Šta je novo?

Ebay spora (ne)dostava iz Kine

Ma doneo bih to malo po malo, nije to problem. A ovde imam radnju koja je registrovana kao krojacko usluzna radnja i bavi se samo sivenjem i prodajom takvih haljina tako da to nije problem da se vodi kao da smo mi sili. U tome i jeste sustina. Mene zanima tamo u Italiji da li bi neko pravio problem kada stigne ta roba. Ne znam, mozda to i nije neka cifra koja bas provlaci paznju, posto ljudi i kuce kupuju preko ebay-a.

Jos jedno pitanje u vezi prethodne dileme. Hipoteticka situacija, malo nategnuta, da vidim da li je izvdljiva. Mozda neko ima neku ideju, ili savet ili je radio nesto slicno. Zanima me ako bih ja narucio haljine u vrednosti od 3-4 hiljade eura, a na kutijama da mi kinez napise da su to ostecenje haljine ili izbacene iz proizvodnje zbog felera, radi dorade ovde u Srbiji, i da je vrednost npr. 300-400$ sve ukupno, da li bi to moglo da prodje?

Razmisljam da okrenem carinu da ih pitam. Mislim, ne da im kazem celu ideju, vec ovaj lazni scenario. :D Da vidim sta ce da mi kazu.

U poslednje vreme paketi su prestali da mi stizu. Tacnije vec 4-5 paketa koji su trebali da stignu nisu stigli. Sumnjam da to neko krade, da li postar ili neko u posti. Sta mislite, sta mi je ciniti? Jel postoji neki nacin da odem u carinu (gde je to uopste u Beogradu) ili u postu ili da na neki nacin proverim, posto su paketi sitne vrenosti bez tracking numbera, da li je to stiglo ili ne?

Postoji veliki zastoj u poštanskim pošiljkama usled prekida avionskog saobraćaja iznad Evrope. Ne znam da li je to problem i u tvom slučaju.

Evo da se pozalim stigla mi Gsky 500mW kartica i naplatili mi carinu 1331 dinar. Racunali kao osnovicu 40$. Mislite da ima neke vajde da se zalim, posto koliko vidim na googlu izlaze rezultati od po ~20$ (na amazonu i sl)...
Takodje sam strani drzavljanin (BiH), pa mozda mogu nesto i po tom osnovu?

U poslednje vreme paketi su prestali da mi stizu. Tacnije vec 4-5 paketa koji su trebali da stignu nisu stigli. Sumnjam da to neko krade, da li postar ili neko u posti. Sta mislite, sta mi je ciniti? Jel postoji neki nacin da odem u carinu (gde je to uopste u Beogradu) ili u postu ili da na neki nacin proverim, posto su paketi sitne vrenosti bez tracking numbera, da li je to stiglo ili ne?

I meni neki kasne ... čak mi je stigao i mejl od prodavca iz kine u vezi avio saobraćaja.....

Evo da se pozalim stigla mi Gsky 500mW kartica i naplatili mi carinu 1331 dinar. Racunali kao osnovicu 40$. Mislite da ima neke vajde da se zalim, posto koliko vidim na googlu izlaze rezultati od po ~20$ (na amazonu i sl)...
Takodje sam strani drzavljanin (BiH), pa mozda mogu nesto i po tom osnovu?

Mozes, Vodovodu... :d

Kako da se zalis kada si vec platio carinu? Zalba moze samo pre placanja, nikako posle...

Jos jedno pitanje u vezi prethodne dileme. Hipoteticka situacija, malo nategnuta, da vidim da li je izvdljiva. Mozda neko ima neku ideju, ili savet ili je radio nesto slicno. Zanima me ako bih ja narucio haljine u vrednosti od 3-4 hiljade eura, a na kutijama da mi kinez napise da su to ostecenje haljine ili izbacene iz proizvodnje zbog felera, radi dorade ovde u Srbiji, i da je vrednost npr. 300-400$ sve ukupno, da li bi to moglo da prodje?
Nemoj da zoves carinu. Njih mrzi i da te saslusaju a kamoli da razmisle.
Nadji sposobnog speditera pa se kod njega raspitaj i sa njim organizuj taj uvoz.

Razmisljam da okrenem carinu da ih pitam. Mislim, ne da im kazem celu ideju, vec ovaj lazni scenario. :D Da vidim sta ce da mi kazu.

Nemoj, bolje plati realno jer ostaće više novca za ministre i ološe u vladi.

Ako bi svi razmišljali kao ti, pa ko bi nas vodio :D ovakve ...

Vrh Dno