Ako sam dobro shvatio iz dosadašnjih iskustava na ovom forumu, ide se na non EU šalter. Naravno, može i ovaj sa SRB pasošem da proba peške da predje, ako ga puste. Mene na Batrovcima nisu pustili, negde drugde možda puštaju.A ako su u automobilu 3 sa EU i 1 sa SRB, nije rodjak, gde onda?
Tako je, uža porodica može bez problema, nekoliko puta isprobao i nisu pravili probleme.ako je non-EU osoba najuzi clan porodice moze (nuz/zena/dete), jer po EU zakonima clan porodice EU gradjana ima apsolutno ista prava kao i EU gradjanin. Ako je Tetka/brat od tetke/komsija, ne vazi to pravilo.
Vise puta bio u toj situaciji, i sve je bilo OK.
Ima li gde na minhen aerodromu da se ostavi torba? Ja imam 6 ipo sati layover u povratku pa mozda bi i ja mogao do centraAerodrom u Minhenu, prošli vikend, imali smo dugačak layover pa smo iskoristi da izađemo do centra i nazad.
Pošto nismo bili registrovani, prvo su nas uputili na automatske kioske gde smo ostavili otiske i slikali se u roku od 20 sekundi, bez ikakvih problema. Duže je trajalo ispitivanje policajca nakon toga gde idemo, zašto idemo, kako idemo, kada se vraćamo... 🙂 Stigli smo rano ujutru, pa nije bilo gužve, ali ne verujem da će je i biti kasnije tokom dana...
Nakon povratka na aerodrom, kontrola je takođe trajala 20 sekundi, prošli bez problema...
Ima li gde na minhen aerodromu da se ostavi torba? Ja imam 6 ipo sati layover u povratku pa mozda bi i ja mogao do centra
Ima li gde na minhen aerodromu da se ostavi torba? Ja imam 6 ipo sati layover u povratku pa mozda bi i ja mogao do centra
Strašno... Baš na veliki petak kad more naših ljudi dolazi u posetu.![]()
Počinje potpuna primena EES sistema: Na Batrovcima i do tri sata čekanja
Od danas počinje puna primena Entry Exit sistema, odnosno pojačane i kontinuirane kontrole na svim ulazima i izlazima iz zemalja Evropske unije i Šengena. Uz ton1info.rs
Moraju da provere da si to baš ti, ili otiscima ili slikanjem 🙂 Nema više slanja pasoša preko granice po bratu/kumu, pa nazad...U čemu je uopšte fora da se više puta skeniraju otisci?
Da to ima smisla, kao i 50 miliona migranata po EU bez ikakvih papira, ali sta mi znamo zatucan narod 🙃Moraju da provere da si to baš ti, ili otiscima ili slikanjem 🙂 Nema više slanja pasoša preko granice po bratu/kumu, pa nazad...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari