Šta je novo?

EDGE 40

Meni sutra treba da stigne folija. Kupio sam staklo, od ljudi koji su poručivali sa Alija i iako je dobro pokrilo ekran, kad sam stavio masku, momentalno je krenulo da se odlepljuje. Lepak se nalazi isključivo na zakrivljenjima, a centralni deo izgleda treba dodatno da se zalepi (video sam to u nekim oglasima), ali meni nisu poslali sa staklom nikakav lepak, tako da sam skinuo staklo i poručio foliju. Nisam sklon ispuštanju telefona, ali bih ipak voleo da bude zaštićen. Još da nađem negde dobru masku i to će nadam se biti to.

Ставио сам јуче мат фолију у БГ-у код Вуковог споменика (ако неком треба која је радња нека пише у дм - 1499рсд кошта). Не запиње ми прст на боковима, а ставио сам и ову оригиналну маску пошто горе и доле није фолија до краја тако да не смета. Неке друге маске би сметале на боковима, тј. можда би се оштетила фолија али свакако може и да се уради мало ужа ако носите маску(ја сам стављао као да нећу носити, углавном ни не носим)...

Jel kupovao neko telefon preko gigatrona ili tehnomedie? Dakle koliko sam shvatio cena od 49k je ukoliko plaćas gotovinom sve, a 55k ukoliko želiš na rate?

Тако је, с тим што ако узимаш оно на рате преко поштанске или интезе исто иде нижа цена. Ако на рате преко кредита, онда виша цена.

Tehnomedija ima najbolju cenu za keš , Gigatron ima bolje kreditne uslove.

Jel kupovao neko telefon preko gigatrona ili tehnomedie? Dakle koliko sam shvatio cena od 49k je ukoliko plaćas gotovinom sve, a 55k ukoliko želiš na rate?
Evo, ja sam juče kupio Edge 30 pro kod Gigatrona pa imam iskustvo iz prve ruke.

Cena je ta koja piše i ako kupuješ karticom na rate u ovom slučaju 49.999. Sa Viza karticom Banke intesa imaš i dodatni popust od 15% u slučaju da gore ne piše nešto tipa Šok cena ili Top proizvod, a u ovom slučaju to piše.

Nadam se da sam pomogao.

Uzeh u tehnomediji za ~46k za kes. Narucio sam ga online i cekao par dana da im stigne. Tada su naglasili da se placa iskljucivo kesom, cak nije bilo moguce platiti pun iznos karticom.

Nakon 5+ godina druzenja sa par xiaomi modela mislim da se necu vracati na njih nakon ove motorole.

Ja ovih dana idem da uzmem u gigatronu preko čekova. Mislim da mi bolje da uzmem u nekoj zvaničnoj prodavnici zbog garancije nego da rizikujem sa kp, naišao sam na nekoliko komentara da ljudi imaju problema sa pregrevanjem telefona.
Inače bio prošle nedelje u gigatronu i kaže mi prodavačica da se telefon može uzeti za keš ako hoću nižu cenu a svi ostali načini je veća od 55k. To mi bilo sumnjivo i nazovem korisničku službu i oni mi kažu da može keš i čekovi. Ali ne razumem zašto daju na čekove a ne daju preko kartice na rate.

Sad sam video da su najavili Edge 40 Neo. Koja je razlika između ova dva modela tj neo i običan Edge 40?

Neo ce imati plasticna ledja dok 40 ima od "eko koze" ali pod rukom su brutalna. Neo ima procesor 1050 dok 40 ima 1080 koji je bolji ali ne nesto preterano. Fakticki ispada da nece biti neke preterane razlike, kao galaxy a34 i a54 ali najavljena cena za neo je 400€ dok 40 u prodaji kosta 420€ tako da su tu negde.

Rekoše i fusion u oktobru, tu bi trebalo da se nesto osetno desi. Možda neki snepdragon

8020 nije "ne nesto preterano bolji", nego ima duplo vise velikih jezgara, sto moze veliku razliku da napravi. Ako je stvarno 400e, po meni nema smisla uzeti ga pored edge 40. G84 je mnogo bolja ponuda zbog cene, gde se u sustini dobije isti procesor.

Bio danas do gigatrona kažu nema ga nigde na stanju sve rasprodato, sledeće nedelje da pokušam ponovo

Planiram da uzmem kevi ovaj telefon, trenutno je na a52s 5g.
Naslednici tog modela mi nesto ne deluju kao najbolja kupovina, a izgleda da ovaj telefon najvise nudi trenutno za te pare.
Vidim da se neki kolega zalio na pregrevanje, kakva je situacija generalno sa zagrevanjem?
Kamera vidim iz teme za slike da je skroz korektna, ekran 144hz oled tu nema greske.

Naslednici tog modela mi nesto ne deluju kao najbolja kupovina, a izgleda da ovaj telefon najvise nudi trenutno za te pare.
Vidim da se neki kolega zalio na pregrevanje, kakva je situacija generalno sa zagrevanjem?
Kamera vidim iz teme za slike da je skroz korektna, ekran 144hz oled tu nema greske.
Izgleda da je neka fabrička greška, malo po malo pa se neko požali na pregrevanje. Sve zavisi koji telefon ti zapadne

Moj radi fenomenalno, bateriju bih posebno pohvalio, 2 dana lagano izgura

Nema p od pregrevanja. Pisao sam par puta sa je soc prilicno efikasan i nisam primetio u radu da se greje. Jedino kad ce da se zagreje je kad stoji na suncu, ekran mora na max brightnes da radi i sve to ga zagreje, ali to je svaki telefon.

Greje se puno kad se puni na 68w, ali opet, svaki telefon ce u toj situaciji da se zagreje. Puni sporijim punjacem i nece se grejati.

Jedino ostaje da ima neka fabricka greska u pojedinim primerima sto se zale, ako se stvarno toliko greje.

Isplati li se isplati prelazak sa A52s koji je i dalje i više nego ok telefon, na bilo koji drugi mid range?

Pitam, jer iz ovog razloga i ja oklevam sa novim telefonom. Stari radi odlično i ne znam šta bih dobio prelaskom na nešto novije u klasi, sem rupe u novčaniku :)

Motorola najavljuje novi model za 14.09.
Prema najavi, trebalo bi da se radi o nekom defy modelu.

Isplati li se isplati prelazak sa A52s koji je i dalje i više nego ok telefon, na bilo koji drugi mid range?

Pitam, jer iz ovog razloga i ja oklevam sa novim telefonom. Stari radi odlično i ne znam šta bih dobio prelaskom na nešto novije u klasi, sem rupe u novčaniku :)
Naravno da se isplati, ja sam se isto pitao za prelazak sa note 10 lite samsunga, mislio sam da nista ne dobijam, motorola me je razuverila.

Pa u pitanju je obnova ugovora, a i baterija je prilično degradirala. Taj telefon je stvarno i dalje dobar, razmišljam da zamenim bateriju u nekom ovlašćenom servisu i da ostane u kući.

Ja sam tako uradio, moj note 10 lite je i dalje u kuci, zaista sam mislio da zamenom njega necu nista dobiti, sada ga uzmem ponekad i cini mi se da mnogo lose radi

Imam ga zadnjih mesec dana i prezadovoljan sam telefonom.

Imam jedan problem a to je pri snimanju 4k videa. Uvek u drugoj-trecoj sekundi videa dodje do velikog pada frejmrejta. To traje 1 sekundu i posle sve radi savrseno. Znate li do cega je to?

Kupio ja u Tehnomediji na 6 čekova i karticom Poštanske preostalih 20000 na 6 meseci. Sve preko 6 rata cena je 55.

Inače uzeo ga pre 5 dana. Prezadovoljan sam. Telefon je generalno baš lep. Lepo radi. Ne greje se. Puni se baš brzo. Dosta ga koristim tokom dana tako da ga punim svako jutro kada se probudim koliko god da je % baterije. Uvek se napuni za nekih pola sata. Displej je dosta osvetljen. Kamere su dobre, selfi onako. Možda je poboljšaju nekim updateom. Za 5 dana sam dobio 3 nadogradnje.
Na Alliu našao masku na preklop za 4$, stiže za mesec dana.
Sfab7eba6b8e0437a957d73c946906d8ba.jpg

Poslednja izmena:
Био ноћас сигурносни апдејт...

Jel pokušavao neko da instalira yt vanced ili revanced? Kakva su iskustva?
Inače danas stigao posle 2. nedelje čekanja, javljam utiske.

I da, sta je najbolje staviti preko ekrana, foliju ili zaštitno staklo? I u kojim radnjama? Može i u BG ili NS

Nazad
Vrh Dno