Šta je novo?

Elden Ring

Izasao je RT patch. Boga mi, 3080ti ne moze da istera 60fps na 4k na max podesavanjma, na 2k moze da tera maximum sve, ukljucujuci i RT.

Izasao je RT patch. Boga mi, 3080ti ne moze da istera 60fps na 4k na max podesavanjma, na 2k moze da tera maximum sve, ukljucujuci i RT.
Ima li neki video sa prikazom kao izgleda, da ne brbam sada...

EDIT:
Našao, ne znam da li je do mene, ali ne vidim neke razlike osim što je FPS prepolovljen...

Vidi se razlika, mada ne drasticna. Realno, meni je 2k monitor kvalitetniji od 4k, pa mozda i to ima neke veze.

Kako sam nekad mislio da će RT da pravi veliku razliku... :rolleyes:
Znači bukvalno je u vidu Screen Space refleksija u realnom vremenu, ili je u pitanju neka napredna verzija SSAO ili HBAO za senke.
Daj vratite nam navedene opcije i izbacite RT njesra! Samo se prepolovi fps bez razloga!
Počeo sam RT da smatram prilično "bezveznom" opcijom.

Da, RT shadows su dodali, vidi se najvise razlike na travi i ponegde na drugom rastinju. Nisam pogledao nigde u zatvorenom prostoru, mada verujem da se i tu primecuje.

Sve u svemu, ni priblizno proporcionalno dodatnoj zahtevnosti.

don’t you all guys have 4090s (phones)

Sinoc instalirao ER, poceo da ga igram i vec nakon pola sata naisao na prve glavobolje jer nikako nisam uspeo da prodjem onu masinu i "duhove" u Fringefolk Hero's Grave gde me prvo i najvise unisti poison a onda samo dokrajce a nisam zeleo da trazim put na netu...

Svestan sam da sam verovatno mogao/trebao da odaberem neki drugi put ali navika je navika, tako da ce ovo verovatno biti dugo putovanje puno glavobolja.

Btw potvrdilo se da mi igranje sa misem i tastaturom lezi manje nego sa kontrolerom tako da cu se po povratku u Srbiju verovatno presaltati na DS4.

To je noob trap, heh. Ta grobnica uopšte nije namenjena likovima koji su tek otpočeli igru.
Kroz otrov samo protrči, bez rollinga jer je From Soft iz nekog debilnog razloga napravio da se statusni efekti mnogo brže nabijaju ako se kotrljaš kroz otrovne i druge bare...verovano kao fuck you igračima jer je standardna praksa do sada bila da spamuje dodge roll dok ne izađeš iz toga.
Kočija ima svoj ritam, duhove prosto zaobiđi gde možeš, može se stići do dna grobnice gde te čeka boss koji je veoma težak za početnike. Nagrada za prekazak bossa je dobra, doduše. Ali svejedno ne preporučujem dok ne ojačaš.
Grobnica ima više delova ako se obrati pažnja, jedan vodi ka talismanu koji je dobar za početak igre, jedan vodi ka mestu odakle možeš da uništiš kočiju ako imaš luk i strele, i bićeš nagrađen za to.
Kao i dosta mesta u ER, ako zaglaviš i ne ide, odeš drugde dok ne ojačaš i onda se vratiš, igra je ogromna, ima gde da se ide.
Ili ako imaš živaca, vrzmaj se po grobnici i udari po suicide runovima dok ne nađeš i ugrabiš taj talisman pa zaboravi na nju do kasnije i nastavi sa igrom...

U DS sam znao gde da idem bar na samom startu, ovde prosto nemam pojma gde će da me razbucaju u sekundi a gde imam koliko toliku šansu... Biće, koliko vidim ovde puno metoda pokušaja i promašaja.

***, Elden Ring je open world a svet su napravili (pre)velikim...
Prati veće puteve jer se uz njih obično nalaze mape, gledaj da posetiš svaku crkvu na koju naletiš, svaka ruševina ima i podzemni deo...

Ono što sam siguran jeste da vizuelno izgleda stvarno impresivno, naročito na max detaljima.

Tehnički, meni Elden Ring izgleda zastarelo. Vizuelno je druga priča. Nekom odgovara taj art, nekom ne.

Da li se zna šta radi ovaj tim? DS nastavak? Novi Bloodborne? Elden Ring 2?

Meni nisu jasni sa ovim RT updateom, ajde što nisu ubacili DLSS/FSR. Ali razlika je skoro pa neprimetna a samo obara fps.

Ali umesto da ubace podršku za UW rezolucije (i FOV slider) i više od 60 FPS oni dodaju nepotreban RT. Jeste igra lepo dizajnirana engine izgleda malo zastarelo ali ima nekog njihovog šmeka, ali kao da troluiju PC gamere. Ima modova koji rešavaju gore pomenute probleme i koji sad ne rade zbog RT update.

Ja sam morao da modujem igru da bih imao sony dugmice jer igram na pc sa dualsense :D
Nisu mi jasni uopste, sve igre su im odlicne ali neke osnovne stvari fale u igrama iz nekog razloga.

Kako si je modovao i koju aplikaciju koristiš pošto i ja planiram da igram sa DS4?

Hvala ti, probaću ga mada sam malo odmakao u igri - u krajnjem slučaju ako nešto ne bude radilo počeću iz početka...

Kažem ja... RT postaje njesra, a mislio sam da će biti nešto kul. Umesto da sa novim mašinama koje su baš jake idemo na još bolju grafiku, animacije, teksture, fiziku - tehnički deo dakle, mi hoćemo da malo "posenčimo" travu, dodamo real time SSR i oborimo fps na jednocifrenu vrednost. Ajde više! Svaka igra ne može normalno da se igra ako se uključi RT! Pi!

Nazad
Vrh Dno