Nabukodonosor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.12.2003
- Poena
- 815
Pozdrav svima. Imam jednu dilemu. Naime, imam jedno 100-tak dvd diskova sa divx/x264 filmovima. Ono sto me zanima, da li bi bilo pametnije da kupim neki eksterni hard od npr. 750GB ili 1TB i da sve to prebacim na njega, a diskove bacim ili je ipak pametnije da nastavim da rezem filmove na diskove a ove sto imam i dalje cuvam? Mene licno plasi pomisao da ja sve to prebacim na eksterni hard, diskove bacim i posle nekog vremena meni taj hard crkne. I sta onda!? Nestade mi sve sto sam skupljao nekoliko godina. Isti slucaj sa serijama, programima itd. Ovako, disk i ako se osteti, nekako cu da izvucem barem neki film sa njega, a ostalih par cu ponovo da skinem, a ostalih 99% diskova je i dalje neispravno. A ako mi crkne hard ode sve odjednom i nema povratka. Otud i ova moja dilema. Kakva su vasa iskustva sa kvarovima i nezeljenim pojavama kada se radi o eksternim hardovima? Uzmimo u obzir da cu ponekad da ga nosim sa sobom kod drugara, da cu cesto da ga koristim, da ce mozda i da pretrpi neki pad po stolu i tome slicno.