih ga ovom varijantom. Vidim za 28K ima u BC grupu ovaj Agillo full set.S obzirom da se sezona bliži kraju, evo par reči o Einhel Agilo 36/255 premium kit
Nije razočarao. U međuvremenu sam promenio strunu, mada sam malo preterao stavivši četvrtastu 2.4 mm. Za broj manja bi legla, a četvrtasta je bolja za korov od okrugle koja je došla uz trimer. Baterije od 4 Ah se relativno brzo dopune i omogućavaju mi i do 1 sata autonomije (zavisi od toga šta kosim). Više mi i ne treba, jer mi postane dosadno.
Nož lepo seče i dobar je za malo deblji korov. Napominjem korov jer za izdanke drveta i nije baš. Lako se snalazi sa tankim bagremom i to mu je krajnji domet, ali gusto žbunaste biljke mogu zadati malo problema i usporiti rad.
Po meni idealna kupovina za hobi varijantu i one koji nemaju gde ili ne žele da se bave gorivom (čuvanjem, smradom u autu na benzin...). Baterije su kompatibilne sa ostalim akumulatorskim Einhel alatom, tj. ostatak alata se može kupovati u solo izvedbi (bez baterija).
Ljudi obicno zeznu motorni timer ( uostalom kao i sve ostale motorne benzinske masine ) tako sto ne potrose sav benzin iz rezervoara pa se ono vremenom pretvori u smolu i zapusi karburator i sve ostalo.Imam potrebu da kosim plac od nekih 4,2 ara (minus 1ar zauzima kuca) kao i malo ispred placa. Pre dve g. sam kupio AGM 520 bezinski trimer i u pocetku je bio ok ali je posle izvesnog vremena poceo da da se gusi, da ne pima gas najbolje i sl. Sada posle par meseci zimskog stajanja neće ni da upali a ja nemam živaca za bakćanjem s njime i kupio bih električni i to u prvom redu bez baterije na kabal jer je plac kockast i motalica sa 20m kabla bi mi rešavala poso a sam trimer je 1500w snage. Šta mislite o toj ideji. Treba mi za nekih 5-6 košenja godišnje.
Ja sam ga platio oko 13000 pre dve godine, tada najjeftinji je mogao da se dobije za 12.000 i koji dinar preko i to je cena koja pobudjuje sumnju jer u tu cifru treba da uklopiš motor sa un utrašnjim sagorevanjem i karburator e sad šta za te pare od matrijala može da se uklopi je pitanje. Kum ima Vilager od pre 15g i dan danas mu radi ali jeslab 0,9kw. Ja iskreno ovim AGP 520 nisam zadovoljan, čas hoće čas neće da radi, pa čisti otvaraj i sl.AGM 520 dosta hvale, to je podbrend Villager-a, kosta oko 10 hiljada, u zavisnosti ko prodaje. Utorkom za plaćanje Mastercard-om važi popust od 2500 dinara, pa tako izađe cena oko 7500 što je dosta povoljno.
Skoro identican slucaj, gledam sta da uzmem, da li elektricni moze da zavrsi posao a da ima dovoljno snage (da nisu kineski kW) i da ne pregori, npr. ovaj https://www.wobyhaus.co.rs/elektricni-trimeri/35908-trimer-za-travu-w-rt-1500 (3kg laksi od benzinskog)Imam potrebu da kosim plac od nekih 4,2 ara (minus 1ar zauzima kuca) kao i malo ispred placa. Pre dve g. sam kupio AGM 520 bezinski trimer i u pocetku je bio ok ali je posle izvesnog vremena poceo da da se gusi, da ne pima gas najbolje i sl. Sada posle par meseci zimskog stajanja neće ni da upali a ja nemam živaca za bakćanjem s njime i kupio bih električni i to u prvom redu bez baterije na kabal jer je plac kockast i motalica sa 20m kabla bi mi rešavala poso a sam trimer je 1500w snage. Šta mislite o toj ideji. Treba mi za nekih 5-6 košenja godišnje.
Ako i pregori u garanciji je, zameniš drugim. Može samo elektromotor da crkne. 1500w je ozbiljna snaga ukoliko je proporcionalna snazi benzinskog. Moj benzinski AGM 520 je 1400w i jak je kada radi.Skoro identican slucaj, gledam sta da uzmem, da li elektricni moze da zavrsi posao a da ima dovoljno snage (da nisu kineski kW) i da ne pregori, npr. ovaj https://www.wobyhaus.co.rs/elektricni-trimeri/35908-trimer-za-travu-w-rt-1500 (3kg laksi od benzinskog)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari