Oni komentari gore da vam treba bajs od preko 250W po meni nisu na mestu, jer me 250W izvlaci do 50km/h na ravnom, i nisam siguran da bih zeleo vise od toga. Ubrzanje je sasvim ok.
Brzinu odredjuje iskljucivo voltaza motora tako da ne razumem ovo sto si napisao. Motor koji radi na 36v ce imati istu brzinu bez obzira da li je 350, 500 ili 1000W.
Necu da se pravim previse pametan, mozda gresim, ali zasto onda postoji ogranicenje na snagu a ne na voltazu? 250W je maksimalna dozovljena snaga za elektricni bicikl. Profesionalni biciklisti izvlace do 1000W, i zato idu brze od nas, oni nemaju voltazu, tako da ne razumem bas ovo... Takodje znam iz srednje da je snaga rad/vreme, sto bi u sustini trebalo da odgovara brzini, sto vise radis po jedinici vremena, to ces brze ici? I konacno, moj trip-computer na bajsu pokazuje kolika mi je potrosnja u W, i povecava se kada motor povecava brzinu i idem brze....
Po osnovama elektrotehnike, krlenjuška je u pravu, ali ipak se to sve može regulisati tipom motora (brojem polova i njihovim vezivanjem), i posebno DC/DC kontrolerom koji je između motora i baterije.
Kontroler bi trebao da spreči preoterećenja i motora i baterije, pa je on taj koji na kraju određuje koliko maksimalno motor može da povuče, i koliko brzo će da se vrti.
Na kraju krajeva, ne znam kakvi su motori u kojem od tih bicikala, ali vrlo lako mogu biti i AC motori bez četkica, asinhroni, ili sinhroni sa stalnim magnetima, a kontroler da je npr frq. regulator. Tako rade Tesla automobili npr. Kod njih su neki parametri baterije, motora i prenosa ozbiljno predimenzionisani, a kontroler je taj koji brine da ni jedna veličina ne izađe iz predviđenih granica niti da nešto pregori ili se polomi.
Primer su i napredni dronovi npr, koji iako rade na baterije, imaju sinhorne brushless motore, a kontroler ih napaja AC naponom koji pravi sa baterije.
Ono što danas još uvek učimo na predavanjima iz el.pog500ona, i dalje je zasnovano uglavnom na tehnici 20-og veka.![]()
Nije to bas tako jednostavno, u zavisnosti od tipa motora tj. nacina vezivanja namotaja, neki motori imaju konstantan obrtni momenat na svim obrtajima. Npr Tesla automobili koriste takve motore.
Tu se slazemoI dalje je napon zasluzan za brzinu zar ne?
I dalje je napon zasluzan za brzinu zar ne?
Pa u principu da, isti motor će sa većim naponom postizati veći brzinu nego sa manjim.
Ali ne možemo znati da li razni biciklovi sa raznim snagama i naponima baterija, imaju iste motore, i iste kontrolere.
Ali jako sumnjam da biciklovi imaju frq. regulatore. Najpre će biti da imaju DC/DC pretvarače, što b' se reklo, najviši napon koji motor može da dobije jeste napon same baterije. Dakle da, baterija većeg napona "pod punim gasom", brže će terati bicikl, pod predpostavkom sličnog motora i celokupnog pogona.
Ima li nekog da vozi Xiaomi električni trotinet M365?
Sent from my Poco F1 using Tapatalk
Drugar moj kupio pre mesec dana. Sta te zanima?
Maksimalna nosivost: 100 kg
1. 30 km dugačkog dometa na jednom punom punjenju, izmeren pod sledećim uslovima: 75kg opterećenja, 25° C vremenske temperature, ravan put bez jakih vetrova, štedni režim i 15 km / h stalne brzine. Rezultati mogu varirati u zavisnosti od različitih težinskih opterećenja, temperature, brzine vetra, radnih navika i drugih faktora.
Ja mislim da za svaki treba asistencija pri kretanju, probao sam xiomi pre neki dan i isto moras da se odgurnes malo kada krecesProbao sam onaj skuter denver sto se prodaje u tehnomaniji, i mogu reci da meni to strasno nestabilno deluje.
I da bi krenuo treba da se odgurujes, ne krece sam nego kao asistencija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari