Šta je novo?

edonkey & upload

• Začetnik teme Začetnik teme indigo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

indigo

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2003
Poena
601
Da li neko ima savet kako onesposobiti upload u eDonkey2000 (konkretno 0.51) ?

indigo je napisao(la):
Da li neko ima savet kako onesposobiti upload u eDonkey2000 (konkretno 0.51) ?
Nemoguce je da onesposobis upload na edonkey-u.
Ne moras uopste da se trudis, jednostavno je nemoguce (a i kad bi bilo moguce, ne bi ti radio download jer su neposredno zavisni jedan od drugog 🙂 )

Hmm... imam jedan program kojim je moguce da kick-nujes usera koji skida od tebe, ali on je predvidjen za starije verzije... Takodje, imam i upload-speed-manager koji radi posao za overnet/emule/edonkey, ali opet starije verzije. Pa, ako je vec nemoguce potpuno onesposobiti upload, onda me interesuje da li postoje neki slicni programcici, kao gore spomenuti, ali za novije izdanje edonkey?

indigo je napisao(la):
Hmm... imam jedan program kojim je moguce da kick-nujes usera koji skida od tebe, ali on je predvidjen za starije verzije... Takodje, imam i upload-speed-manager koji radi posao za overnet/emule/edonkey, ali opet starije verzije. Pa, ako je vec nemoguce potpuno onesposobiti upload, onda me interesuje da li postoje neki slicni programcici, kao gore spomenuti, ali za novije izdanje edonkey?

Ne postoje koliko ja znam.
Anyway, cak i da nadjes neces imati nikakve vajde od toga.
Razlog je:
Da bi ti radio download, moras da "poznajes" korisnike u mrezi i moras da ih pustis da skidaju od tebe inace ti drugi klijenti nece doci, samim tim i download ce da ti kuburi nacisto.
Problem sprecavanja korisnika da uzimaju a ne daju je dosta mator, datira od pre par godina. Dosta vremena je neko ulozio u to da program postane fer - uzimas ali i dajes. Ranije, nisam mogao da ostvarim brzinu vecu od 30kB/s zbog tog problema, dok sad ide od 40-50 kB/s do par stotina kB/s pri uploadu od 120kB/s.

Pa valjda mora nesto i da se da u zamenu za toliki download, majku mu? Uostalom, kada bi svi blokirali upload, onda ti ni ti ne bi mogao nista da downloadujes... Inace, program dopusta da definises upload limit na 3 (za vece brine i 4) puta manju vrednost od downloada, sto je sasvim korektno.

A jel neko radio sa eMule-om? Jel i eDonkey radi na isti fazon?
Ja uzmem neki ed2K link i stavim ga u program, on nadje neke usere koji to imaju ali ne mogu nikako da skidam od njih u cemu je problem?
Isto nekad *******a i LowID :-(

Matthias je napisao(la):
A jel neko radio sa eMule-om? Jel i eDonkey radi na isti fazon?
Ja uzmem neki ed2K link i stavim ga u program, on nadje neke usere koji to imaju ali ne mogu nikako da skidam od njih u cemu je problem?
Isto nekad *******a i LowID :-(

Moj savet je da predjes na Overnet (koji je ustvari serverless eDonkey).
eMule je leech tool, uglavnom je ranije crpio overnet/donkey mrezu, ali sada je to mnogo teze izvodljivo tako da dolazi do ne-fer odnosa dl/ul.

petri je napisao(la):
...

Moj savet je da predjes na Overnet (koji je ustvari serverless eDonkey).
eMule je leech tool, uglavnom je ranije crpio overnet/donkey mrezu, ali sada je to mnogo teze izvodljivo tako da dolazi do ne-fer odnosa dl/ul.

Ok, nego jel moze to malo detaljnije? Neki link gde sve to da trazim, posto nisam upucen u taj Overnet (jel to eDonkey koristi tu Overnet mrezu?)

Matthias je napisao(la):
...

Ok, nego jel moze to malo detaljnije? Neki link gde sve to da trazim, posto nisam upucen u taj Overnet (jel to eDonkey koristi tu Overnet mrezu?)

www.overnet.com
www.edonkey2000.com

overnet i donkey su bile 2 posebne mreze zasnovane na potpuno istim principima, ali su pocele intenzivno da se spajaju (ovome je velikim delom doprineo hibrid klijent (overnet i edonkey u jednom) koga imas takodje na navedenim sajtovima)
Jedina razlika izmedju overneta i donkey-a je to sto donkey mora da se konektuje na server da bi upoznao druge korisnike sa kojima ce da razmenjuje podatke, dok overnet to radi bez servera (direktno pronalazi druge korisnike i listu korisnika deli sa ostalim klijentima). Inace, sto se tice ostatka, potpuno su isti.
Ono sto mi se svidja kod overneta je da nema servera pa ne mora covek da se sekira o njima i stalno ih juri po netu.

Onda, sajtovi sa ed2k linkovima (inace, to su overnet/donkey linkovi, nisu "obicni") :
www.sharereactor.com
www.filenexus.com
pa obicno tamo trazis ono sto zelis (ili mozes jednostavno da upotrebis search opciju u samom programu. mana ove search opcije je da ponekad izbaci po vise hiljada rezultata (koj sad da skinem od svih ovih?) a mozes isto tako da natrcis na fake, dok su linkovi sa onih sajtova usmereni ka proverenim release-ima sto znaci no fakes and fastest download) :mrgreen:
Ostalo je samo da se prepustis downloadu 🙂

Hvala na upustvu. Cim negde nabavim Overnet Pro isprobacu (od ovih spyware,banners verzija i kosa mi se dize na glavi).

Matthias je napisao(la):
Hvala na upustvu. Cim negde nabavim Overnet Pro isprobacu (od ovih spyware,banners verzija i kosa mi se dize na glavi).

Ne treba ti uopste pro verzija (a i ne mozes da je nabavis jer se registracija i provera obavlja online na njihovom serveru)
Pri instalaciji treba da destikliras sav dodatni softver koji ide uz program, i sve sto ti ostaje je jedan maleni banner u samom prozoru programa koga prestanes da primecujes posle par dana.

Inace, spomenuti overnet/edonkey hibrid je zapravo edonkey2000 u novijim verzijama. Dakle, verzija edonkey-a koju mozes skinuti sa www.edonkey2000.com se zapravo kaci na obe mreze, a za njega postoji i loader koji uklanja banner 🙂

indigo je napisao(la):
Inace, spomenuti overnet/edonkey hibrid je zapravo edonkey2000 u novijim verzijama. Dakle, verzija edonkey-a koju mozes skinuti sa www.edonkey2000.com se zapravo kaci na obe mreze, a za njega postoji i loader koji uklanja banner 🙂

Moguce da je nova verzija donkey-a hibrid, znam da je do skoro bilo drugacije (znaci, posebno donkey, posebno overnet i posebno hybrid).

Sto se tice bannera, ja stvarno ne razumem kome to i zasto smeta?
Pa valjda mozete da se zrtvujete i "donirate" postojanje tog bannera firmi koja pise doticni program (pa moraju i oni od necega da zive?). Uostalom, sta taj program omogucava, trebalo bi da se i registrujete, makar u zahvalnost.

petri je napisao(la):
...

Sto se tice bannera, ja stvarno ne razumem kome to i zasto smeta?
Pa valjda mozete da se zrtvujete i "donirate" postojanje tog bannera firmi koja pise doticni program (pa moraju i oni od necega da zive?). Uostalom, sta taj program omogucava, trebalo bi da se i registrujete, makar u zahvalnost.

Ako je samo banner u pitanju nema problema, ali ako neki spyware program nadje jos nesto, tesko tom overnetu 🙂

Matthias je napisao(la):
...

Ako je samo banner u pitanju nema problema, ali ako neki spyware program nadje jos nesto, tesko tom overnetu 🙂

Nema frke, mozes slobodno da proveris 🙂
samo, nemoj da zaboravis "advanced" instalaciju, i da destikliras ponudjen softver uz overnet. Posle toga pokreni recimo ad-aware i nista overnetovo neces naci 🙂

Poz

Nazad
Vrh Dno