- Učlanjen(a)
- 09.01.2002
- Poena
- 660
Naravno da ne mislim da se igram na malom monitoru. Pa dva najveca problema prilikom igranja na notebooku su slaba grafika i mali ekran. Gaming desktop + notebook ce te kostati vise nego solidan notebook (sa integrisanom grafikom) sa eksternom grafikom i dodatnim monitorom. Mada, da se ne lazemo, ovo i nije pravljeno za prosecnog srbina. Najveca nepoznanica ostaju performanse eksterne graficke.
Možda si u pravu što se tiče troškova u samom startu, ali ono što nedostaje u ovom tvom konceptu a što je glavna prednost custom desktopa je modularnost. Znači za godinu dana ćeš na igračkom (kućnom) desktopu zameniti procesor, za dve staviti veći disk, dodati ovu ili onu karticu itd., a sa laptopom će to ići malo teže pa ćeš morati da ga prodaješ i kupuješ novi...
Ja sam već godinama na kombinaciji kućni desktop + laptop za posao. Laptop je takav kakav je bio i 2002. godine i idalje savršeno obavlja svoj posao jer ga koristim kao office mašinu, a u slučaju nužde može bez problema da tera DivX-ove, pušta muziku i omogući mi lak pristup Internetu sa bilo kog mesta.
Sa druge strane, u desktop mašini više ni jedna komponenta nije ista kao 2002. godine, a neke su doživele čak i po 2-3 smene generacija. Tako uvek mogu da imam kompjuter koji drži korak sa vremenom, tu i tamo uložim koji EUR u njega i ne moram da se odvajam odjednom od sume preko hiljadu EUR, kao u slučaju da želim da promenim laptop.
Po meni laptop nikada neće biti u mogućnosti da zameni desktop mašinu, jer kako god da okreneš, desktop će uvek nuditi više za manje para.
Trend povećane prodaje laptopova dolazi pre svega zato što se za njihovu kupovinu sada češće odlučuju kupci koji i onako nisu bili skloni stalnom apgrejdovanju svog desktopa, nego su komp menjali jednom u 3 ili 5 godina.
Poslednja izmena: