Šta je novo?

Elden Ring

Da, bezveze je maksimalna ocena za stuttering koji ubija (prijavljuju ljudi do 250ms na PC-u).

Čekam repack...

Igra ima Mixed rejting na Steamu...zasluženo, po meni. Ne samo štucanje već i 60 fps lock sa forsiranim v-syncom i hromatskom aberacijom, bez ultrawide podrške, tastatura i miš neupotrebljivi...a ekser u sanduk je ubacivanje Easy Anti-Cheat-a što u startu ubija bilo kakve modove i fixove. I treba da lupaju From Soft po ušima, slava im je udarila u glavu malko...

Poslednja izmena:
Pa From igre su uvek bile užas sa tehničke strane. Bukvalno kao da ih briga za to. Ali koliko love su uzeli do sada brate mogu da optimizuju kako treba. Nije ovo 2008

Gledam ovo IGN što je izbacio performance review, na PS5 igra za sad najbolje radi iako je grafička nešto jača u Xbox X, znači to će da srede kroz neki patch. Ladno je 3x brzi load na PS5, pa *** stvarno ko amateri neki su.
Ono što me zanima je frame pacing dal ga ima uopšte na X i PS5?
Ne želim još jednu svinjariju kao Dark Souls 3 na PS4 kad sam se zaebo i uzeo.
Naravno odma uzeo PC verziju i prešao kao čovek u 60 FPS, bukvalno neverovatna razlika i ne kapiram kako ljudi bilo koju bržu igru mogu da igraju u 30 FPS, dal ne vide ili šta ali vrlo je očigledna razlika čak i početnika.
Jel vam otključana igra na next gen konzolama da probate ovo oko frame pacing?
Ne znam dal ce na ARG menjati cenu u odnosu na ovo iz pre-order?

Pa ne moraš da igraš. Mi što igramo souls igre od prve u suštini najviše volimo Dark Souls 1 sistem gameplay i world design. Gameplay oni useru zbog tehničke strane igre, čuveni frame pacing kad igraš na 39 FPS kao da igraš na 15.
Grafiku ko očekuje pogrešnu franšizu gleda, ima jedno 💩 zove se Assassin's Creed. 😂
Meni vise vuce na ps2 pa remasterizovano za ps3, kao i sva njihova primitivna shajza...
Prave istu igru 5x, jedino sekiro malo odskace ovo ostalo sve copy/paste.

Pa ne moraš da igraš. Mi što igramo souls igre od prve u suštini najviše volimo Dark Souls 1 sistem gameplay i world design. Gameplay oni useru zbog tehničke strane igre, čuveni frame pacing kad igraš na 39 FPS kao da igraš na 15.
Grafiku ko očekuje pogrešnu franšizu gleda, ima jedno 💩 zove se Assassin's Creed. 😂
Ne kazem da su igre lose i da ih ja ne volim, demons souls sam odigrao sa 0 smrti od 0 do kraja,
a onda i remake na ps5,
isto vazi i za ds3.

Dakle veteran sam, ali svu kritiku zasluzuju, primitivna igra, + prave istu igru 10 godina,
isti interfejs, inventar itd, sve zastarelo i primitivno.

Čekam repack...

Igra ima Mixed rejting na Steamu...zasluženo, po meni. Ne samo štucanje već i 60 fps lock sa forsiranim v-syncom i hromatskom aberacijom, bez ultrawide podrške, tastatura i miš neupotrebljivi...a ekser u sanduk je ubacivanje Easy Anti-Cheat-a što u startu ubija bilo kakve modove i fixove. I treba da lupaju From Soft po ušima, slava im je udarila u glavu malko...

Nisam probao ali obećava.

Ja sam sa riva tuner koji dolazi uz msi afterburner rijesavao te probleme sa frame pacing. Jer vecina igara ima problem sa tim, a ja sam alergican na to.
Ima ona opcija scanline sync.
Izguglajte sta i kako, da ne objasnjavam ovdje.
Vrijediti probati.

Nije do toga. Izgleda da je do kombinacije pojedinig mini-bossova (neoptimizovanost?) i ucitavanja delova nivoa (koji na brzim hardovima i ssd-ovima stuteruju dosta manje).
I AMD i nVidia se muce, gledao testove sa 6800 xt i 3800 rtx , ozbiljni stuteri , po sekundu, cak dve. Na granici sa gamecrashom.

Kod mene je sve smooth za sada u onim uvodnim tutorial pecinama, videcu veceras kakva se prica nastavlja.

pa kakve su kopije onda imali ovi za reviews ili kakav hardware, kad su svi dali 10/10?

Izgleda da se niko nije bavio tehnikalijama. A to bi moralo da udje u ocenu. Ako igra ne radi kako treba na 3080 onda postoji problem kao što se može videti na Steam-u.

Pa From igre su uvek bile užas sa tehničke strane. Bukvalno kao da ih briga za to. Ali koliko love su uzeli do sada brate mogu da optimizuju kako treba. Nije ovo 2008
Ma apsolutno nebitno, ne igraju se njihove igre zbog tehnikalija.

Gotovo ni jedan njihov naslov nije bio optimizovan kako treba, gotovo svaki se mučio sa framepacingom.

I gotovo svaki naslov je izgledao kao da je iz prethodne generacije.

Ali sve to postane nebitno kada se izgubiš u njihovom svetu i gejmpleju. Sve ostalo postane nebitno.

Da mi to smeta ne bi mi Cyberpunk bio najbolji naslov protekle godine, Elder Ring ove. :)

Evo sa riva tuner, zakljucan frame pacing na 33.3 ms
Jest da je 30fps al bar nema trzanja.
Rijesenje dok ne dodje patch.

Slazem se, souls igre se ne igraju zbog tehnikalija.
Ja cu elden ring nakon sto zavrsim cyberpunk.

Sta ce ti? Ovo u native mozes da teras u kojoj hoces rezoluciji samo da srede ova stucanja.

Pa ko ima slabiju masinu, kako sta ce te opcije?

Igra li neko igru uopšte?😀 Jel realno da svi neprijatelji na onoj prvoj otvorenoj mapi imaju sposobnost da postanu nevidljivi, ili je neki bag? Msm kome je moglo da padne na pamet da tako nešto implementira?

Igra li neko igru uopšte?😀 Jel realno da svi neprijatelji na onoj prvoj otvorenoj mapi imaju sposobnost da postanu nevidljivi, ili je neki bag? Msm kome je moglo da padne na pamet da tako nešto implementira?
Igra se naravno. Kako misliš nevidljivi? Nisam imao takav slučaj.

Pa lepo, npr. oni slepi miševi dole na stenama, pa vojnici u šumi, čak i sentinel na konju, bukvalno nestanu, samo se vidi baklja što drže, ili tako neki detalj. I sporadično se tokom borbe pojavljuju i nestaju.

Edit: Nisam jedini.

Poslednja izmena:
Npr moj bottleneck RX 570, za nju je med i mleko FSR...Spustim na 1600 900 detalji idu jos gore + FPS bolji...kako nema benefita? :)
Pa ne bih rekao da je bottleneck, svakako nije zverka od hiljadu evra ali je i dalje sposobna karta. :) Nema ni FSR ni DLSS, eventualno da sačekaš RSR od AMD-a da izađe, valjda je iza ćoška.

Čuo sam nešto da će dodati podršku za DLSS i FSR u nekom od apdejtova...

Flawless Widescreen alat ima razne fixove za Elden Ring - FPS unlock, FoV, frametime, itd. Te stvari bi trebalo da rade i na standardnim 16:9 monitorima...
Pojavio se i zasebni alat za otključavanje frejmrejta: https://github.com/uberhalit/EldenRingFpsUnlockAndMore
Mislim da za sve ili bar većinu ovih fixeva treba da se deaktivira EasyAntiCheat, Flawless Widecreen strana opisuje kako.

I, po običaju, preporuka da se baci pogled na PCGamingWiki.

Pa ne bih rekao da je bottleneck, svakako nije zverka od hiljadu evra ali je i dalje sposobna karta. :) Nema ni FSR ni DLSS, eventualno da sačekaš RSR od AMD-a da izađe, valjda je iza ćoška.
Za r3600 16GB i B550 plocu jeste bottleneck (treba neka 3060ti) :) No, ok igrivo je, no samo kazem da moze bolje... Jer na max imam 36FPS pa moram detalje malo obarati, jer meni je igrivo na 40+. Sa FSR bi na 60 FPS MAX detalji isli!
Inace ja nemam problema sa igrom, mozda dobro radi na NVMe M2...Nikakva 'seckanja'...Elem, dobra igra! Iako nisam ljubitelj zanra

Pitanje za one koji su kupili igru.
Jeste dobili vi metalnu kutiju uz igru?

Nazad
Vrh Dno