Šta je novo?

EAGLE AGP 6600 i 6600GT

@demios

Ajde cak i da kazem da sam ti donekle poverovao da si digao mem. clock tako visoko slazes se verovatno da je to apsolutno nepotrebno kad jedino sto mozes da radis sa time je da sedis i da gledas te cifre na ekranu jer ne mozes da pokrenes cak ni 3D Mark. Ja sam core clock dizao i vise nego ti ali optimum za ovu kartu ako bas hoces da je klokujes (a ja naravno necu) 560/1125

To sto ti hladjenje urla na startu je problem do ventilatora, nakupi se prasine i eto ti vraga. Isti problem sam imao na GF2MX, pa kupio za njega Cooler Master Blue Ice pa je i on produvao posle 2 meseca, i sa mojim RIP AIW 9700Pro, posle 3 meseca ventilator poceo da zuji... Ako oces da se resis te buke na startu racunara morao bi da ga ocistis i po mogucnosti podmazes.

E sto se tice deimosa i onih famoznih 1300 MHz koje pominje. To je vrlo moguce, jer neki proizvodjaci umesto 2.0ns GDDR3 modula ugradjuju 1.6ns GDDR3 module koji mogu da rade na 625 MHz, kao sto su Inno3D, tako da podici takt za 25MHz nije nista strasno. Moguce da je deimosu uleteo neki 1.6ns primerak.

Poslednja izmena:
Meni isto urla sa mojim Leadtekom 6200 pri ukljucenju, pa posle minut sve ok.

Evo sada sam primetio nesto kod moje kartice, nema GPU throtlinga?!? I u 2D i u 3D modu radi na 500/900, do duse relativno je hladna, u 2D modu temperatura joj 45 stepeni. Verovatno su zaboravili da ugrade tu opciju u bios...

@Zulu
Nisi me razumeo. Nismo mi samo gledali u cifre na ekranu, vec smo vrteli 3D Mark 03 nekoliko puta na 1300, i pomno smo gledali u ekran dok je vrteo mark, i chekali da izbaci barem jedan artefakt, ali to se nije desilo. Inache karta nije moja, vec ortakova i njega neshto ne interesuje klokovanje, ali je radi reda drzi na 550/1100, koliko se secam. 'Rso mu je net tako da ce skrinshotovi prichekati. Nemam razloga da lazem. Klokovali smo iz Riva Tunera, ako nekog interesuje taj podatak, a drajvere nisam ni pogledao koji su.

@demios

Mozda sam te ja pogresno razumeo ali sve u svemu poenta je ista... :smoke:
Inace ovo i nije tako lose mesto da nastavimo da razmenjujemo nase impresije o sopstvenim karticama jer je izgleda ostale tema prestala da zanima. :-devil-:

Poslednja izmena:
@mLaki

Tek sam sad saznao da je clock te tvoje Club 3D graficke samo 500/900. Bio sam se razmisljao da li da uzmem nju ili ovaj gigabyte koji sam uzeo. Sada vidim da dileme ne treba da bude jer ja imam mem clock 1000 a razlika u ceni je 8e... premalo.

e da i sto svi koristite taj je_eni 3D Mark 03?!?! :mad: :wall:
Ljudi su u medjuvremenu izmislili Mark 05... Mislite o tome!

Koriste se svi sinteticki testovi i testovi u igrama zato sto rezultat u jednom nije dovoljan da opise performanse karte. Recimo, 5950 Ultra je u 3DMark05 u nivou sa overklokovanom 9550-tkom, dok u D3, Q4 debelo tuce 9800XT...

E ovako:
Sto se tiche Eagle-a, ja imam GF FX5600XT 128MB ali 128BIT vec 1,5 god OC sam samo GPU jer memorija nije htela ni 1MHz da prihvati, cim bi je OC, oma uspori, dok sam joj GPU podigao za otprilike 30%.
Prilikom paljenja kuler pocne da bruji ko u nekoliko napomenutih slucajeva, ali do paljenja OS se stisa, a slika je stvarno mutnija od nekih drugih kartica, doduse meni je refresh rate monitora 85Hz,a ako se poredi sa 60Hz razlika je vise nego uocljiva(mnogo bistrija slika)

Zivim u SU, a ovde su, koliko se meni cini cene za 10-15% skuplje cene nego u BG, a skoro svi dileri nabavljaju robu od Pakoma, sem jedne firme gde ima Eagle 6600GT za nekih 160eur, 1 god garancije, a skoro svi ostali nude ASUS 6600GT za nekih 210-220eur, koji ima 2 igre i dodatne programe u paketu, po meni bacanje para!

Zamenio sam ga sa MSI 6600GT 128(NX6600GT 128VTD)+VIVO za nekih 80eur ali Light verzija, znaci bez dodatnih igara, programa, sa 3 god garancije, reko da doplatim tih 20eur, sigurno dobijam vise, sto u garanciji sto u kvalitetu.
Radi na 500/900, sa ukljucenom D.O.T. opcijom(to je neki MSI overclocking dodatak driverima, D.O.T.=Dynamic Overclocking Technology)

Treba da nabavim ovih dana 3d mark 05 tako da cu rezultate blagovremeno uploadovati ;)

Imam par pitanja:
Dali RivaTuner treba da prepozna memoriju kao DDR ili GDDR3, jer je meni to sumnjivo da ima SAMO DDR, koliko znam sve 6600GT imaju GDDR3!?
Dali cu mnogo dobiti OC samo memorije na 1000, ali na duge staze, naravno bez posledica po karticu?
Znam da garancija ne vazi ukoliko je razlog stete OC, a ukoliko se clock vrati na Deffault vrednosti posle stete kartice, dali je moguca ili postoji nacin za utvrdjivanje?

Hvala unapred!:)

Delija je napisao(la):
Koriste se svi sinteticki testovi i testovi u igrama zato sto rezultat u jednom nije dovoljan da opise performanse karte. Recimo, 5950 Ultra je u 3DMark05 u nivou sa overklokovanom 9550-tkom, dok u D3, Q4 debelo tuce 9800XT...

To je tacno, ali valjda kad kupujes kartu se okreces novim igrama a ne starim i da li cu u njima imati 60 ili 120 fps-a, totalno nebitno, a u novim da li imam 15 ili 30 je itekako bitno, zar ne?

EAGLE 6600 ne daje POST screen

Kupim ja tako EAGLE 6600 AGP sa 256MB (nije GT) prikljucim dodatni molex, sve zabodem u EPOX Ep-8RDA+ (napajanje LC power 550W, 1GB ram, Tbred 1700+@1900MHz, nista dizanje bilo kakvog napona (CPU memorija i sli.)
I
i
I nema slike. Ploca prikazuje kod 26, svi kuleri vrte, ne cuje se nikakvo pistanje i slicno. Ponovo ugasim, upalim i tako jos tri puta (cekam samo da rikne HDD) i posle cetvrtog pokusaja baci sliku, i normalno udje u windowsXP ili slackware 10.2
Normalno radi, nista spektakularno, daje ok sliku i solidan TV out.

Ploca je 100 % ispravna, nista kondenzatori naduveni, ladni lemovi i slicno, izduvana prasina i ostalo. pokusao sam i sa FSB 133Mhz, da nije slucajno procesor. ali uvek isto ponasanje. tek posle drugog, treceg ili cetvrtog ukljuci iskljuci proradi.
DA LI DA REKLAMIRAM OVU KARTICU il je nesto deseto?

Pokusao sam sa ATI 9600XT, GF Ti4200 i TNT2, komp POST-uje iz prve.
Takodje sam prebacivao EAGLE na drugu plocu (via KT400) i isto ponasanje se ponovilo. :mad: :mad:

Poslednja izmena:
Na novoj karti da brise kontakte? :wall:

Pa ako je nova, onda stoji u najlonu

nazalost, gledao sam karticu , sve je novo & cisto, a i mirisala je na novo :)
trenutno drzim racunar ukljucen nonstop... bas zbog te nesretne kartice.
a smoricu se samo tako, dok je reklamiram , pa onda diler kaze da cu morati da sacekam i tako dalje. :mad:

ima li jos neka ideja? sta bi moglo da bude?

massive je napisao(la):
...a smoricu se samo tako, dok je reklamiram , pa onda diler kaze da cu morati da sacekam i tako dalje. :mad:

Tako ti je to kada kupuješ kod "dilera" koji ima samo 1 karticu na stanju (ako je uopšte ima)... ;)

SuperStarr je napisao(la):
Tako ti je to kada kupuješ kod "dilera" koji ima samo 1 karticu na stanju (ako je uopšte ima)... ;)

pa dobro, ako ti imas dobre cene, nije problem da kupim i od tebe :smoke:

dali neko ima iskustva sa EAGLE GeForce 6600GT PCI-E 128mb DDR2 predpostavljam da kartica radi na nizim taktovima od DDR3 verzije...

Ja sam prodao do sada 10-tak Eagle 9550 (prodavao u konfiguracijama i to klokovane - na zahtev musterija) i dve 6600 AGP (nisam o/c). U praksi su sve radile OK, nista gore od poznatijih brandova.

Ima li 6800 u izvedbi Eagle-a da se nadje kod nas?

massive je napisao(la):
Kupim ja tako EAGLE 6600 AGP sa 256MB (nije GT) prikljucim dodatni molex, sve zabodem u EPOX Ep-8RDA+ (napajanje LC power 550W, 1GB ram, Tbred 1700+@1900MHz, nista dizanje bilo kakvog napona (CPU memorija i sli.)
I
i
I nema slike. Ploca prikazuje kod 26, svi kuleri vrte, ne cuje se nikakvo pistanje i slicno. Ponovo ugasim, upalim i tako jos tri puta (cekam samo da rikne HDD) i posle cetvrtog pokusaja baci sliku, i normalno udje u windowsXP ili slackware 10.2
Normalno radi, nista spektakularno, daje ok sliku i solidan TV out.

Ploca je 100 % ispravna, nista kondenzatori naduveni, ladni lemovi i slicno, izduvana prasina i ostalo. pokusao sam i sa FSB 133Mhz, da nije slucajno procesor. ali uvek isto ponasanje. tek posle drugog, treceg ili cetvrtog ukljuci iskljuci proradi.
DA LI DA REKLAMIRAM OVU KARTICU il je nesto deseto?

Pokusao sam sa ATI 9600XT, GF Ti4200 i TNT2, komp POST-uje iz prve.
Takodje sam prebacivao EAGLE na drugu plocu (via KT400) i isto ponasanje se ponovilo. :mad: :mad:

Pa tako i treba kada kupujes Eagle :d Prosto ne mogu da verujem da ljudi hvale Eagle koji je vec godinama sinonim za JUNK! I onda jos neko kaze da je Axle korak nize od Eagle kartica, dodje mi da se ubijem. A da ne spominjem i ono 'eagle mx440 najbolja kartica sa tim GPU-om', prosto neverovatno, kao da se bavite racunarima od juce :)
Eagle je takav neopevani krsh koji sam samo jednom stavio u svoju masinu (i to bas taj hvaljeni MX440 koji je sam od sebe poceo da menja klokove kako mu se dopalo) i nikad vise! A vi ostali koji kupujete Eagle, kao gore citirani, pa posle kukate, razmislite malo :)

@kUdtiHaEX ukoliko si jednom imao sikustva sa Eagle karticom i pogodila se da nije kako treba to NIKAKO neznaci da je krs. Ja sam imao nekoliko Eagle kartice: TNT2 M64 (odlicna kartica i dan danas radi slika je ostra nista mutno), GF2 GTS pro (32mb kada sam je kupio bila je oko 30dem jeftinija od ostalih brendova u to vreme bila je zakon), GF256 za 80dem u to vreme je to bilo cudo kada je mx400 kostao 140-150dem, i konacno 6600GT PCI-E 128mb (kartica je za svaku pohvalu za samo 120E definitivno najbolja kupovina, apsolutno nista joj nefali radi na propisanim taktovina 500/1000 slika je ostra performanse na nivou).
Po tebi ja bih mogao da je MSI krs kada sam ima MX400 prvu seriju koja je imala mutnu sliku, zatim bagovite serije 6800LE kartice sa kojom nikad nisi nacisto (mada su to kasnije ispravili)...
Nemozes tek tako da donosis sud, cinjenica da Eagle kao firma opstaje svih ovih godina i stalno izbacuje nove modele imaju i 6800, 7800 modele, znaci da ta firma pravi kvalitetne proizvode po povoljnoj ceni i imaju svoje kupce. Danas je konkurencija velika i jednostavno niko nemoze da dozvolji sebi da ima proizvod koji nefunkcionise kako treba pogotovo ne manje firme koje nemaju kapital kao Asus, MSI...

Divim se ljudima koji kupuju Eagle i ostale NoName (jeste da im je nameštena pobeda) proizvode! Pre neki dan sam tražio drajver za neku NoName TV karticu i nigde sajta proizvodjača, nigde ni jedne informacije o proizvodu!? Pitam se da li je uopšte vredno kupovati takve stvari, jer razlike u cenama su sada toliko mizerne da stvarno ne treba rizikovati, jer i brendirani proizvodi više nisu tako kvalitetni, a kamoli neke kineske žnj kartice! Pre par godina kada se Egle prvi put pojavio, razlika je bila baš velika i bilo je isplativo uzimati Eagle, ECS, Matsonic, InnoVision i druge manje priznate marke! Ali danas čovek treba dobro da razmisli da li to da kupi ili ne!? Lično to više nikada ne bih uzeo! To je moje lično mišljenje, ali svako treba da ima svoje mišljenje i svoj stav u tom pogledu, ja nemam živaca da se bakćem sa tim proizvodima sumnjivog porekla i kavaliteta! A što se tiče onih, kako neko napisa čuvenih :wall: , Eagle GeForce 4 MX 440 kartica imam kući 2 neispravne, riknule su odmah po isteku garancije, a i dok su radile pravile su probleme!

Poslednja izmena:
ne bih da te razocaram ali ECS je mnoooooogoo veeeeelika firma, mozda cak veca i od Asusa.
Moje iskustvo sa eagle: tnt2 pro radila bez problema, gf256 radila bez problema, gf2mx200 radila bez problema, gf2gts radila bez problema, gf4mx460 radila bez problema....
a sad imam 2. asus 9550ge jer je prvi vrisnuo......

Poslednja izmena:
Znam da je ECS bio do pre par godina najveći proizvodjač matičnih ploča, ali kvalitet onih čuvenih ECS 2000 ploča ako se sećate je bio baš na nivou! Radile su one ali kako! Sva sreća da više nije najveći prouzvodjač jer us i drugi shvatili da treba da rade jeftinije komponente i tako je sada ECS koliko ja znam neki 4,5 na listi!

sasamil je napisao(la):
@kUdtiHaEX ukoliko si jednom imao sikustva sa Eagle karticom i pogodila se da nije kako treba to NIKAKO neznaci da je krs. Ja sam imao nekoliko Eagle kartice: TNT2 M64 (odlicna kartica i dan danas radi slika je ostra nista mutno), GF2 GTS pro (32mb kada sam je kupio bila je oko 30dem jeftinija od ostalih brendova u to vreme bila je zakon), GF256 za 80dem u to vreme je to bilo cudo kada je mx400 kostao 140-150dem, i konacno 6600GT PCI-E 128mb (kartica je za svaku pohvalu za samo 120E definitivno najbolja kupovina, apsolutno nista joj nefali radi na propisanim taktovina 500/1000 slika je ostra performanse na nivou).
Po tebi ja bih mogao da je MSI krs kada sam ima MX400 prvu seriju koja je imala mutnu sliku, zatim bagovite serije 6800LE kartice sa kojom nikad nisi nacisto (mada su to kasnije ispravili)...
Nemozes tek tako da donosis sud, cinjenica da Eagle kao firma opstaje svih ovih godina i stalno izbacuje nove modele imaju i 6800, 7800 modele, znaci da ta firma pravi kvalitetne proizvode po povoljnoj ceni i imaju svoje kupce. Danas je konkurencija velika i jednostavno niko nemoze da dozvolji sebi da ima proizvod koji nefunkcionise kako treba pogotovo ne manje firme koje nemaju kapital kao Asus, MSI...

Otkud tebi ideja da sam imao samo jedno lose iskustvo sa Eagle kartama? :) Bilo ih je definitivno vise. A opstaju jer su jeftiniji od konkurencije, ali kao sto se da primetiti, i kvalitet je shodno ceni slabiji. Kod nas je zaista kristalno jasno zasto se kupuju - cim je nesto 5 evra jeftinije, odlicno je (nema veze sto je 5 e skuplja kartica mozda po svakom kriterijumu bolja). Stoga nemojte da prodajete ljudima fore kako je Eagle cool brand - to je gomila krsha i kraj (to se pogotovo odnosi na one koji su u fazonu 'prodao sam 100 eagle kartica i sve su bile ok' i 'prodao sam 100 jnc napajanja i sta vi pricate da su ******'). Ili je ceo svet sisao vesla jer bacaju pare na MSI, Asus, Gainward, Leadtek i ostale proizvode renomiranih proizvodjaca??

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je napisao(la):
Otkud tebi ideja da sam imao samo jedno lose iskustvo sa Eagle kartama? :) Bilo ih je definitivno vise. A opstaju jer su jeftiniji od konkurencije, ali kao sto se da primetiti, i kvalitet je shodno ceni slabiji. Kod nas je zaista kristalno jasno zasto se kupuju - cim je nesto 5 evra jeftinije, odlicno je (nema veze sto je 5 e skuplja kartica mozda po svakom kriterijumu bolja). Stoga nemojte da prodajete ljudima fore kako je Eagle cool brand - to je gomila krsha i kraj (to se pogotovo odnosi na one koji su u fazonu 'prodao sam 100 eagle kartica i sve su bile ok' i 'prodao sam 100 jnc napajanja i sta vi pricate da su ******'). Ili je ceo svet sisao vesla jer bacaju pare na MSI, Asus, Gainward, Leadtek i ostale proizvode renomiranih proizvodjaca??

Potpuno te podržavam! Sve što je NoName je ili loše ili se igrate ruskog ruleta!

Eagle 6600GT je oko 30-40E jeftiniji od MSI, Asus modela sto nikako nije za bacanje

sasamil je napisao(la):
Eagle 6600GT je oko 30-40E jeftiniji od MSI, Asus modela sto nikako nije za bacanje
Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji, stara izreka! Zato moja preporuka, ne kupuje se svaki dan kartica, pa treba dobro razmisliti da li uložiti malo više para ili ne ili ići na sreću!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno