16.05. je stigao Einhell AGILLO 36/255, Premium kit, dve baterije sa dva punjača, sa dodatkom za nošenje (to je bio komplet). Kupio sam i dve dodatne baterije (da se nađe) sa još dva punjača, ispalo je jeftinije nego samo kit od dve baterije bez punjača.
Danas je sprava isprobana. Prevazišla je moja očekivanja. Drugi komplet baterija nisam uspeo da potrošim, pre nego što su se potrošile, potrošio sam se ja.
Prilažem slike placa, da vidite sa kakvom džunglom sam se borio. Nisam završio, pola od oko 12-13 ari sam "omlatio", moglo je sigurno 2/3 sa ova dva kompleta baterija.
Gledao sam na YT kako to radi ali sam se sada i sam uverio da nisu "bačene" pare. Snage mu ne manjka, ko je užigan može dosta da završi. S obzirom na situaciju na placu radilo se samo sa nožem (u kompletu je bila i glava sa strunom), seče bez problema sve što se vidi na slici.
Jedino što bih izdvojio kao malu zamerku je to što sam na ručici morao da držim stisnuto dugme (prekidač) non-stop. To me možda moglo da se reči nekakvom "kočnicom" - da se ukoči, slično kao što ima sigurnosni mehanizam za pokretanje. To me je na kraju pobedio, nisam mogo više da "stiskam" to. Verovatno može i udobnije da se namesti trimer, da bude lakše. Već mi padaju na pamet "gumice" da to dugme držim na taj način (moraću da razmislim o tome).
Onaj nosač trimera, što se nosi na leđima veoma pomaže, ni veoma je udoban. Trimer lagano može da se nosi više sati i da se ne osteti. Veći je problem stiskanje i držanje onog dugmeta. Moram da ojačam stisak.
Rezultat, ne vidi se sve, negde na pola mog košenja: