Šta je novo?

Ekran pocrni na 5-8sec u igrama

Evo sinoc uz ogromnu pomoc kolege Yoti -ja
sam pokusao da sredim sve drive re ,sredili smo bios updateovali
itd itd i na kraju opet je GRID krenuo do *****ava da izbacuje crne ekrane
tako da sam danas otisao do prodaavca i zamenuo svjou Karticu sa bakranim heatpipe om za noviju sa niklovanim .
Za sada sve radi ok !!! :wave:

HVALA VAM PUNO SVIMA :wave:

Identican problem imam sa mojom kartom kao i veliki broj ljudi sa P5Q (generalno P45 i P43 ploce) + Radeon 4xxx kombinacijom.
99% je problem sa ati2dvag.dll fajlom koji izaziva bsod, zakucavanje, restart. Ovaj problem se zapravo vuce jos sa pojavom Radeon 9xxx serije i u 99% slucajeva se javlja na Intelovim plocama. ATI i Intel vec godina cuti kada je ovo u pitanju. Googlaj malo i videces da su forumi slicnih tema.

Zakljucak: 99% neslaganje karte i ploce, koliko god to glupo zvucalo.

Ja definitivno menjam plocu za koji dan i to za Asus P5K, jer vidim da je ima user G!!! sa identicnom kartom.

Takodje, postoji resenje za AGP karte, koje nazalost ne vazi za PCI-E varijantu.

http://www.modernstreet.com/general/ati2dvag-problem/

Edit: Nekima je pomogao update bios-a, pa predlazem da prvo odradis to. Ako ne pomogne probaj na drugoj masini, a u krajnjem slucaju reklamiraj.

:wave:

Bravo Jovy !!!

Ovaj info mi je trebao. Drugar je pazario gigabyte ploču sa p45 čipsetom i gainward 4850 golden sample. I dešava se tačno to što si ti opisao. Bsod i greška sa ati2dvag.dll Tu je i paljenje i gašenje kartice u toku igre.

imam isti problem , sa klokovima 690 i 1085, ali sam probao da ih spustam malo i bude isto sve cak i kad su default klokovi u pitanju. ovo mi se desava samo kada igram dead space i fall out 3.
ekran pocrni par sekundi, kuler na grafickoj se stisa i stvori mi se meni u igri, ili dobijem poruku program has stopped working ... pokusao sam sve i svasta ali se opet isto desava.
imam amd konfiguraciju

Poslednja izmena:
ja sam svoj problem resio tako sto sam promenio vrednosti za memoriju u biosu jer nije bila dobro namestena na def i sada sve igre rade, nema crnog ekrana, a graficka je klokovana kao i ostatak masine.

Vrh Dno