Šta je novo?

Ekvilajzer direct x

mmilovan

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
619
Postoji li neki ekvilajzer koji se instalira i stoji u sistemu i kao takav utiče na sve što se dešava prilikom pokretanja bilo koje audio aplikacije.
Konkretno, recimo editujem nešto u SoundForge-u i dok editujem, mogu dole da podešavam ekvilajzer (ne mora da bude zver od kanala, dovoljno je da ima visoke i niske, generalno).
Moja kartica M-Audio je osiromašena za ovu opciju (tu foru ima recimo Creative i ostale najjeftinije karte, ali M-Audio nema sobzirom na ciljnu grupu kojoj je namenjen). No meni EQ treba... :guitar:

Hvala.

E... moj jeftini Audigy 2 ZS ima hardverski EQ :) (koji kao sto vidis na screenshot-u ne koristim). To bi tebi trebalo jel' da?

Nisam video tako nesto u vidu softvera, a sumnjam i da je moguce bez znacajnog kasnjenja zvuka. To ne bi mogao biti DirectX plugin -- to bi morao biti drajver koji emulira zvucnu kartu (koju bi ti izabrao kao default u Windows-u i svim programima) koristeci pritom pravu zvucnu kartu za izlaz. I to opet ne bi radilo za linijski i mikrofonski ulaz (sto ti pretpostavljam nije ni bitno).

Prilozi

• eq.gif
    eq.gif
    29.3 KB · Pregleda: 302
audiofreak je napisao(la):
E... moj jeftini Audigy 2 ZS ima hardverski EQ :) (koji kao sto vidis na screenshot-u ne koristim). To bi tebi trebalo jel' da?

Nisam video tako nesto u vidu softvera, a sumnjam i da je moguce bez znacajnog kasnjenja zvuka. To ne bi mogao biti DirectX plugin -- to bi morao biti drajver koji emulira zvucnu kartu (koju bi ti izabrao kao default u Windows-u i svim programima) koristeci pritom pravu zvucnu kartu za izlaz. I to opet ne bi radilo za linijski i mikrofonski ulaz (sto ti pretpostavljam nije ni bitno).

Upravo si opisao to što mene zanima. E sad, da li ima tako nečeg, nemam pojam... :crash:

Nisi rekao preko cega to slusas? Zvucnici? Pojacalo? Zar nema korekciju boje tona?

Pogledajte na ovoj strani nesto pa probajte...

@ audiofreak
A pazi kad jos jeftiniji integrisani Realtek ima 10-kanalni EQ :D

Prilozi

• Realtek.png
    Realtek.png
    10 KB · Pregleda: 368
@andjelkoyu:
Jel to radi i za linijski i mikrofonski ulaz?

Jok, relatime ali samo za sve sto se vuce sa harda ;)

Za line/mix je jos u doba Intela 166mhz postojao programcic koji se zvao DSP FX 6.xx ili tako nesto koji je mogao da radi relatime efekte za linijske ulaze sa duplex karticama (u ono vreme je to bio pojam :)). Mislim da sam ga naterao da radi i sa ovom integrisanom, ali je program bio dosta bagovit po pitanju GUI-a (iako solidnog dizajna) pa sam ga obrisao. Radio je svasta sa ulazom: reverb/delay, chorus, flanger... Danas ima tih programa... free/sharware varijanti ali me slabo zanimaju...

Koji M-Audio imash?
Ocesh da ga trampish za SB Live! sa KX driverima (imaju EQ i josh masu toga) :)

Moram da vidim da li ima nesto na ovu foru nekih DSP plaginova, jer mnogo volim svoju M-Audio Audiophile 24/96, a i potrebno mi je da mi rade samo pri editovanju u SForge-u.

I, ne, iako je rudimentarna, ne menja mi se za SB.

Uzgred, trebalo bi da se moze da nabavi eksterna USB varijanta u Beogradu, nova.

andjelkoyu je napisao(la):
Jok, relatime ali samo za sve sto se vuce sa harda ;)

Za line/mix je jos u doba Intela 166mhz postojao programcic koji se zvao DSP FX 6.xx ili tako nesto koji je mogao da radi relatime efekte za linijske ulaze sa duplex karticama (u ono vreme je to bio pojam :)). Mislim da sam ga naterao da radi i sa ovom integrisanom, ali je program bio dosta bagovit po pitanju GUI-a (iako solidnog dizajna) pa sam ga obrisao. Radio je svasta sa ulazom: reverb/delay, chorus, flanger... Danas ima tih programa... free/sharware varijanti ali me slabo zanimaju...

Poslednja izmena:
Instaliraj Waves Diamond Bundle 5 i dobices dosta kvalitetnih plug-insa, medju kojima i EQ Q10 i ostale...

Takodje je dobad i Voxengo GLISS EQ...

Sve to radi kao Direc X i VST.

Moram da pokrenem ponovo ovu temu.. Ne uspeva mi da instaliram taj gliss eq, ili meni nije jasno shta treba uz to josh instalirati poshto je to neki plugins.. Jel moze neko da napishe tachne korake shta tachno treba sve instalirati da bi se pokrenuo taj ekvilajzer??

Sam naziv kartice kaze "Audiophile", pa iz tog razloga audifilima je ekvilajzer visak. Nije to kriejtiv...

Nazad
Vrh Dno