Šta je novo?

Elden Ring

Dosla je i ta nedelja :D Update 1.13.1 i drugi prelaz je spreman. Jos nisam kliknuo na NEW GAME (trebaju mi pripreme visinske :LOL: ). Odluceno je na poslednjem "kriznom stabu" da se nakom MAGE-a, krene sa FTH i Arcane.. Sta kaže struka :unsure:
STR/DEX/FAITH (50/50/50) je definitivno najbolje rešenje u NG+, kako za osnovnu igru, tako i za DLC. Sa ovim buildom može da se koristi najveći broj oružja, kao i da se rade najvažnije vrste infuzija (quality, heavy, keen, holy, fire, lightning). Povremeno raditi respec na STR/ARC i DEX/ARC build, ali samo privremeno, za borbe protiv Consort Radana, Malenije, Mohga i sličnih, koji su izuzetno osetljivi na blood. Sa ovim gore buildom urnišeš DLC bossove, jer su mnogi osetljivi na Holy, Fire, ili Lightning. Blood Arcane build koristiti samo za ovih par bossova, koji su baš slabi na blood.

Iskljuci taj hardware monitoring, ne teras sajberpank pa da treba da se bojis da ce da ti komponente izgore pobogu.
Bolja je imersija. Kada igra sama iskljucuje health bar i ostale stvari, sta vise reci.

Iskljuci taj hardware monitoring, ne teras sajberpank pa da treba da se bojis da ce da ti komponente izgore pobogu.
Bolja je imersija. Kada igra sama iskljucuje health bar i ostale stvari, sta vise reci.
Obicno kada se igra prvi put, onda ide i ovo zbog FPS. ;) Ostao sam 3 sata, a samo sam hteo videti kako radi.... (y) Inace Marko, nisam ni primetio da mi HM visi tu sve vreme - koliko me ponovo igra "uvlaci"...(meni je kuciste "otvoreno", ne pratim skoro nikad TEMP)

ima li neko ideju kako ovo igrati u barem 60 fps?
presao sam igru, sad sam resio da krenem dlc i ne prelazim 35 fps-ova koji su jako nestabilni.
probao sam i medium podesavanja ali nema nekih promena.
grafika je 4090 i koliko se secam radilo je u 60 fps.
poslednji su drajveri.
meni je ovo ovako neigrivo. iz istog razloga sam brzo batalio i Bloodborne.

probao sam i sve "fixeve" sa reddita i foruma ali bez uspeha.
pomagajte da resim ovo, ne znam sta su uradili sa igrom.

ако имаш виндоус 11 , треба да искључиш мемори интегрити.
то уништава фпс. дакле, на ОФФ

core_isolation_memory_integrity-1-png.23195

core_isolation_memory_integrity-2-png.23196

to mi je odavno iskljuceno.
iskljucio sam ray tracing, stavio sve na medium i na pocetku dlc-a imam oko 27 fps-a. uzas, bukvalno mi suze idu dok igram.

Iju, dobro da ne kupih, tacno bih izgrizao tastaturu, meni na 4k radila na 80-100fps...

Ja je jos preorderovao...
Citao sam da su celu igru dodatno zeznuli oko optimizacije nakon izlaska dlc-ja.
Original mi je radio tu negde izmedju 50-60 frejmova sa 4090 na 3440x1440 monitoru sto je isto jako lose ali i prihvatljivo do nekle.
DLC je uzas. Sibam se na nestabilnih 27 fpsova.

Ja je jos preorderovao...
Citao sam da su celu igru dodatno zeznuli oko optimizacije nakon izlaska dlc-ja.
Original mi je radio tu negde izmedju 50-60 frejmova sa 4090 na 3440x1440 monitoru sto je isto jako lose ali i prihvatljivo do nekle.
DLC je uzas. Sibam se na nestabilnih 27 fpsova.
Ne, igra radi odlicno! Koja ti je verzija igre? Elem, meni sa grafikom sa 4GB ne ide ispod 45FPS...U zatvorenom 60 ... FHD i setovanja na MAX... Mozda ti KOMP previse jak za ovo...Izvadi pola rama ili slicno :p

Hah, ma nesto se ne slaze. Nije nista na masini dirano odavno, sve normalno radi.
Pogasio sam sve i dobio nekih 40-50 fps ali barem da su stabilni nego padaju do 27 dok makljam nekog po mapi. U zatvorenom i ja dobijem 60.

Ray tracing i sve ostalo stavio na medium.
Probao sam sve fixeve ali ovo nije igrivo za mene tako da ce da saceka neko drugo vreme. Nemam vremena da se bakcem sa krs optimizacijom pa cu naci nesto drugo za igranje.

Uključio si RT i čudiš se što koči...
To je From Soft igra, tehnički su nepismeni. I jesu ukakali optimizaciju u DLC-ju, ali i ti sebi skačeš u usta...

Napisao sam da je glavna igra radila ok sa RT i max podesavanjima. Jeste fps bio nestabilan i imao dropove ali je bilo igrivo.
Ovo sad je uzas i kad pogasim sve.

Ray tracing i sve ostalo stavio na medium.
Probao sam sve fixeve ali ovo nije igrivo za mene tako da ce da saceka neko drugo vreme. Nemam vremena da se bakcem sa krs optimizacijom pa cu naci nesto drugo za igranje.
Nisi mi rekao koja verzija igre je kod tebe... Jel ti glavna igra jos dobro radi?

Poslednja verzija sa steama, ne znam tacnu verziju.
Radi lose i osnovna igra i dlc.

Nije do igre, ako na tvom KOMPu imas 27 FPS. ja je ne bih ni pokrenuo..

Jedine dve stvari koje sam od početka isključio su DoF i Motion blur. Imam RX 6700XT i u 2K nije bilo nekih većih trzanja, a pogotovo da imam tako socijalan FPS.
2024-08-13_135139.jpg2024-08-13_135146.jpg

@Sean
Pa i ja sam je pokrenuo i probao da odigram.
Sve ostalo radi normalno tako da je do igre.
Jedino ako poslednji nvidia drajver nije nesto ubagovan bas sa ovom igrom.
Svakako je bataljujem za sada.

Угаси реј трејсинг.
Имплементација је слаба да би оправдала губитке у фрејмрејту.

Ugasen. Nema promena.

@Sean
Pa i ja sam je pokrenuo i probao da odigram.
Sve ostalo radi normalno tako da je do igre.
Jedino ako poslednji nvidia drajver nije nesto ubagovan bas sa ovom igrom.
Svakako je bataljujem za sada.
Ne, kazem... Sa mojim KOMP om koji bar duplo slabiji - imam duplo bolje performanse.. Na tvom mestu bi probao i narodnjak 1.13.1.. Cujem da dobro mnogima radi...

Poslednja izmena:
Ja sam na narodnoj verziji i nemam problema sa 3080 na 4K 60Hz...

Onda je do originala. Ako moze da se prebaci sejv da krenem odmah dlc probacu.
Mada sam krenuo polako vec drugu igru, za ovo sam za sada izgubio interesovanje.

Ne znam kako ti je ranije tako lose radila osnovna igra, meni sa RT nije tako lose radila na 4k, na 50-60fps, a kamoli na 3440x1440, tu bi morao imati konstantno preko 80fps-a, 4k je 50% veca rezolucija od te. Padalo mi je nekada na 50fps-a sto me je nerviralo, pa sam isljucio RT, pogotovo sto je nakaradno odradjen, a tebi bi trebala da leti...isto steam original verzija.

Poslednja izmena:
Ne znam ni ja. Ostale igre rade najnormalnije. Samo ER zeza.
Originalna igra mi je radila podnosljivo i nju sam presao, nije mi puno smetalo.
Sacekacu neko vreme pa cu opet da probam, mozda je srede.

Nazad
Vrh Dno