Šta je novo?

EDGE 40

Ja sam stavio hidrogel foliju. Za sada sam zadovoljan. Ne znam koliki nivo zaštite pruža u odnosu na staklo, kad su padovi u pitanju, ali pošto nisam sklon ispuštanju telefona, nadam se da neću imati prilike da to utvrdim.
Sad ganjam neku dobru masku, ali je izbor na KP veoma loš. Ako se u skorije vreme ne pojavi ništa čestito, moraću da poručim neku sa Alija. Tamo ima kakvih hoćeš, a cene su blago rečeno smešne (čak i ako slanje nije besplatno).

Ја или носим са фабричком или без маске...

Jel pokušavao neko da instalira yt vanced ili revanced? Kakva su iskustva?
Inače danas stigao posle 2. nedelje čekanja, javljam utiske.
Skinuo revanced i patchovao YouTube prvi dan.
Radi sve kao sat. Ako misliš na potrošnju baterije, nemam nikakve zamerke.
Koristim ga već mesec ipo dana sigurno.

Kod nas je 50000 din sa validnom garancijom od 2 godine. Da li je isplativo dati u DE 5000 din manje i sa garancijom od samo 1 godine?
A da ne pričamo o tome ako se pokvari, pa ga treba slati nazad u DE.

Nije vredno tog cimanja, iskreno.

True, nisam znao koliko je kod nas :)
I da li postoji u ovoj crvenoj boji ? Baš ću sada da proverim:)

Edit: vidim kod nas se valja samo crni smor.. šteta. Šatro konkurent a54 a pustili samo crnu boju na naše tržište :)

Crni i viva mađenta.

Vi kojima "leži" crvena boja kupite crvenu futrolu. A i ne mogu da razumem muškarce( i za žene ovo važi, ali ajd nek im bude) koji se "pale" na boju(bilo koju) telefona?!
Pa zar ćete gledati u leđa telefonu celo vreme ili u ekran?

Ko još nosi mob u futroli ? 😳
Sve u svemu, svaka boja je bolja od crne, a pogotovu za ovakve telefone koji izgledaju kao i svaki kineski telefon na tržištu.

MIUI je bolji samo od Symbiana i to je upitno.

Ne znam šta još toliko ovde nedostaje...

A o "bagovima" jer je "čist" android 😂😂😂, ne bih da gubim vreme..

Jedino što sam primetio do sada (desilo se jutros), ne znam da li ostali imaju to.
Sinoć sam ostavio telefon u 21h i komirao se do jutros do 09h, kada sam ga jutros uzeo, nije hteo da prebaci sa lock screen-a na home screen. Držao dugme, resetovao ga i sve radi normalno. Videćemo da li će se ponoviti.

Interesantno je da mi se to par puta dešavalo i sa iP13 Pro max
Sasvim solidan i vrlo upotrebljiv makro..

Sasvim solidan i vrlo upotrebljiv makro..
Yup, od ljubavi do mržnje...

Interfejs i jeste dobar i fluidan, telefon radi odlično, tu nemam zamerke i dalje tvrdim da je ovo daleko bolji telefon od Xiaomi -a , a takođe i UI.
Medjutim, pobrojani problemi narušavaju kompletan dobar utisak.

Baterija je takodje prilično dobra, a svakako se brzo i puni...

Nema p od pregrevanja. Pisao sam par puta sa je soc prilicno efikasan i nisam primetio u radu da se greje. Jedino kad ce da se zagreje je kad stoji na suncu, ekran mora na max brightnes da radi i sve to ga zagreje, ali to je svaki telefon.

Greje se puno kad se puni na 68w, ali opet, svaki telefon ce u toj situaciji da se zagreje. Puni sporijim punjacem i nece se grejati.

Jedino ostaje da ima neka fabricka greska u pojedinim primerima sto se zale, ako se stvarno toliko greje.
Moj rn12pro +5g se uopšte ne greje pri punjenju. Punjenje inače traje od 0-100% cca 20 min. Baterija je zver kao i kod mog prethodnog rn10pro..

Yup, od ljubavi do mržnje...

Interfejs i jeste dobar i fluidan, telefon radi odlično, tu nemam zamerke i dalje tvrdim da je ovo daleko bolji telefon od Xiaomi -a , a takođe i UI.
Medjutim, pobrojani problemi narušavaju kompletan dobar utisak.

Baterija je takodje prilično dobra, a svakako se brzo i puni...
Jedan od ključnih razloga zbog kojih sam se ja lično okrenuo ka redmi note pro telefonima je upravo motorola.
Nisu to bili hardverski razlozi.
Hardver je u oba slučaja bio perfektan, a dodatni dokaz tome je što ti telefoni još uvek lepo rade u rukama mojih starijih rođaka..
Problem je u oba slučaja bio softver. Višemesečno , pa i godišnje , kašnjenje sigurnosnih zakrpa..
Agoniju kilometarskih prepiski sa tzv. podrškom sam konačno odlučio da prekinem.
Istini za volju nije tu ni Xiaomi bio bogzna koliko bolji međutim, u poređenju sa motorolom - nebo i zemlja..
I sve ovo nekome ko telefon koristi isključivo za telefoniranje i igranje nije uopšte važno.
Dvaput izigran..hm..
Treći put bi bilo previše..
A moram priznati da je edge 40 (opet hardverski i dizajnerski gledano) po meni trenutno best buy.
Iskreno se nadam da po pitanju softvera grešim.
Da su naučili lekciju.
Takođe, želim i tebi puno sreće po ovom pitanju, jer telefon je trenutno stvarno super za te pare.

Jel ima neko problem sa obaveštenjima? Konkretno mislim na apk sport klub i n1, dakle želim da dobijam obaveštenja koja će biti prikazana na statusnoj traci ali ne želim zvučna obaveštenja. To nikako ne mogu da nađem... Takodje muku sam mučio sa whatsap-om, viberom i msg. Ali nekako sam uspeo da namestim.
Isto tako ne mogu da nađem nigde u telefonu screen record odnosno snimanje ekrana, verovatno ni nema. Isto tako za beleške, morao sam da skidam sa neta.
Jedino što me nervira je galerija ali ajde ništa bitno. Inače telefon funkcioniše perfektno nikakvih zamerki nemam sem ovih zavrzlama.

Za obaveštenja držiš duže obaveštenje za koje želiš da podesiš.

Screen record imaš takodjeR...

Prilozi

• Screenshot_20230916-212035.png
    Screenshot_20230916-212035.png
    61.6 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20230916-212128.png
    Screenshot_20230916-212128.png
    82 KB · Pregleda: 32
Jedan od ključnih razloga zbog kojih sam se ja lično okrenuo ka redmi note pro telefonima je upravo motorola.
Hardver je u oba slučaja bio perfektan, a dodatni dokaz tome je što ti telefoni još uvek lepo rade u rukama mojih starijih rođaka..
Problem je u oba slučaja bio softver. Višemesečno , pa i godišnje , kašnjenje sigurnosnih zakrpa..
Agoniju kilometarskih prepiski sa tzv. podrškom sam konačno odlučio da prekinem.
Istini za volju nije tu ni Xiaomi bio bogzna koliko bolji međutim, u poređenju sa motorolom - nebo i zemlja..
I sve ovo nekome ko telefon koristi isključivo za telefoniranje i igranje nije uopšte važno.
Dvaput izigran..hm..
A moram priznati da je edge 40 (opet hardverski i dizajnerski gledano) po meni trenutno best buy.
Da su naučili lekciju.
Takođe, želim i tebi puno sreće po ovom pitanju, jer telefon je trenutno stvarno super za te pare.

Koje probleme ste lično imali zbog sigurnosnih zakrpa ili kašnjenja nove verzije androida? Da li nešto nije htelo da radi ili...?
Motorolu koristim u poslovne svrhe (firmin telefon) i do sada nije bilo nikakvih problema i pored gomile podataka i aplikacija koje obrađuju moje lične podatke, a koji mi se nalaze u telefonu (recimo, par bankarskih aplikacija, consentid, kao gomila sačuvanih pristupnih šifri za razne aplikacije, mejlove, servere i sl.). Svakako postoji i centar za bezbednost i bezbednosni direktorijum gde se može smestiti sve ono što smatramo da je poverljivo. Povremeno mi izleti da je neka prepiska sumnjiva i to je to. Takve prepiske ne otvaram. Naravno, nemam instalirano 100 000 aplikacija iz kojekakvih izvora, ali sve ono što se u principu koristi je tu.

Novije Motorole iz edge serije imaju i poseban čip u okviru Thinkshield tehnologije bezbednosti. Šaomi mi ne ostavlja nikakav utisak bezbednosti zbog svih onih sr@nja koje nakače uz MIUI.
Jel ima neko problem sa obaveštenjima? Konkretno mislim na apk sport klub i n1, dakle želim da dobijam obaveštenja koja će biti prikazana na statusnoj traci ali ne želim zvučna obaveštenja. To nikako ne mogu da nađem... Takodje muku sam mučio sa whatsap-om, viberom i msg. Ali nekako sam uspeo da namestim.
Isto tako ne mogu da nađem nigde u telefonu screen record odnosno snimanje ekrana, verovatno ni nema. Isto tako za beleške, morao sam da skidam sa neta.
Jedino što me nervira je galerija ali ajde ništa bitno. Inače telefon funkcioniše perfektno nikakvih zamerki nemam sem ovih zavrzlama.
Snimanje ekrana imaš. SK nisam imao, dok su ostale aplikacije radile normalno. Jedno vreme Viber je pravio problem, ali koliko ispratih, isti problem su imali i korisnici Samsunga (beli ekran) i to je u međuvremeno ispravljeno.

Poslednja izmena:
Koje probleme ste lično imali zbog sigurnosnih zakrpa ili kašnjenja nove verzije androida? Da li nešto nije htelo da radi ili...?
Motorolu koristim u poslovne svrhe (firmin telefon) i do sada nije bilo nikakvih problema i pored gomile podataka i aplikacija koje obrađuju moje lične podatke, a koji mi se nalaze u telefonu (recimo, par bankarskih aplikacija, consentid, kao gomila sačuvanih pristupnih šifri za razne aplikacije, mejlove, servere i sl.). Svakako postoji i centar za bezbednost i bezbednosni direktorijum gde se može smestiti sve ono što smatramo da je poverljivo. Povremeno mi izleti da je neka prepiska sumnjiva i to je to. Takve prepiske ne otvaram. Naravno, nemam instalirano 100 000 aplikacija iz kojekakvih izvora, ali sve ono što se u principu koristi je tu.

Novije Motorole iz edge serije imaju i poseban čip u okviru Thinkshield tehnologije bezbednosti. Šaomi mi ne ostavlja nikakav utisak bezbednosti zbog svih onih sr@nja koje nakače uz MIUI.

Snimanje ekrana imaš. SK nisam imao, dok su ostale aplikacije radile normalno. Jedno vreme Viber je pravio problem, ali koliko ispratih, isti problem su imali i korisnici Samsunga (beli ekran) i to je u međuvremeno ispravljeno.
Prvi slučaj je bila motorola moto g5s,a druga je bila one action.
Na obe su stalno kasnili security update-i .
Možda iz perspektive sadašnjih uređaja predstavljaju gotovo muzejske primerke, ali sećam se da su samsung i xiaomi pandani uvek dobijali znatno ažurnije updat-e.
Nove verzije androida da i ne pominjem. Mada mi to i nije bilo toliko bitno.
A što se tiče stvarnih rizika, koleginica je ostala bez 50000 na računu, tako da je to pametnom dovoljno.
Iskreno se nadam da je motorola konačno naučila lekcije iz prošlosti.
Sve najbolje.

@brodix
Dvaput izigran..hm..
Da su naučili lekciju.
Eto ja sam bas zbog tih razloga koje si naveo za Motorolu, presao sa Xiaomi na Moto, jer je Xiaomi daleki krs kad moram tako da ga nazovem, od raznih bagova, reklama, ne znam koje si ti to dobijao azuriranja, imam kuci na polici od redmi note 5 do note 10 pro. Tako da mogu da saberem sve utiske i da kazem da je po meni motorola 20 god ispred. Jer sam imao dosta problema sa Xiaomi koji sam prosledio deci. Da sam ranije bio pametan.

Note 10 pro je bio moj prethodni uređaj. Bio je dosta solidno ažuriran do miui global 14.0.2.0, kada su nešto uprskali, što je u kontekstu mog bolnog iskustva sa motorolom bilo zanemarljivo. Prosledih ga detetu i sve ok.
Ponavljam još jednom, motorola uređaji su hardverski perfektni!
Ako znamo da korisnicima srednje klase nisu bitne novotarije novijih verzija operativnih sistema, već isključivo bezbednost korišćenja, onda je jasno šta više ne sme da se ponavlja.

rekla kazala, znam ne znam... ma ajte.... Od toliko korisnika koje sam navuko na edge 40, niko se ne zali, i sa premium uredjaje su presli i svi zadovoljno, ali se uvek nadje neko da kudi :) I meni nesto ne valja u brak pa sta cu, navikavam se :D

Ti koji su prešli sa "premium" uredjaj i ama baš ništa im ne smeta, nemaju nikakvu zamerku i slično, obično su premium uredjaj videli na YT...

Znam samo da je imala neki moto g4plus iz cca 2016-17.
То апсолутно ништа не објашњава. Доста људи користи телефоне из најниже класе, па им не нестаје новац са рачуна тек тако. Неколико колега користи јефтиније смартфоне јер су им потребни само због позива, порука и апликација за четовање и мобилно банкарство. Никада нико од њих није рекао да му је тек тако нестао новац са рачуна.

Па за мој Mi Note 10 Lite стоји безбедносна закрпа од 1. јануара и шта онда - да кукам? Апсолутно немам намере.

Dvofaktorska autorizacija je u međuvremenu zlonamernicima pomalo zakomplikovala stvari. Prosto preuzimanje kontrole nad uređajem više ne 'rešava' olako autorizaciju plaćanja..
Tu je i otisak, zar ne.
Eh..Nekada nije bilo tako...
Uostalom, niko nikog ne tera da skida sigurnosne zakrpe.
Ako smatrate da je to čista glupost, samo ignorišete notifikaciju o novopristigloj zakrpi i - problem rešen!

Nazad
Vrh Dno