Šta je novo?

EAGLE AGP 6600 i 6600GT

i sta sad? hvalis se?
a poredjenje autici->kompjuteri je bas na mestu
sto bas sa autom?zasto ne poredis sa mikrotalasnim ili bagerima?

Eagle 6600GT vam odgovara. Gospodo moja...kada XFX, BFG, MSI, ASUS, GIGABYTE, Gainward, Evga...budu davali ovaj skor u 3Dmark 2003 za 125 Eur onda mi mozete pricati bajke o sisanju vesala, potapanju brodova i celom svetu koji kupuje samo kvalitet ne obaziruci se na cenu. Ako bas mislite da se mozete takmiciti sa vasim ""BRAND NAME"" 6600Gt karticama u rangu od 200 eur onda lepo pokazite sta 50-75 eur skuplje kartice mogu, ja mislim da za tu razliku u ceni BILO KOJA Brand kartica MORA davati skor od 9500-11000 :D...pa da vidimo opravdanje od 33-50% vise cene

Prilozi

• 3DMark Eagle 6600GT.jpg
    3DMark Eagle 6600GT.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 85
Matori, dzabe ti score, ako ti kartica rikne cim ti prodje garancija.

Ako je uopste dobio garanciju :d

Delija je napisao(la):
Matori, dzabe ti score, ako ti kartica rikne cim ti prodje garancija.
Ja imah dve Eagle kartice, jednu jos uvek. Obe su radile i rade (druga je kod drugara) potpuno normalno, iako je garanija istekla odavno. Ja sam cesce slusao da ljudima riknjavaju brand name grafike, i to neretko jos u garantnom roku. Znam jos cetiri osobe koje poseduju Eagle graf. kartice, i nijedna nije imala problema zbog toga sto imaju bas njih. Mozda ste imali problem bas sa karticama ovog proizvodjaca, ali moje iskustvo, recimo, je krajnje pozitivno i zadovoljavajuce, i mislim da je, za nekoga ko nije overkloker i samo hoce karticu normalnih mogucnosti u toj klasi, Eagle pravi proizvodjac.

Procitah ranije u temi da njegove kartice ne odstupaju od referentnog nVidijinog dizajna gotovo nimalo, i to je prakticno uzeto kao losa osobina pomenutih kartica. Ja ne vidim zasto je tako. Ako je nVidija dala odredjeni dizajn koji se ocito pokazao kao dobar, zbog cega menjati? To je nacin da se snize troskovi proizvodnje kartica eliminacijom rashoda koji nastaju dok se ne iznadje drugi dizajn. Isto tako je i neukljucivanje CDova/DVDova sa igrama i programima u pakovanje kartica nacina da se dobija niza cena od konkurencije.

Nisam strucnjak, ali ne vidim sta se realno moze zameriti Eagle grafickim karticama, sem da, mozda, nemaju dobar o/c potencijal u odnosu na neke druge proizvodjace.

Poslednja izmena:
Meni je riknuo jedan Eagle GForce 256...

Kao sto ti je, verovatno, riknuo i neki drugi uredjaj, zar ne? Niko ne tvrdi da su im kartice nekvarljive. Poenta je da se za razliku u ceni izmedju Eagle i Asus/His/itd. grafike vise dobija kod Eagle-a nego kod nekog drugog, poznatijeg proizvodjaca. Eagle ispunjava odredjene standarde pri izradi i funkcionisanju kartica, ali sa druge strane, ne ostavlja previse mesta za budzenje. I zato kosta nekoliko desetina evra manje od izvikanijeg proizvodjaca. Pa, kko sta vise voli.

Sa druge strane, za iznos koji bih dao za npr. Club3D 6600 mogu da uzmem 6600GT, ili 6800, ali Eagle (govorim hipoteticki). Dakle, dobicu, ako nista drugo, bar na papiru jacu karticu, a veoma verovatno i u praxi (ne vidim razlog da ne bude tako). Mozda ona nema neki extra o/c potencijal (mada sa pocetka teme vidim dosa postova koji kazu suprotno, bar za starije modele), ali ja to ni ne trazim.

RazbojNick je napisao(la):
...Nisam strucnjak, ali ne vidim sta se realno moze zameriti Eagle grafickim karticama, sem da, mozda, nemaju dobar o/c potencijal u odnosu na neke druge proizvodjace.

2D. Ako već nosiš cvikere ili ti sopstvene oči nisu bitne u životu, onda je Eagle Best-Buy!
Imao sam 1 kratko vreme tada solidne 3 GF256 kartice. 1 je bila Eagle, 1 ELSA a treća neka no-name...
Eagle je tako zamarao oči u 2D-u da bi me počela boleti glava posle 1-2h provedenih čitajući na raznim forumima...
Kada promeniš karticu i ubaciš ELSA-u, kao da si se ponovo rodio! ;)

RazbojNick je napisao(la):
...Sa druge strane, za iznos koji bih dao za npr. Club3D 6600 mogu da uzmem 6600GT, ili 6800, ali Eagle (govorim hipoteticki)...

Nisam proverio (skoro) ali Eagle ne pravi "jače kartice" od 6600GT! To meni dovoljno govori kakva je to "firma"... ;)

Poslednja izmena:
Eagle je zakon

samo i ja da se nadovezem. Iako ovo ne vodi nikuda. Imam Eagle 6600 i Samsung 730BF, spojeno preko DVI.
Ma slika je extra, a od igara samo igram CoD2, mozda pola sata ili sat dnevno, ostalo vreme citam dosta sa ekrana. Ne boli me glava, oci. TVout je isto dobar.

Opasna karta za 100 evra. :type:

A ono sa pocetka posta... nije bilo do EAGLE-a, vec ploca, kondenzatori i poluispravno napajanje. Kada sam sve popravio, promenio kond, i gle... sve radi.

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
Nisam proverio (skoro) ali Eagle ne pravi "jače kartice" od 6600GT! To meni dovoljno govori kakva je to "firma"... ;)

Ako nisi proverio onda nemoj da siris dezinformacije i donosiš zaključke koji samo tebi odgovaraju link :trust:

Ljudi da je Eagle bolji ili isti kao i ostali Brand Name-ovi ne bi bio jeftiniji ili barem ne toliko.
Kol'ko para,tol'ko muzike :)

2D. Ako već nosiš cvikere ili ti sopstvene oči nisu bitne u životu, onda je Eagle Best-Buy!
Imao sam 1 kratko vreme tada solidne 3 GF256 kartice. 1 je bila Eagle, 1 ELSA a treća neka no-name...
Eagle je tako zamarao oči u 2D-u da bi me počela boleti glava posle 1-2h provedenih čitajući na raznim forumima...
Kada promeniš karticu i ubaciš ELSA-u, kao da si se ponovo rodio! ;)
Ja, na primer, ne znam o cemu je rec, jer je meni 2D Eagla odlican, a gledao sam i u monitore (nekoliko sati) koji prikazuju sliku koja dolazi od kartica poznatijih proizvodjaca (konkretno Asus i HiS), i zaista ne primecujem ni trunku razlike.
Proveri opet: http://www.espco.com/product_vga.htm

bojsa je napisao(la):
Ljudi da je Eagle bolji ili isti kao i ostali Brand Name-ovi ne bi bio jeftiniji ili barem ne toliko.
Kol'ko para,tol'ko muzike :)
Vec sam objasnio koja je njihova taktika sto se pristupa trzistu, pa i cene tice.

Ovde dosta ljudi koji nisu ni probali EAGLE vec tvrdi na sva usta kako je to obican krs (samo zato jer je jeftinija), ja sam na moj 6600GT dobio garanciju od godinu dana i karta radi fenomenalno (kao i svaki drugi EAGLE koji sam imao), pored EAGLE-a sam kupovao i MSI, CLUB 3D, LEADTEK,GAINWARD, ASUS, SAPPHIRE, GIGABYTE i HIS kartice i mogu da tvrdim da izmedju njih i EAGLE-a nema nikakve razlike, ni u performansama ni u kvalitetu prikaza. Sta kazete na primer na to da su se meni tri ABIT ploce pokvarile jedna za drugom (informacija za zlobnike je da u to vreme unutra nije bila EAGLE video kartica), isto tako se i Epox kvario jedan za drugim (2 komada), od video kartica najvise je odlazio ASUS i Sapphire, i sta sad jer treba da kazem da je to sve shit? Pa naravno da ne mogu jer to je bila samo takva serija.
Za cenu i performanse EAGLE RULES!

Ja ne kazem da je Eagle Shit,ali nije kvalitet isti,ipak ASUS daje tri godine garanciju na kartu.Moja karta iz potpisa je jos uvek u garanciji,a kupljena je jako davno.

bojsa je napisao(la):
Ja ne kazem da je Eagle Shit,ali nije kvalitet isti,ipak ASUS daje tri godine garanciju na kartu.Moja karta iz potpisa je jos uvek u garanciji,a kupljena je jako davno.

Kvalitet je itekako isti samo (elektronika na Eagle 6600gt je cak i bolja nego na prosecnoj GT kartici gorepomenutih proizvodjaca) problem je sto ste vi spucali velike pare a to isto se moglo naci i za 30-50% manje pa sad svakom treba uteha, ista stvar je i kada ja kupim nesto skupo a mogao sam to dobiti mnogo jeftinije tako da razumem u potpunosti.

Eagle kartice koje sam do sada imao rade i dan danas, bez problema. Da sam znao da ima 6600gt eagle, odmah bi to kupio!!!

Evo jos jedne persone kojoj je crkao Eagle (GF4)

stormwatch153 je napisao(la):
A evo i jedne kojoj je otisao Asus 9550ge, His 9200, Sapphire 9800pro i Leadtek 6600gt pa sad ti vidi.

Shta ti radish sa grafama??? :D

Na tom Eagle-u, TV out je poceo brljavi posle 2 sata (radio je kako treba ispocetka). Nikakve zamene kabla nisu resile problem. Kuler je radio kako treba jedno dve nedelje, onda gradacija kocenja i vec posle dva meseca je morao biti podmazan (bukvalno je stao). Znaci, na chipsetu na Abit NF7 je super-duper kvalitetan kuler u odnosu na ovo.

Razumem ja da sve mora nekad da rikne, ali ovo nisu simptomi nesrece, usuda, crne magije ili ne znam cega, nego naucna definicija krsa.

Da, jesam li spomenuo da je karta crkla posle godinu i tri meseca?

Ja nemam problematichna iskustva sa eaglom (gf mx440 i gf2 neka) bio je bedno placen od neke 'nazovi' firme koja vishe i ne postoji.
Koliko sam ih platio extra su radile, ali ...
Ako kupujem mid ili high end kartu ipak bi voleo da dobijem 3 godine garancije (ostvarive).
Cena garancije nije mala pogotovu u kasnijim godinama eksploatacije. Posle 3 godine mi je sve jedno ...
Mislim da i taj 'strah' bio on opravdan ili ne ima svoju cenu i ime koshta ;)

Rax13 je napisao(la):
Shta ti radish sa grafama??? :D

Stvar je ozbiljna posto ima dosta racunara sa kojima radimo a godisnje kroz studio prodje bar 50 razlicitih video kartica (od najobicnijeg 6200 do 7900gt modela u novije vreme), od tolikog broja SIGURNO ce ti se zadesiti da nesto ne bude ispravno ili da to pokaze na duzi period koriscenja, (pre nekoliko dana je otkazao jedan WD hard disk) kartice koje sam naveo su pravile problem u periodu od dve godine a sa Eagle-om ja nikada nisam imao problema a bilo je bar 10 razlicitih Eagle-a.
Naravno zbog ovih kartica ja necu reci da su Sapphire, Asus ili ne daj Boze His lose, jednostavno zadesilo se i gotovo (mada je Sapphire meni izuzetno sumnjiva firma jer su u proslosti imali neke cudne propuste za the finest proizvodjaca kartica, i to nije prva kartica koja je otkazala a potpisana je njihovim imenom). Ovde ljudi pricaju da je Eagle losa kupovina jer su nekada imali racunar sa jing-jang napajanjem pa je prvo sto je otislo usred takvog napona bila bas graficka i slucajno Eagle, to apsolutno ne znaci nista.

t.o. je napisao(la):
Na tom Eagle-u, TV out je poceo brljavi posle 2 sata (radio je kako treba ispocetka). Nikakve zamene kabla nisu resile problem. Kuler je radio kako treba jedno dve nedelje, onda gradacija kocenja i vec posle dva meseca je morao biti podmazan (bukvalno je stao). Znaci, na chipsetu na Abit NF7 je super-duper kvalitetan kuler u odnosu na ovo.

Razumem ja da sve mora nekad da rikne, ali ovo nisu simptomi nesrece, usuda, crne magije ili ne znam cega, nego naucna definicija krsa.

Da, jesam li spomenuo da je karta crkla posle godinu i tri meseca?

Evo na primer vidis, meni su zaredom crkle tri ploce iz serije koju ti imas, NF7-S 2.0 (2 komada) i NF7-S2 + problemi sa integrisanim firewire-om na prvoj, to je bilo 2004. godine, mogu da tvrdim da je Abit crap nad crapovima posto je u napajanje bilo ulozeno toliko para da sam mogao kupiti ceo super racunar u to vreme, a Abiti riknjavali redom dok su ECS (hahahaha), Epox i Gigabyte odradjivali svoj posao do kraja.

Poslednja izmena:
Savetujem da zaobilazite Eagle u najvecem krugu jer sa njim imam iskustvo vec oko 5godina. :mad:
Eagle GeForce MX440 64MB DDR cpu270mhz mem400mhz
Nije za badavu cena takva kakva jeste,mislim da svaki Eagle (bar koji sam ja sreo do sad) ima neku falinku.Na prvi pogled ova 440 ne deluje tako lose a i prisustvo ddr u to vreme je stvarno bila retkost!
Glavni problem je u tome da ovaj MX440 ima samo AGP2x podrsku sto je nesto najsmesnije sto sam so sad sreo (cak Matrox G400 sa 32mb je imao podrsku za AGP4x). :crash:
Jos smesnije od svega je i rezultat 3dmarka2001se na kojem ne moze da izgura na 3500! :wall:
Sto kaze kolega DELIJA "imao i nikad vise"
Dobre strane su oc koji nije od nikakve vajde za ovakav krs, a meni iskreno najbolja njena strana jeste sto sam joj jednom prilikom izlomio par kondenzatora (naravno nenamerno) a zatim ih zalepio obicnim superlepkom i vratio je u zivot!!! :type:

Mislim da situacija kad je EAGLE u pitanju jasna!
Govorim u dobroj nameri "ZAOBIDJITE GA"

Pozdrav svima!! :cigar:

a ja cu sad da ti napisem nesto o eagle fg4 mx440se, koja je zamisli bila 128bitna i sa memorijom od 5ns, koja je isla od 333 do 460mhz i davala 6400 u 3dMark01, i posle 3 ipo godine i dalje radi kod mog druga . naravno, sada i druga strana medalje - drug mi ima gf4mx460, takodje eagle, koji je 64bitan i ima memoriju od 7!!!ns, i radi na fantasticnih 286mhz :d, a brljavi sliku i u desktopu (ali verujem daje to do toga sto mu je crklo hladjenje).

svaki proizvodjac ima dobre i lose serije - pa tako, zamislite i eagle ima dobre serije, sem onih losih...

OK!
meni je stock 270/400 a oc' dozvoljava 325/600 pa sta???
Poboljsanje svega 5% sto je za mene stvarno smesno,mada za najnovije verzije Eagle vga koji su tek u proizvodnji nemogu nista lose reci jer ne govorim nista na pamet i o onome u sta se sam ne uverim!!! Mada jos uvek sumnjam u Eagle kvalitete!

pozz

Bas me briga i da postoji 30% kartica koje se nenormalno overklokuju, ako je skart preko 15-20% i nikad nisi siguran na cemu si.

Ja nisam cuo da je nekome crkla recimo Elsa ili Diamond...

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Ja nisam cuo da je nekome crkla recimo Elsa ili Diamond...

U PCPlay-u u nekom broju iz 2000-te(Recenzirali Diablo2),redakcija se zalila na dve Diamondove Viper-ice koje su riknule za vreme testova...i to maticnih ploca :eyebrows:

Nazad
Vrh Dno