Šta je novo?

Elektricni trimer

Treba mi trimer za nekih 4 ara, neravnog terena, koji je pod kosinom.
Da li bih tu povrsinu mogao da odradjujem nekim malo jacim elektricnim
trimerom, nesto kao u postu pre ovog.

Ako je motorni neophodan ima li neka preporuka za neki sa deljivom
kardanskom sipkom (moram deljivi zbog transporta)?

U prilogu su slike terena.

Prilozi

• WhatsApp Image 2025-05-06 at 15.40.09.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-06 at 15.40.09.jpeg
    373.4 KB · Pregleda: 51
  • WhatsApp Image 2025-05-06 at 15.40.07.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-06 at 15.40.07.jpeg
    385.4 KB · Pregleda: 40
Treba mi trimer za nekih 4 ara, neravnog terena, koji je pod kosinom.
Da li bih tu povrsinu mogao da odradjujem nekim malo jacim elektricnim
trimerom, nesto kao u postu pre ovog.

Ako je motorni neophodan ima li neka preporuka za neki sa deljivom
kardanskom sipkom (moram deljivi zbog transporta)?

U prilogu su slike terena.
Ja sam kupio iz prethodnog posta Womax 1200w za 6100 dinara, sad je na popustu u Woby Haus-u, meni i prejaka i previse za ono za sta mi treba, tu kod tebe ili da vidis sledeci model na struju ili motorni trimer:
1500W, malo veci od mog modela od 1200w i imas ove rucke

Dvoumim se izmedju Womax-a W-RT 1500 i FIELDMANN-a FZS 2050-E.

FIELDMANN FZS 2050-E se dosta prodaje, ali nigde nema recenzija ni za jedan od ova dva modela.
Nema nista ni na YT.

Womax je trenutno 8000 a FIELDMANN 10000.
Takodje Womax ima strunu 2mm a FIELDMANN 1.6mm pa racunam da je ovaj Womax upotrebljiviji.

Bice mi manje zao ako se zayebem za 8000-10000 nego da se zaletim za neki
kineski motorni 150+ evrova pa da se duze kajem.

Kupio bih ja neki brend poput STIHL-a ali se kod njih nazalost ne deli sipka a to mi je uslov No. 1. i
kod elektricnih i kod motornih.

Ako neko ima neku ideju nek pomaze, trebam sto pre da resavam stvar.

Dvoumim se izmedju Womax-a W-RT 1500 i FIELDMANN-a FZS 2050-E.

FIELDMANN FZS 2050-E se dosta prodaje, ali nigde nema recenzija ni za jedan od ova dva modela.
Nema nista ni na YT.

Womax je trenutno 8000 a FIELDMANN 10000.
Takodje Womax ima strunu 2mm a FIELDMANN 1.6mm pa racunam da je ovaj Womax upotrebljiviji.

Bice mi manje zao ako se zayebem za 8000-10000 nego da se zaletim za neki
kineski motorni 150+ evrova pa da se duze kajem.

Kupio bih ja neki brend poput STIHL-a ali se kod njih nazalost ne deli sipka a to mi je uslov No. 1. i
kod elektricnih i kod motornih.

Ako neko ima neku ideju nek pomaze, trebam sto pre da resavam stvar.

Izmedju ta dva moja preporuka ide za jeftinijeg Womaxa.

Povrsina travnjaka je oko 16kv,pustio bi od komsije da se zapati trava koju bi ujedno i šišao.nekako mi je trulo i ruzno da bude samo zemlja, mada bi mogao i ovi travu da počupam i pobacam seme trave. Da li bi za moje potrebe odgovarao ovakav trimer od 550w?

Prilozi

• IMG_20250511_115419.jpg
    IMG_20250511_115419.jpg
    270.7 KB · Pregleda: 30
Povrsina travnjaka je oko 16kv,pustio bi od komsije da se zapati trava koju bi ujedno i šišao.nekako mi je trulo i ruzno da bude samo zemlja, mada bi mogao i ovi travu da počupam i pobacam seme trave. Da li bi za moje potrebe odgovarao ovakav trimer od 550w?
Trimer bi odgovarao, ali nikad nece kosenje biti kao sa kosacicom, narocito tu kod tebe gde je ravno. I obavezno baci travu, mogu toplo da ti preporucim travu od 500dinara kilogram iz ruskog onog marketa Svetofor ili kako se vec kod tebe u tvom mestu zove, odlicna trava. Ali obavezno malo izrilljas, onako plitko, pola asova, izgrabuljas lepo, bacis, zalivas svaki dan, ima da bude kao tepih, ja kod mene radio, a ako oces jos gusce, onda dve kutije

Kosačica mi je skupa. Hvala ti na savetu oko trave, nisam znao da je to tako jednostavno. Baš cu pogledati u mere dal imaju.

Jedno pitanje vezano za vlasnike ovog Einhell agillo trimera, imam ga vec neko vreme, super je za ono sto mi treba i to, ali polomio sam glavu naravno vrlo brzo, pa me zanima jel neko menjao glavu ili jel ima predstavu koji navoj ili glava odgovara?
Na netu gde god trazim, ima bas dosta tih originalnih rezultata ali svuda pise glava, a na slici samo kalem, pa ne bih narucivao ako nije cela glava, a 10ka od benzinskog mi ne odgovara. Hvala

Edit: Istekao mi je edit pa moram ovako, desni je navoj, m10, to je razlika, eto ako nekom bude trebalo da zna sta odgovara :)

Einhell agillo kit sadrži trimer, dva brza punjača, dve baterije od 18 V, kapaciteta 4 Ah, nož, prsluk i ključ.
Može da pokosi do 5 ari trave koja je prerasla za kosačicu. Košenje sa nožem planiram u narednih par dana, pa javljam kakve su mu tu mogućnosti. Nije za profi upotrebu, ali je za hobi varijantu odličan. Vrlo dobrog je kvaliteta izrade. Meni je ovo prvi trimer, pa ne mogu dati poređenje sa motornim. Trimer je rasklopiv na dva dela, pa bez problema može da stane u bilo koji auto ili čak i u torbu. Iskreno, očekivao sam da će baterije pre da se istroše, ali je pre meni dozlogrdilo da kosim, nego što su se baterije ispraznile. Po indikatoru, ostalo je još po jedna crtica (od tri).
Posle 2 god. kako si zadovolja ovim trimerom? Koliko realno minuta može da se kosi sa jednom baterijom?
Razmišljam se da uzmem ovaj kit + dodatnu bateriju.

Dve baterije idu... Ne može da radi sa jednom.
Trajanje zavisi od toga koliko je zahtevan korov koji kosim, da li koristim strunu ili nož, pa tako ide od 20 do 35+ minuta efektivnog košenja.

Imao sam problem sa obe baterije u garanciji i zamenjene su. Riknula elektronika na obe. Trimer je ok, nemam zamerke i radi posao. Sa njim nisam imao problema, kvarova i sl.

Video sam neki kit, AGILLO 18/200, sa jednom baterijom, to me je zbunilo, vidim da ima kit i kao ovaj tvoj, AGILLO Premium 2x18V 4,0 Ah.
Verovatno ću da poručim ovaj kao tvoj, pretpostavljam da je jači čim ima dve baterije.

18 V vs. 36 V

Ja i dalje trazim zamensku glavu za agillo svuda i ne mogu da nadjem, bio sam uzivo u par radnji i svi prodaju samo leve a desni navoj glavu m10, ni na netu.
@maxy Nisi menjao glavu za strunu nijednom za svo ovo vreme?

Jesam jednom. Oštećenje sam izazvao ja i pukao je komad poklopca, pa je ispala cela glava iz balansa (javile su se vibracije).

U Surčinu je centralni servis i tamo imaju sve.

Da da, ne krivim ni ja trimer, sam sam slomio, ali neverovatno mi da nema rezervnih delova nego moram da nosim u servis. :O Svakako hvala, sad bar znam gde da zovem i da trazim.

Zaboravih da pitam @maxy : Kako održavaš tj. čistiš trimer (glavu trimera)?

Očistim samo zaštitu (idealno je imati sa sobom šrafciger) odmah posle košenja. Ako treba malo sastružem i sa glave.

Ja ko da sam znao, "vidoviti", pa sam ovih dana pogledao temu...
Danas mi majka kaze KUPI MI OVO i pokaze neki el. trimer akumulatorski.
Nesto iz kraba online...

Evo slika, pogledajte da li ste ovo videli pre, sta mislite da li ovo za staru majku od +80 godina, koja jedva stoji i hoda od bolova u istrosenim koljenima, može poslužiti da ~100-200 m2 pokosi oko ruža, nekoliko voćki, ispred ulaza u kuću (u kojoj niko ne zivi pa kad se dođe dzungla okolo)...

1.jpg
2.jpg
Šta je ovo crno, ovih 5 crnih traka? Čini mi se da ovo ne dolazi u paketu?

3.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg

Valja li ovo ičemu?
Očito neki bezimeni kinez, jeftino nabavljen, nepoznate snage, jacine baterija, mase i upitne pouzdanosti...
Da li je neko vide nesto slično?
Imate li neki el. acu. bat. trimer sa imenom, servisom i dobavljivim delovima, da nije velik ni tezak, za drzati u rukama, bez pojasa...?

Sme li se link ovog "mog" trimera na online prodavnici okaciti ovde?

16.05. je stigao Einhell AGILLO 36/255, Premium kit, dve baterije sa dva punjača, sa dodatkom za nošenje (to je bio komplet). Kupio sam i dve dodatne baterije (da se nađe) sa još dva punjača, ispalo je jeftinije nego samo kit od dve baterije bez punjača.

Danas je sprava isprobana. Prevazišla je moja očekivanja. Drugi komplet baterija nisam uspeo da potrošim, pre nego što su se potrošile, potrošio sam se ja. :rolleyes:

Prilažem slike placa, da vidite sa kakvom džunglom sam se borio. Nisam završio, pola od oko 12-13 ari sam "omlatio", moglo je sigurno 2/3 sa ova dva kompleta baterija.

1748795418569.png

1748795446974.png

Gledao sam na YT kako to radi ali sam se sada i sam uverio da nisu "bačene" pare. Snage mu ne manjka, ko je užigan može dosta da završi. S obzirom na situaciju na placu radilo se samo sa nožem (u kompletu je bila i glava sa strunom), seče bez problema sve što se vidi na slici.

Jedino što bih izdvojio kao malu zamerku je to što sam na ručici morao da držim stisnuto dugme (prekidač) non-stop. To me možda moglo da se reči nekakvom "kočnicom" - da se ukoči, slično kao što ima sigurnosni mehanizam za pokretanje. To me je na kraju pobedio, nisam mogo više da "stiskam" to. Verovatno može i udobnije da se namesti trimer, da bude lakše. Već mi padaju na pamet "gumice" da to dugme držim na taj način (moraću da razmislim o tome).

Onaj nosač trimera, što se nosi na leđima veoma pomaže, ni veoma je udoban. Trimer lagano može da se nosi više sati i da se ne osteti. Veći je problem stiskanje i držanje onog dugmeta. Moram da ojačam stisak. :p

Rezultat, ne vidi se sve, negde na pola mog košenja:

1748795495450.png

Gde si ga nabavio i posto ako nije tajna? Nesto sam brzinski gledao i cini mi se da ga kod nas nema.

Bilo ga je na više mesta. Ja sam konkretno to naručio iz neke prodavnice alata u Valjevu, a dopunske baterije u nekoj prodavnici iz Beograda.

Ne bih da kačim linkove, opasni su ovi moderatori. :p

Pretraži ove karakteristike:

Obim isporuke :
  • Trimer AGILLO Premium
  • 2x baterija 18v 4.0 Ah
  • Punjač
  • Nož i špulna
  • Oprtač
  • Uputstvo za upotrebu
  • Kartonsko pakovanje

Nazad
Vrh Dno