Šta je novo?

Električni brijač - preporuka

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
Pozdrav kolege...

Poslednjih četiri godine nosim bradu koju samo trimujem...

Međutim pomalo se posedelo, pa sam rešio da se obrijem (a i žena mi zvoca godinama za jbn bradu)...

Oduvek sam mrzeo da se brijem, i sad mi posle ovolikog perioda bez brijanja izgleda nezamislivo da se ponovo "gulim" žiletima (nebitno da li old skul, Gillette sa tri ili pet oštrica)...

Zato gledam neki električni kupim, jer mi deluje da mi je bolje svaki radni dan da manem i prozujim dva minuta preko lica, nego da sapunjam, gulim, posečem se i sl.

Da li neko ima preporuku, da je dostupan kod nas i da je lično testirao...

Naravno da je dobar i jak motor, da ne čupa, da bude glatko i ravnomerno...

Hvala

Moja preporuka za Lidl sa patronama, jako lepo služe, od 3-5 brijanja odlično, posle toga su ok za brijanje brade od 2 dana max... ali su toliko jeftine da se isplati sve i da menjas patronu svako brijanje ili na 2-3. Tipa 20 patrona i drška su 500 kinti, a Gillete je tipa 10-20 puta skuplji... a i on se istupi posle 5 korišćenja 7 max...
Par slika, da svi budemo poravnati o cemu pricamo, ne bih jos i plastične patrone dodavao. Iskreno, probao sam skoro sve patrone od 1 do 6 seciva i sve je to krš. Najbolje su neke ishave koje se prodaju po principu pretplate (shave club ili tako neko). Patrone čuvam isključivo kad putujem avionom i ne mogu žilete da stavim u carry.

1743066995372.jpeg

1743067049663.jpeg
1743067340834.jpeg
Ovo zadnje je shield, ali čelični. Nude jos alu i titanium. Moja preporuka, nisam jos naleteo na dlaku koju ovo jednostavno ne skine, kolika god da je...

Imate li preporuku gde uzeti "ostrice" za oneblade? Poruciti sa temu/ali ili kod nas u radnji, ima li neke razlike?

Nije problem da kupim Gillette King, nego sam mislio da li ima nešto novo. Volim da promenim :)
Merkur Progres, Merkur 34c, Merkur 37c (Razorock German 37), The Goodfellas' Smile Bayonetta, Rockwell 6C, Mühle Rocca (koristim ga).
Pa izaberi...

Par slika, da svi budemo poravnati o cemu pricamo, ne bih jos i plastične patrone dodavao. Iskreno, probao sam skoro sve patrone od 1 do 6 seciva i sve je to krš. Najbolje su neke ishave koje se prodaju po principu pretplate (shave club ili tako neko). Patrone čuvam isključivo kad putujem avionom i ne mogu žilete da stavim u carry.
Ma dobro da, ali ko korist Mach 3 isl. ovi iz Lidla ništa lošiji nisu...

Brije li neko lobanju sa žiletima? Hteo bih da se prebacim na wet shaving pa malo gledam šta/kako..
Ovaj Gilette King C kako sam čitao je odličan za početnike ali je isto tako i blag?
Glavu brijem otprilike svaki 3-4 dan.. dlaka nije previše čvrsta i jaka.. osrednje. Jel izvodljivo to sa Gilletom ili da gledam nešto drugo?
Takodje sam čitao da ima problem sa poravnanjem samog žileta u njemu, da beži non stop u jednu stranu?

Vidjao sam i da stavljaju druge patrone, tipa Astra Platinum, Feather koji je agresivniji dosta itd.. iskustva sa time kakva su Vam?

To zavisi od više stvari, mašinice, osetljivosti lica, jačine dlake, dužine, itd... Čak i isti nožići se ne ponašaju isto u različitim mašinicama. KingC Gillette nožići su mi super u KCG mašinici, ali u Mühle Rocca su mi užasno agresivni. Astra zelena mi je super, Personna, Perma Sharp, Derby. Sa druge strane Wilkinson mi je užas živi. Kao šmirglom da se brijem. Feather je izvikan, brzo otupi. Najbolje da poručiš sampler pakovanje, pa vidi koji ti najviše odgovaraju. Ja uzimam na Amazonu ili na razorbladesclub.com

Dobio sam OneBlade.
Na njemu ima brijač sa češljem, a u u plasticnoj futrolici ima posebno još jedan brijač.
Mogu li sa ovoga što je na njemu da skinem ovaj češalj ili se ne skida?

Prilozi

• IMG_20250507_174845.jpg
    IMG_20250507_174845.jpg
    220.7 KB · Pregleda: 37
Brije li neko lobanju sa žiletima? Hteo bih da se prebacim na wet shaving pa malo gledam šta/kako..
Ovaj Gilette King C kako sam čitao je odličan za početnike ali je isto tako i blag?
Glavu brijem otprilike svaki 3-4 dan.. dlaka nije previše čvrsta i jaka.. osrednje. Jel izvodljivo to sa Gilletom ili da gledam nešto drugo?
Takodje sam čitao da ima problem sa poravnanjem samog žileta u njemu, da beži non stop u jednu stranu?

Vidjao sam i da stavljaju druge patrone, tipa Astra Platinum, Feather koji je agresivniji dosta itd.. iskustva sa time kakva su Vam?
Ja brijem godinama Gillette Fusion žiletima.
Običan sapun - Fusion - hidrirajuća krema kao aftershave za umirivanje kože.

Kad se uvežba, sve gotovo za 15 minuta.

Probao sam različite mašinice, Philips, Braun, kod frizera, ali nikad ne bude glatko obrijano kao žiletom.

Trebalo bi da funkcioniše sa bilo kojim kvalitetnijim žiletom.

Možda bih probao nekad kao rezervu.

Kod Fusion-a sam provalio da su online prodavali kopije, s kojima se obriješ 2-3 puta i već se istupe. Original Fusion iz drogerije koristim i po 3-4 meseca, samo dezinfikujem.

znam...

probao dva oba isto na prvom brijanju, sa drugim sam se posekao i bacio sve u kantu :)

isti su ti, zeleno pakovanje

one blade 360 nozici su oko 4000din jedan kod nas. original Philips

ima na AE fake za oko 5eur jedan

izgleda isto, ali izgleda nije isti metal od koga je napravljen nozic. pretpostavljam da malo jaca brada dok je brijes, dlaka se ne odsece tim malim secivima koji jako brzo idu levo desno, vec dlaka savije jedno malo secivo i onda ono strci i dok ide tako brze zasece kozu

valjda jasnije sada?

Brada savije deo brijača? 😳
Moja brada je takva da je svako brijanje bez omekšivača, pre gela/pene baš mučenje. Sa takvim fake one blade ne bih uspeo ni da počnem brijanje...

one blade 360 nozici su oko 4000din jedan kod nas. original Philips

ima na AE fake za oko 5eur jedan

izgleda isto, ali izgleda nije isti metal od koga je napravljen nozic. pretpostavljam da malo jaca brada dok je brijes, dlaka se ne odsece tim malim secivima koji jako brzo idu levo desno, vec dlaka savije jedno malo secivo i onda ono strci i dok ide tako brze zasece kozu

valjda jasnije sada?
Sada da...

Brada savije deo brijača? 😳
Moja brada je takva da je svako brijanje bez omekšivača, pre gela/pene baš mučenje. Sa takvim fake one blade ne bih uspeo ni da počnem brijanje...
to mi je jedino logicno da se desi. i ja imam malo jacu bradu

Nazad
Vrh Dno