Šta je novo?

Elden Ring

Doothammer acquired. Mučio sam se sa Draconic Tree Sentinelom, nekako ga ubio (Rot Breath FTW) i ušao u Leydell. Posle dosta šunjanja zbog jakih neprijatelja našao sam najbliži grace za farmovanje i dobio oružje iz prve, heh. Mala je šansa da padne, ljudi ga farmuju po 30+ minuta, ja sam imao ludu sreću

Apgrejdovao sam na +9 (posle nešto jurnjave pošto mi je falio Somber Stone 7) i dmg je odličan, 384 + 261 (phys+holy) sa 25 Str 30 Fth. Weapon art, oni mehurići, još nije dovoljno jak za bossove, treba da napumpam Faith i apgrejdujem seal za inkantacije...

Uglavnom, relativno je brzo za greathammer, ima strike damage, staggeruje k'o blesavo, mehurići su dobri za raščišćavanje grupa i non-bossove...definitivno jedno od top 3 Str/Fth oružja.

Planiram da koristim još jedno, manje i brže oružje za kad mi zatrebaju brzina i štit. I to neko kome mogu da menjam weapon art...ako ima bleed, još bolje.

PS: Rotten Breath draconic incantation je OP. Nabija scarlet rot, radi na većini bossova, košta samo 1 dragon heart, i može rano da se uzme (15 Fth 12 Arc). Ko ima statove za njega, neka uzme.

Poslednja izmena:
Majko mila, Subterranean Shunning Grounds u Leyndellu je grozno mesto...
Ubedljivo najgrđe katakombe/kanalizacija level koji je From napravio...

Malopre ugasio. 85 nivo šamaraju me samo tako.

Danas sam bio tu i odradio taj grad, mislim nekih 90% i bossa iz treceg, cetvrtog pokusaja, nekad mi bas ide.
Unutrasnjost cijevi sam samo preletio i negdje izasao, mrsko mi u tom labirintu se petljati.
Onog ubicu gubavog dole u kanalizaciji sam ubijo odma, da mu uzmem armor i mac, ionako ne vjerujem da bi skontao quest, jer igram blind, ne citam nista na net.
Toliko oruzja u igri a ja samo dva maca furam, i sve sam spucao u str i dex.
Planiram na ng+ da dizem faith i int , cisto da probam sve ove magicne maceve i dzidze sto sam skupio.

Danas sam bio tu i odradio taj grad, mislim nekih 90% i bossa iz treceg, cetvrtog pokusaja, nekad mi bas ide.
Unutrasnjost cijevi sam samo preletio i negdje izasao, mrsko mi u tom labirintu se petljati.
Onog ubicu gubavog dole u kanalizaciji sam ubijo odma, da mu uzmem armor i mac, ionako ne vjerujem da bi skontao quest, jer igram blind, ne citam nista na net.
Toliko oruzja u igri a ja samo dva maca furam, i sve sam spucao u str i dex.
Planiram na ng+ da dizem faith i int , cisto da probam sve ove magicne maceve i dzidze sto sam skupio.
E ovo. Covece svi nesto znaju unapred svi znaju koga kako da udaraju i koliko itd. Deluje da ako sedis i igras igricu zavrsis sa nekim glupostima i propustis mnogo toga? Dal' treba na sat vremena igranja sat vremena citanja po netu...

Ako hoces u prvom prelasku da sve vidis i sve rijesis onda da. Al to meni kvari igru i dozivljaj. Igra mi je ono bas bas sjela, igram kako znam i umijem, svjestan sam da cu propustiti i previse tog, jer igra je stvarno ogromna.

No lajfam od kako je izasla, boga pitaj kad cu se ponovo ovako zaraziti nekom igrom 😁

Npr. odkud da znas da kod neke tamo random statue trebas uraditi neki gesture koji si pokupio iz nekog hiden questa da bi dobio neko oruzije itd. a takvih stvari je mnogo u souls igrama.

Ja cu na ng+ i onda lagano uz neki dobar guide da odradim sve sto sam u prvom prelasku propustio, bar ono sto je vrijedno vidjeti i odraditi, kao skriveni bosovi, skriveni leveli u igri itd.

Ja sam npr proveo sate i sate u prvom dvorcu, jer sam htio naci put do spilje ispod dvorca. Tu sam slucajno pao sa krova i vidio da postoji i taj dio. I onda jucer gledam u inventory i vidim da imam jedan zahrdjali kljuc za taj isti dvorac, znaci propustio sam neka vrata. Mozda je neki item, mozda samo otkljucava neki shortcut, moram nazad i opet sve da precesljam.
I eto ti sati gameplaya i zabave, koje bih izgubio da pratim tamo neki guide.

Postoji "podrumski" deo dvorca?
Uh...nazad na istraživanje...

Da vas pitam jel igra može da se igra normalno sa tastaturom i mišem (na žalost obično bude bezveze ako je port)...na PC pošto ja kontrolere baš i ne volim...

Uh, moze ali brate.. ne tako laka igra ce ti biti ziv pakao (narocito protiv bossova) ako je budes igrao na tastaturi.
Ja sam joypad bio spakovao da bih mogao da se usredsredim na neke bitnije stvari u zivotu i Elden Ring sam prvo probao da igram na tastaturi.
Ma kakvi, posle 15 minuta, ***** bitnije stvari.. - raspakivaj` joypad.

Postoji "podrumski" deo dvorca?
Uh...nazad na istraživanje...
Ne samo to, nego imas i quest line sa jednim od zatvorenika. Da ne spoilujem previse - istrazi dobrooo tu kanalizaciju.
Kasnije taj grad vodi ka nekim drugim... predelima.
Neverovatno je sta je From sve napakovao za 60ak dolara. Da je ovo radio EA , mislim na istu kolicinu contenta - ladno bi prodavali kao DLC-ove za hiljade dolara.

edit.
Za one koji ne znaju , neka se pozabave ovim. Ne samo sto cete obici nove predele i naci nove iteme, vec cete dobiti i moci odabrati dobar boost.
1647258645392.png

Ne samo to, nego imas i quest line sa jednim od zatvorenika. Da ne spoilujem previse - istrazi dobrooo tu kanalizaciju.
Kasnije taj grad vodi ka nekim drugim... predelima.
Neverovatno je sta je From sve napakovao za 60ak dolara. Da je ovo radio EA , mislim na istu kolicinu contenta - ladno bi prodavali kao DLC-ove za hiljade dolara.

edit.
Za one koji ne znaju , neka se pozabave ovim. Ne samo sto cete obici nove predele i naci nove iteme, vec cete dobiti i moci odabrati dobar boost.
Pogledajte prilog 338042
Pod "zatvorenik" misliš na Nepheli Loux? Govorimo o Stormvale zamku?

Gubiš efekat rune kad zagineš, tako da...'zalud, heh.

Pod "zatvorenik" misliš na Nepheli Loux? Govorimo o Stormvale zamku?

Gubiš efekat rune kad zagineš, tako da...'zalud, heh.
Nope, nije ona.

Zavisi koji efekat odaberes - vec od prvog bosa ti se sva statistika dize za 5, znaci i vigor i endurance i stagod (vise healtha, vise svega).
Nesto u fazonu humanity iz Dark Souls igara , ali ovde biras kakav efekat hoces da imas u zavisnosti od great rune-a.
Iznenadio bi se koliko povecava prezivljavanje, narocito u kombinaciji sa dobrim talismanima.

Znam za Rune Arc ali pošto gubim efekat kad zaginem, neću ni da se cimam...

Našao sam podrumski deo zamka ('ladno stavili Cthulhua dole, lol). I dalje ne znam na kog zatvorenika misliš...jedino ako je onaj starac koji te dočeka kad stigneš.

Samo što sam ubio Radhana, bez summona. Falilo mu je 3-4mm na health baru da umre iz prvog pokušaja...sad znam kako je onima kojima se to desi.
Scarlet Rot ga topi. Jednom castujem Rot Breath na njega, par puta zatrubim iz hammera i gotova je prva faza...u drugoj ide sporije ali ga rot i dalje topi. Samo treba preživeti i baciti mu koju salvu mehurića...lakše reći no učiniti, doduše. Treba naći specifične napade kad imaš dovoljno vremena za to i biti blizu, mamlaz samo jurca okolo...
Pao je iz 7-8. pokušaja.

Znam za Rune Arc ali pošto gubim efekat kad zaginem, neću ni da se cimam...

Našao sam podrumski deo zamka ('ladno stavili Cthulhua dole, lol). I dalje ne znam na kog zatvorenika misliš...jedino ako je onaj starac koji te dočeka kad stigneš.
...
Nije samo do runes, vec i do itema i lokacija. Svasta ces naci na putu.

Na ovog baju sam mislio, lupa glavu o zid u celiji.
eldenring.exe Screenshot 2022.03.11 - 13.55.19.30.png

misliš, radi isto što i Yamamura u Bloodborne (ćelija odmah posle Ludviga) ?

Mijazaki baš voli da citira sam sebe... :)

Aaaaaa...Dung Eater. Je l' on u Capitol katakombama ili Stormveilu?

Capital kanalizaciji, ali moras da iscrpis razgovor tamo u onoj round table area, inace ne verujem da ce biti tamo kad se nacrtas.
Fora je sto i nakon posete tamo ces morati ponovo da se vratis, i uberes plodove cimanja.

Citam vase komentare pa bih probao igru, citav taj mracni svijet dungeona me fascinira, ima 15 godina kako sam igrao Oblivion, a ovo me potsjeca na njega. :)
Gdje je najjeftinije uzeti ovu igru?
I ako neko ima link za narodnu verziju neka posalje, nisam odavno igrao ovakav tip igara, da ne kupim i da mi stoji za dzabe, poslednje sto sam igrao je Witcher 3 2014 godine i to par sati...

Hvala.

Citam vase komentare pa bih probao igru, citav taj mracni svijet dungeona me fascinira, ima 15 godina kako sam igrao Oblivion, a ovo me potsjeca na njega. :)
Gdje je najjeftinije uzeti ovu igru?
I ako neko ima link za narodnu verziju neka posalje, nisam odavno igrao ovakav tip igara, da ne kupim i da mi stoji za dzabe, poslednje sto sam igrao je Witcher 3 2014 godine i to par sati...

Hvala.
Nisu Oblivion i ER ni za prineti, možda samo po fantazi tematici, sve ostalo je različito.

Ako si batalio Witcher 3 posle sat, odustaćeš od ER posle dva minuta... :ROFLMAO:

Nemate pojma kako mi je drago što je ovakav neki naslov iskočio iz niše i sišao među široke mase.

Da I ostali izdavači shvate da postoji gomila onih kojima se sere od držanja za ruke i casual igranja...

I meni je drago, posebno kada ovde procitam kako jos nema "pravih" igara :) .
Inace, presao sam 100. sat igre, usao u poslednju vecu zonu. Nisam uspeo da pobedim crvenokosu, pa sam ostavio za kasnije.

Bleed je dobar protiv nje. Takođe, ili Mimic spirit ili neki koji napadaju brzo i često jer mogu da je stunlockuju. Druga faza je nezgodnija...

Mimic spirit je cheat bukvalno :) Nabavio sam ga i upgrade-ovao. Ubija sam slabije bossove!

A ja nakon 100h skontao da se ona hodajuca ostrva, kornjace sto nose zvono mogu srusiti 🤦‍♂️

Pitanje, dva puta mi se vec desilo da se borim sa nekim zmajom i skinem ga do nekih pola healtha i samo nestane, pobjegne valjda. Jel to tako treba ili je neki bug u igri?

Mislim da je bug. Ako prosetas malo i vratis se gde je poceo fajt, moci ces da nastavis gde si stao.

U te "hodajuće kapele" nosiš rememberance od bossova i praviš njihove kopije, za slučaj da hoćeš oba itema od njih.

Kod mene je nestao/pobjegao zmaj kod ona tri tornja, mislim da se zove 3 sestre ili tako nesto. I bio sam neki dan opet tu da provjerim dal mogu uci u druge zakljucanje tornjeve i vidim usput da nema zmajceka.

I kod jednog dvorca, gdje munje udaraju, tu mi je isto pobjegao zmaj u sred borbe i ne vraca se.
Zato i pitam, jel bug ili ce se vratit kako napredujem dalje u igri?

Sorry, ne znam imena mjesta, itema, likova iz igri, niti se trudim da ih zapamtim. Al takav sam i u real life, ne pamtim nazive kafica, restorana, imena ljudi ako mi nisu bas bitni u zivotu.
Tu slobodnu memoriju koristim za druge meni bitnije stvari u zivotu 😁

Vrh Dno