Šta je novo?

ECS A750GM-M nema zvuka

worldwideweb

Poštovan
Učlanjen(a)
04.06.2014
Poena
59
Ljudovi pomagajte :) Imam doticnu plocu,do kada je kupljena zadnji izlaz za zvuk ne radi pa sam koristio prednji za slusalice. E sada od stavljanja svezeg sistema (isti disk kao stari) zvuka vise nema,skinuo sam drajvere sa sajta proizvodjaca koji su pre radili medjutim sada kada digne sistem odmah kaze da je taj program doziveo krah. E sad iako dozivi krah neki put ima zvuka,neki put nema,a neki put ga ima neko vreme pa nestane :) Samo da napomenem da neki put uspem da pokrenem program,a neki put ne,ali to uopste ne utice na zvuk.

Poslednja izmena:
ECS A750GM-M je ploca a WIN 7 64 bitni. On je bio i pre i drajveri su sa sajta proizvodjaca kao i pre.

Nisam ni primetio u naslovu teme..
Najverovatnije jesu drajveri u pitanju, manja je šansa da je nešto do sistema budući da je kako kažeš instaliran isti kao i ranije.
VIA VT1705 je audio čip, tako kaže njihova zvanična stranica pa možeš pronaći i na drugim mestima drajvere.
Ja sam na tapatalku trenutno pa ako ti neko drugi u međuvremenu ne pomogne kontaktiraj me sutra.

Skinuo sam sa drugom mesta,sad ne krahira,ali opet nema zvuka,sada ga nema uopste

Ovo je najnoviji drajver za tvoj audio čip (na vrhu stranice Download version 10.1200A).
Download (u ovome trenutku) ide katastrofalno sporo, stariju verziju 10.5.00.33 možeš skinuti ovde.
Deinstaliraj prvo iz control panela sve drajvere koji imaju veze sa zvukom restartuj računar, instaliraj drajver pa restartuj ponovo.

drv.png

Poslednja izmena:
skinuo sam 4-5 sigurno i ovaj stariji sto si mi preporucio,ali opet ista situacija

Ili si nešto zabrljao tokom ili posle instalacije windowsa (ili ko ti je već radio to).
Ili nisi deinstalirao stare drajvere pa su se "poklali".
Audio čip je ispravan jer zvuk više ne dobijaš posle reinstalacije sistema.
Dakle drajveri jesu u pitanju, eventualna reinstalacija sistema ako ne sredite drugačije.

Instalacija je bila ok,onda su instalirani drajveri sa sajta pa se javilo to sa zvukom,posle deinstaliranje pa restartovanje pa instaliranje pa restartovanje tako za svaku verziju drajvera koju sam probao :)

Moguće da ti je default odabrao AMD digital audio izlaz , Za zvuk otvori propertis i proveri koji je default audio output .

Bio sam u device menadzeru i onesposobio AMD audio device ali ista stvar. Kada nadjem zvuk u kontrol panelu cekirani su zvucnici pise koristi ovaj uredjaj. Probao sam da pustim test zvuk posto ima ta opcija ali izbaci mi prozorcic failed to test. Cudna stvar je da kada pokrenem taj VIA program-drajver izbaci mi da je aktivan crveni ulaz tj onaj za mikrofon,a ne onaj zeleni za zvucnik.

Vrh Dno