Šta je novo?

Ekran pocrni na 5-8sec u igrama

benson

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2007
Poena
319
Pozdrav ljudi unapred se izvinjavam sto pretrpavam forum ali stvarno sam odlepio

komp sledeci

proce q9400
ploca Asus P5QL
2x2Gb rama Kingston 800mhz
i GAINWARD 4850 512 rm Golden Sample bar tako pis ena kutiji :)

e sad kad igram Grid ili Dead Space doduse jedine dve igre koje sam probao
EKRAN POCRNI i posle 5-6 sec sve bude normanlo i tako u krug na ne odredjene intervale:mad::mad::mad:

probao sam da vratim stare drajvere nisam uspeo da r esim problem , e sad sto me buni jeste kad sam pokusao da vratim nove 8.10 meni pise u device menadzrru za drajvere kartice
8.541.0.0 a kao navodno instalacija je prosla ok :zgran:

da li imate neku ideju kako to mogu da resim ili moram da menjam karticu
ako moram reci te mi vase preporuke vezane za ATI 4850 ili neki ekvivalent

Imaš garanciju? Nadam se da si pitao za instrukcije tamo gde si kupio komponente.

Licno mislim da nesto nije u redu sa karticom. I ja sam imao iskustvo da ubodem falican primerak, samo sto sam bio siguran da je u pitanju memorija. Tako da menjaj. Sa gigatronom ne bi trebalo da imas problema oko garancije.

Nema potrebe da se uzbuđuješ, imaš garanciju! Lepo reklamiraš karticu ili traži zamenu za neku drugu npr. 9800gt... što bi to bio problem.

Btw. Које napajanje koristiš?

Nema potrebe da se uzbuđuješ, imaš garanciju! Lepo reklamiraš karticu ili traži zamenu za neku drugu npr. 9800gt... što bi to bio problem.

Btw. Које napajanje koristiš?

Mislim da je 500w
mogu da pogledam ako mislis da je relevantno

MIslim da sam negde na forumu ovde procitao da je neko takodje imao problema
sa ovom karticom

Identican problem imam sa mojom kartom kao i veliki broj ljudi sa P5Q (generalno P45 i P43 ploce) + Radeon 4xxx kombinacijom.
99% je problem sa ati2dvag.dll fajlom koji izaziva bsod, zakucavanje, restart. Ovaj problem se zapravo vuce jos sa pojavom Radeon 9xxx serije i u 99% slucajeva se javlja na Intelovim plocama. ATI i Intel vec godina cuti kada je ovo u pitanju. Googlaj malo i videces da su forumi slicnih tema.

Zakljucak: 99% neslaganje karte i ploce, koliko god to glupo zvucalo.

Ja definitivno menjam plocu za koji dan i to za Asus P5K, jer vidim da je ima user G!!! sa identicnom kartom.

Takodje, postoji resenje za AGP karte, koje nazalost ne vazi za PCI-E varijantu.

http://www.modernstreet.com/general/ati2dvag-problem/

Edit: Nekima je pomogao update bios-a, pa predlazem da prvo odradis to. Ako ne pomogne probaj na drugoj masini, a u krajnjem slucaju reklamiraj.

:wave:

Poslednja izmena:
To sam isto i ja cuo i primetio sam dosta ljudi se zali na kombinaciju ATI-Intel, medjutim, ima tu par clanova koji su me pravili ludim.

Identican problem imam sa mojom kartom kao i veliki broj ljudi sa P5Q (generalno P45 i P43 ploce) + Radeon 4xxx kombinacijom.
99% je problem sa ati2dvag.dll fajlom koji izaziva bsod, zakucavanje, restart. Ovaj problem se zapravo vuce jos sa pojavom Radeon 9xxx serije i u 99% slucajeva se javlja na Intelovim plocama. ATI i Intel vec godina cuti kada je ovo u pitanju. Googlaj malo i videces da su forumi slicnih tema.

Ja definitivno menjam plocu za koji dan i to za Asus P5K, jer vidim da je ima user G!!! sa identicnom kartom.

Takodje, postoji resenje za AGP karte, koje nazalost ne vazi za PCI-E varijantu.

Edit: Nekima je pomogao update bios-a, pa predlazem da prvo odradis to. Ako ne pomogne probaj na drugoj masini, a u krajnjem slucaju reklamiraj.

Hvala ti na pomoci
al moram da napomenem da nemam problem sa plavim ekranom i restarom

zapravo pocrni mi ekran na 5 -8 sec i vrati se sve normalno
evo malopre sam igarao 3 sata i prvih 1 30 mina sam imao problema
a preostalo vreme je sve radilo kako treba (igrao sam crysis)
pravo da ti kazem nezanm sta da mislim ?

i koje napajanje imas?

Da li si stavio najnoviji DX9, da li si O/C-nuo masinu ili je na defaultu? Po navedenim simptomima problem definitivno nije do kartice!

Tebe pre zeza RAM, ne ploca ;) Da li kojim slucajem koristis kasperski AV :d

Poslednja izmena:

Ladno prvi put chujem za ovaj problem, imao sam do sad 2x Intel + Ati kombinaciju i nisam imao problema (dodushe ne na P45 plochi), hvala Bogu.
Ali ako kojim sluchajme budem imao frke u buducnosti bar necu morati da lupam glavu :)

Poslednja izmena:
U principu 500w je dovoljno za 4850.

A, btw. drugar je imao problema sa kombinacijom GA P35 i ASUS 4850. Prilikom dizanja sistema i POST-a javljali su se horizontalni artifakti preko celog ekrana, što nije imalo veze sa drajverima.

Verovatno je problem bio kompatibilnost ploče i grafike, jer je zamenio istu za 9800gt ultimate i sad nema problema. Inače je isto bio novo sklopljen sistem.

Види овако,
ми смо на послу имали једну фаличну серију Prestigio монитора код којих се дешавало исто као и код тебе. Ми нисмо сумњали у графичке које су биле нвидиа него у мониторе. Продавац је уредно заменио мониторе и од тад је све ОК. Савет пробај монитор на другој машини.

ja takodje nikakvih problema nisam imao a po vasim komentarima p45+ati 4xxx spels problems!
far cry2 radi perfekrno.....cod4 takodje.......no BSOD!

ati2dvag.dll fajl koji je neko pomenuo je napravio BSOD samo jednom ali to je sigurno bilo u vezi sa memorijom(ocz) sa kojom sam imao mnogo problema pa sam morao da je zamenim za GEIL i od tada komp radi perfektno.....tj nisam imao nijedan BSOD od zamene memorije a komp skoro pa ne gasim nikad!
ispostavilo se da p5q serija zaista ima problema sa nekim memorijama......savetujem da se drzite preporucenih modela.

Da li si stavio najnoviji DX9, da li si O/C-nuo masinu ili je na defaultu? Po navedenim simptomima problem definitivno nije do kartice!

Tebe pre zeza RAM, ne ploca ;) Da li kojim slucajem koristis kasperski AV :d

Predpostavljam da je DX 9 u redu posto sam instalirao GRID ,KRIZU i Dead space
nisam vam pomenuo da koristim x64 Vistu
Komp nisamO/c graficka je jedino fabricki klokovana na 700 mhz posto je kao golden sample
Nemam Kaspera koristim AVG anti virus al i njega sam ugasio za slucaj da on nesto zeza znaci u msconfigu startup je iskljucen i avg

Sto se tice monitora cisto sumnjam
Ne znam da li da probam da zamenim Kingostona za neku drugu memoriju ili
je stvarno u pitanju neslaganje ploce i graficke
al ako je u pitanju neslaganje opet mi nije jasno
igram juce Grid 20 mina i krene pljas u crno pa se vrati pa opet i tako u krug
ista prica sa Dead Space om samo u manjem obimu
i na kraju Crysis 2.5 sata sam ga igro sve u High detaljima 2x antial
nijedanput nije pocreneo monitor
da ga ebem

Poslednja izmena:
Nisam tebi rekao za AV :) *** kanda je do kartice, ne moze da izdrzi taj klok.
Probaj ovako:
-Prvo digni PCI-E u BIOS-u na 110 (ovo radis samo probe radi, ne ostavljaj za stalno)! Probaj da se igras, ako ne bude pucanja karta jeste preklokovana.
-Vratis PCI-E na 100
-U ATI Catalyst Overdrive-u smanjuj klokove po 10 MHz dok ne dobijes stabilnost, ako ni ovo ne pomogne ipak si dobio pokvarenu karticu!

Masa ljudi ima sa tim zlatnim komadom problema...

Ej mudovi, mogli ste promeniti naziv teme ;)

Poslednja izmena:
I ja imam problem sa Gainward HD4850.. Imam DFI Iron Blood plocu.
Kupio karticu instalirao sve drivere.. Upalim cod4 i posle minuta crna slika na mon nekoliko sekundi pa se vrati pa ponovo crna..
Mislio napajanje ili monitor zeza.. Uradim gomilu stress testova za sve..
I na kraju cackanjem po catalyst centru i vidim da je fan speed uvek 6% bez obzira na temperaturu i opterecenje.. Defektivna kartica?

Poslednja izmena:
Takodje mogu da kazem da p5q-pro + 4850 radi savrseno.
Imao sam problema sa EPU-6 Engine, ali kad sam ga unistalirao sve radi savrseno.

I ja imam problem sa Gainward HD4850.. Imam DFI Iron Blood plocu.
Kupio karticu instalirao sve drivere.. Upalim cod4 i posle minuta crna slika na mon nekoliko sekundi pa se vrati pa ponovo crna..
Mislio napajanje ili monitor zeza.. Uradim gomilu stress testova za sve..
I na kraju cackanjem po catalyst centru i vidim da je fan speed uvek 6% bez obzira na temperaturu i opterecenje.. Defektivna kartica?

evo bas da obradim paznju na fun speed sada na idle stoji 50 posto

a sta Je EPU-6 engine ?

Poslednja izmena:
Cip na novim asus-ovim plocama. Regulise potrosnju struje. Npr. ako nista ne radis, smanji brzinu procesora, pa tako stedi energiju. Veoma korisna zamisao, ali se kod mene nije bas savrseno pokazala u praksi.

500w napajanja ali ne rece koje je napajanje... mozda je Frontier 500W ili IG-MAX 500W..

Slično se i meni dešava kada preteram u OC-u svoje HD3870. Par minuta igranja pa crni ekran (ustvari to bude VPU recovery, jer GPU nešto nije odradio kako treba), pa se nastavi još neko vreme pa opet itd...

Proverite hlađenje, da li hladnjak dobro naleže na GPU, a takođe smanjite malo frekvenciju GPU-a i memorije (makar ih niste ni OC-ovali) da vidite da ipak nije do toga. Ako jeste, kartica bi trebalo da podleže garanciji.

Poslednja izmena:

Jovy je opisao i moj problem. Tek sam sinoc postao svestan. Trenutno mi samo gasi igre. Crysis sam odigrao do kraja nekada puca nekad ne. Gears of War nikako. Update-ovao sam bios i od tada nema restarta i BSOD, videcemo za dalje.

Slično se i meni dešava kada preteram u OC-u svoje HD3870. Par minuta igranja pa crni ekran (ustvari to bude VPU recovery, jer GPU nešto nije odradio kako treba), pa se nastavi još neko vreme pa opet itd...

Proverite hlađenje, da li hladnjak dobro naleže na GPU, a takođe smanjite malo frekvenciju GPU-a i memorije (makar ih niste ni OC-ovali) da vidite da ipak nije do toga. Ako jeste, kartica bi trebalo da podleže garanciji.

Probacu tu obavezeno .

Mada kao sto rece covek gore da je flesovao BIOS i da nema problema
onda to znaci da je kao kartica ispravna >?

+Pitanje kako da znam da li moja kartica pripada defektnoj seriji sa bakarnim heat pipe ovima ?

Probacu tu obavezeno .

Mada kao sto rece covek gore da je flesovao BIOS i da nema problema
onda to znaci da je kao kartica ispravna >?

+Pitanje kako da znam da li moja kartica pripada defektnoj seriji sa bakarnim heat pipe ovima ?

Evo moj slucaj u catalyst control centru meni je kuler radio na 50% po defaultu
freq memorije na 1100 mhz
a gpu na 700 mhz

evo upravo pre 20 mina sam pokusao da snizim Mhz na GPU da kazem na nekih 500mhz
da vidim da li ce se nastaviti crni ekrani , takodje sam pokusao da povecam brzinu kulera posto sam shvatio da se brzina kulera nepojacava ,pokusao sam da restartujem komp kako bih apply ovao ova podesavanja mislicei da mora da se restartuje posto se trenutmo nista ne desava i 8===D Bluse screen
nema sanse sve sam pokusao da revitalizujem sys al nece.Kao sto vidite u safe modu radi al normalno startovanje nema teoreme .

deinstaliraj drajvere, ocisti sve sa nekim cleaner-om, recimo DriverCleaner, DriverSweeper... pa instaliraj zadnje oficijalne ATI drajvere.. ako imas ASUS kartu, deinstaliraj SmartDoctor i GamerOSD, ja sam zbog GamerOSD-a dobijao ati2duag.dll BSOD u 3D Marku i igricama.. Posle ciste instalacije drajvera i bez ASUS-ovih stvarcica, nisam vise imao problema ni sa cim..

Vrh Dno