Šta je novo?

ekstenzije za joomla

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
da li su sve ekstenzije koje postoje na oficijelnom sajtu joomla.org, besplatne i slobodne za upotrebu !

Ne, ispod svake (skoro svake) ekstenzije piše da li je komercijalna ili nekomercijalna.

Ajd da dodam.
Ako mislis da ce neko da te ukeba zato sto koristis "nelegalnu" ekstenziju, za sajt velicine 2k posetilaca mesecno niko nece da dize buku. Sem ako te sam autor ne pojuri.
Da razjasnim, ne savetujem te da trazis nelegalne, jer je neko to pravio i proveo vreme pravljeci ali da ako je za "licne" upotrebe niko nece da dize frku.

sta to znaci za licnu upotrebu. ako koristim ne besplatne ekstenzije, to je svakako za sajt ! sta znaci za licnu upotrebu !

Pa hoćeš da prodaješ nešto ! Ili ne ! Ne razumem !

!

!!!

Poslednja izmena:
sta to znaci za licnu upotrebu. ako koristim ne besplatne ekstenzije, to je svakako za sajt ! sta znaci za licnu upotrebu !
Mislio je da ako pravis licni sajt koji ima 50 poseta godisnje verovatno niko nece da dize prasinu, ali ako je neka komercijala, firma... pa makar bila licno tvoja :D onda ipak razmisli ;)

Poslednja izmena:
Kad ste vec tu, jel ima neka normalna, besplatna ekstenzija za tagovanje?

Kako mislis tagovanje?
Tagovanje fotografija ili clanaka?

I jel ti treba to ili tag cloud?

tagovanje clanaka, ne treba mi tag cloud. nesto kao jtags, ali da moze da radi sa friendly url-ovima itd.

i da moze da radi u native modu na joomli 1.5 :)

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi preporuci, nisam znao na koju temu da postavim pitanje, trenutno budzim Joomlu za www.zokfutog.com, ali mi fale mnoge stvari, fali mi galerija fotografija, ali koja? ima toliko dodataka za joomlu, koristim verziju 1.5.9, takodje brojac poseta, prognoza vremena, i jos neki dodaci kao na www.robinson.rs mi trebaju.

Poslednja izmena od urednika:
@KizaLion
Hvala puno za Morfeo Show, jako lepo radi i veoma sam zadovoljan sto moze da prikaze cak i slike sa picasa web albuma. Od sad mi nista drugo za slike ni ne treba.

Ja imam problem sa ovom vremenskom prognozom jednostavno ne prikazuje nista, samo prikazuje dane u nedelju ali bez temperature, probao sam sa onim kodom sa kojim dolazi i nista onda sam stavio ovaj SRXX0014 koji bi trebao da je za vrsac, ali i dalje nema nista od vremeske prognoze. Da li treba jos nesto da instaliram osim tog mod_jweather-v.0.2.1.1.zip ?

Poslednja izmena:
Ne treba jos nista da instaliras, dovoljan je taj mod.
Moras da ukljucis da ti prikazuje temperature. Ima masu opcija dole ispod kada ukucavas kod, da li ce da ti pokazuje prognozu za 2, 3 dana ili koliko god da stavis.

To je bio problem, meni nije uopste palo na pamet da po default-u je iskljuceno prikazivanje temperature :)
Ja sam trazio na sve strane, samo gde treba nisam, mislio sam da mozda nema taj write permision...

Pozdrav!

Da li neko zna sta da namestim u Joomli da ubacim sa strane sliku, a ispod tekst, kako se zove tacno ta kategorija (modul)? Npr. kao na sajtu http://www.okpostar.org.rs/ sa desne strane "O klubu".

Ne, jel to neki dodatak koji treba da se instalira?

Ne treba nista da instaliras samo ides u:
Extensions-Module Manager-New-Custom HTML
Stavis ga na Position: left
I dole imas gde se ubacuje text i slika kao kada pises neki Article

Da to je to, hvala na savetu!
Da li postoji ekstenzija Dropdown Menu za Joomlu, koja se instalira posebno, ili to zavisi od samog templatea? Na nekim besplatnim templejtovima sam video da ima padajuci meni. Zanima me nesto kao na npr www.robinson.rs, a da se ispod headera i padajuceg menija moze ubaciti flash animacija?

Nazad
Vrh Dno