Šta je novo?

ebay pomoc

znaci ipak ide kao izvoz... :wall: to moze u svakoj posti ili smao u onoj kod glavne zeleznicke stanice?

Moze u svakoj - ja sam bas slao iz male poste sa 3 saltera. Samo ponesi otvorenu kovertu da vide sta saljes. Sluzbenica ce ti dati da popunis deklaraciju (cekiraj "vracena roba") i odstapace uplatnice koliko treba da platis. Ako te otkace i posalju u neku vecu postu znaci da ih mrzi da rade.

hvala puno... Nakon ovog iskustva kada sam kao nezadovoljna musterija pokrenuo dispute i mao u potpunosti zasticena prava od kineza koji su se u poslednje vreme bas osilili pa samo mute, mogu reci da sam samo jos vise tuzan sto kada cujem kao se zlopate ovi ljudi na limundu...

Ja nisam mogao letos da posaljem paket za Holandiju iz poste u Maksima Gorkog tj. posli su me u onu u Savskoj.

Zato što im je smaranje ili šalteruša ne zna proceduru.
Inače, paket možeš da pošalješ iz bilo koje pošte, bilo gde. Svi paketi idu prvo u Savsku, a onda ili u voz iza zgrade ili na aerodrom.

Ja sam skoro slao vrednosno pismo za Grcku (6000 din), glupaci je trebalo jedno pola sata, te sta saljes, te ne znam da li moze, pa da proveri sa carinom i sl. Da nisam bio uporan ne bih uradio nista.

Ja pre mesec dana nisam mogao da posaljem paket u CG, jedno tri poste sam promenio da bih najzad poslao... Zato sto su bili lenji da zapakuju sami paket i da odrade sve sto treba. Najlaske im je bilo da kazu da idem u glavnu postu kod zeleznicke jer tamo oni mogu sve odmah da odrade. Zato sam resio da nista vise ne saljem!

Da li neko ima predstavu zasto skoro SVI ( bar oni koje sam gledao ) prodavci sa Nemackog Ebaya ne salju za Srbiju? Jurim neku garderobu da kupim i sve sto nadjem ne salju za Srbiju.
Da li je to cist cef ili ima neka druga caka?:wall::mad:

Jel' radio neko prodaju na eBay-u sa ovim nasim "nelegalnim" PP nalogom?

Jesam ja, prodavao sam za druge nešto.

Dosta sam stvari kupovao iz nemacke preko ebaya. Recept je prost- posaljes mail i pitas dal je spreman da salje u srbiju i ako jeste, kolka je postarina. Ukoliko predlozi slanje hermesom i dhlom, obavezno pitaj dal moze obicnom postom i ako moze, kupuj. Ogroman deo stvari koje sam pazario na ebay je inicijalno bio usa/ger/uk only, al lepo pitam pa ljudi pristanu.

Cisto da ne otvaram temu....treba da izvadim Visa electron karticu (online kladionice), pa me interesuje....koja banka najmanje dere za provizije i sl?

nevermind, vec podneo zahtev u intesi :)

kako mogu na ebay.com da kazem da mi pretrazi sve ebay (de, uk, fr, cz...) ???

ovako moram da odlazim na svaki i da ukucavam jedno te isto :mad:

Cekiras worldwide pod lokacijom, ali samo tamo gde je prodavac stavio da salje za inotranstvo ce ti biti izlistano (sto i ima smisla) inace je vidljivo samo na lokalnom eBay sajtu.

To sam vec probao i tacno se to desava:

Ako je prodavac stavio worldwide onda je ok.

I dalje ostaje pitanje: kako mogu da pretrazim sve bay sajtove????

U ugovoru s njima, koliko mi je poznato, zvanicno pise da sredstva ne smes da trosis u te svrhe, mada sumnjam da nekog ganjaju. Medjutim, nevezano, gde sad nadje to da radis kad pride nastoje da zabrane online kladjenje za stanovnike Srbije. Makar kod stranih kladionica. Imas i citavu temu o tome:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?277419-Kraj-online-klađenja-za-Srbe

Paypal su vec zabranili, sad su na redu kladionice. Otvaranje prema svetu, nego sta.

Isti problem imam i ja, imam bukmarkovane sve ebaye i onda rucno ukucavam sta trazim :(

Da li je i dalje moguce kreirati paypal preko bosne sa nasom karticom?

Da li postoji program koji trazi zadatu stvar na svim eBay sajtovima ...

Pozdrav ljudi verujem da je stara tema ali mozda mi neko i odgovori :) Naime zanima me kako da kupijem stavri preko e bay-a.Sad otvorio sam pay pal nalog i registrovao se kao da sam u sloveniji ,napravio nalog na e bay-u sa svojim pravim podacima i povezao ta dva.E sad ono sto me znaima jel da li postoji neka opcija da mi prijateljica iz slovenije uplati novac na pay pal racun i da tako placam na e bay-u?Razmisljao sam cak da je zamolim da otvori racun u nekoj slo banci na svoje ime koji cu ja vezati za moj pay pal pa da ga koristitim.e sad da jos jedno pitanje da li mi je bolje da mi robu salju u sloveniju pa busom do srbije (od slo do nas busom me izadje 10e) ili da zamolim slanje u srbiju dirketno?Hvala u napred i sry ako je vec neko ovo isto pitao :) pozdrav svima.

Vrh Dno