Šta je novo?

EAGLE AGP 6600 i 6600GT

Ehm, aj neko nek posalje pm, gde toga ima i koja je mp cena?
Hvala unapred.
p.s.6600gt stvarno chudno izgleda.

Iako znam da ovo nema mnogo veze sa temom nisam znao na kom mestu da postavom ovo pitanje. Nedavno sam kupio GIGABYTE GeForce 6600GT jer sam i na ovom forumu a i na mnogim sajtovima cuo dosta dobrih stvari o njoj. Njenim performansama u igrama sam stvarno prezadovoljan ali problem je nastao kad sam usao u 3DMark 05 i u opciji details procitao da je VGA Core clock 300,9 MHz za razliku od standardnih 500MHz ?!?! Sto se tice memorije za nju pise da je Memory Clock 1000MHz sto je inace standardno pa sam postao poprilicno siguran da je sa kartom sve u redu (a da nesto ipak nije u redu samnom) tj da ili ne znam sta gledam ili da ne znam gde trebam da pogledam to sto me zanima. Zato vas molim da mi kazete gde bi terbalo da pogledam koliki mi je stvarni GPU Core clock (posto u knjizici koju sam dobio uz kartu to ne pise). Kartu sam platio 175e tako da ako se ispostavi da sa njom nesto nevalja nekome ce da leti glava...

ps. karta na AMD Barton 2500+, ASUS A7N8X, 512MB Kingston (nista nije OC) u 3DMarku05 daje rezultat od 3311 poena.

300MHz ti je clock u 2D-u, nemo' da se brigas, to je normalno. ;)
Za pracenje clocka i menjanje istog mozes recimo da koristis RivaTuner.

E hvala na savetu a najzanimljivije od svega je sto kad sam uradio prvi benchmark ta vrednost koja je pisala za GPU Core clock se sa 300MHZ promenila u 501.7MHz.
A sto se vas koji raspravljate o Eagle-u tice ono sto sam video na slici (ako se to moze nazvati graficka) ne moze da valja pa sve da pise da joj GPU radi na 800MHz.
Eagle graficku sam imao jednom (cuveni MX400) i radi sve do danas u caletovom kompu ali i komsijin fica od pre cetrdeset godina i dalje ide i to ima 750 kubika (a opel corsa 1000) sto ne znaci da je ona samo za cetvrtinu bolja od njega. Jednostavno daj 30e vise i kupi neki ASUS, Gigabyte ili bilo sta drugo ili neki markirani 6600 jer ce sigutno da radi bolje od ovog frankenstajna

ivanbo2003 je napisao(la):
Hehe Axle korak nize od Eagle...

Ovo je za nečiji sig.! :D
To što AXLE-a nema mnogo u EUR i NA ne znači da je lošiji od npr. XFX, eVGA i sličnih brandova. On je malte-ne lux na "dajem i bližem" istoku! ;)

SuperStarr je napisao(la):
Ovo je za nečiji sig.! :D
To što AXLE-a nema mnogo u EUR i NA ne znači da je lošiji od npr. XFX, eVGA i sličnih brandova. On je malte-ne lux na "dajem i bližem" istoku! ;)
Pa ja i jesam napisao da je dobar proizvodjac.Moze za sig,ali sa sledecom recenicom :)

ZuLuofVozdovac je napisao(la):
ps. karta na AMD Barton 2500+, ASUS A7N8X, 512MB Kingston (nista nije OC) u 3DMarku05 daje rezultat od 3311 poena.
Hmmm, znaci mogao bi da racunam na slicne performanse sa 6600GT na mojoj masini... i kud i kamo vece ako OC graficku i CPU.

Ova informacija mi je trebala...

ivanbo2003 je napisao(la):
Pa ja i jesam napisao da je dobar proizvodjac.Moze za sig,ali sa sledecom recenicom :)

Izvinjavam se, pogrešno sam protumačio I rečenicu... ;)
:wave:

SuperStarr je napisao(la):
Izvinjavam se, pogrešno sam protumačio I rečenicu... ;)
:wave:
Hehe,no problem,nemoj da te mrzi da procitas sve ;)
Jes' da volim po nekad da "obrazlazem" neki svoj stav,ali to radim sa zadovoljstvom :banana:

Anybody. Tell me, where can i buy this Eagle?

@ZuLuofVozdovac

Da li si probao da OC taj 6600GT i da ga testiras tako?

Thanx Mitarus.
Sada cu da proverim.

Proverio.
Na stanju samo PCI-E 6600 128 ddr, neshto ispod 100 eura.
Mrzi me da ih zovem. A ja bih 6600gt agp.
Zanimljivo.

Video sam vise neispravnih eagle mx400 i mx440. Uzrok uglavnom razlemljene komponente. Kvalitet izrade je malo nizi ali popravljaju se. Ne bih bezao od eagle-a ako je cena adekvatna.

Imadoh svojevremeno Eagle GF2-MX400 DDR64TVout, i dan danas mi je zao sto je prodadoh. Radila k'o Doxa, klokovala se... CUDO!

Ma eagle je o.k. za te pare super.Imao sam 460 mx i radio je kao zmaj, cak je imao i dobru sliku.Ako je eagle 6600gt na nivou 440 mx onda je do... a cuo sam da jeste

Ja imam 6600 128b 256mb eagle i klokno sam je na 550cpu a mem na 580 i skor u 3d marku 03 mi je oko 8000.jest da sam imao problema s hladjenjem da bi to postigao ali se isplatilo,kartica je super,cak za razliku od asusa ima vece rebro tako da se lakse hladi.A opis mislim da ima da se nadje na pcberzi bar je bio kad sam kupovao karticu pa sam odatle procitao njene karakteristike.

Nemojte ljudi opet Baltazar i te fore... :S: :wall:

Kako bre na tom kloku mozes da imas 8000 poena?
Na tom kompu koji pominjes u drugom thread-u (2.2GHz XP) jednostavno NE MOZE!!! :wall: Najgore je sto ne bi moglo ni na 64-tvorci na 3+GHz... :mad:

Moja fercera na 550/700, pa imam 7300 poena.

p.s. Jedino da mislis na 6600gt i na 580x2 za memoriju, al' onda ti je to mali score... :trust:

Poslednja izmena:
Slazem se sa Delijom u potpunosti.Ne moze bre sa tim klokovima 8000 u mark03.Moze ali u 640*480 :smash:
PS Ja imam na [email protected] i DDR440 sa Asusom 6600 510/665 oko 7200 na def u 03-ci (1% gore dole) i budzio sam klokove i nece vise(zbog memorije na karti).Znaci bez memorijskog kloka,ne znaci ti nista da klokujes jezgro

@mLaki

Kartu mozes da OC do 570/1125 ali ne mislim da poboljsanje koje se dobija time je vredno rizika. Skor pri tim vrednostima se krece negde oko 3450 poena ali napominjem da mi nista od ostalih komponenti nije OC. I zaista klokovanje smatram cistom razonodom posto razlike u performansama u igrama su zaista minimalne. Novac koji bi dao za razne vrste hladjenja bolje iskoristi za kupovinu nekog golden sample modela. Inace ja sam sa ovim Gigabyte-om zaista zadovoljan i mogu samo da ti ga preporucima a mozes da ga nadjes za nekih 175e. Ako ne nadjes bolju cenu ti javi pa cu ti reci gde mozes da ga kupis i po ovoj (naravno ako te karta i dalje zanima). Imas dva modela- sa aktivnim i pasivnim hladjenjem ali i sam znas da o tome ne vredi diskutovati posto je aktivno duplo bolje. Jedino sto je posle par dana pocelo da zuji pri paljenju a zvuk bi posle par minuta nestao pa me zanima da li bi trebalo mozda da reklamiram kartu.

Moze sa tim klokovima da izvuche 8000. Bio sam kad druga (deus.mikele) koji ima GA 6600GT def 500/1000@580/1280 na [email protected] (nishta specijalno klokovan) baca preko 9300 bez i jednog artefakta. Preko 580 za core grafika pochne da brljavi, i kad sam spustio core na 560, a memaru digo na 1300 score je pao na 9100 i neshto. Zakljuchak je da 3D mark 03 mnogo voli vishi klok core-a nego memare i stoga je moguce dobaciti tih 8000 na toj mashini i sa tako klokovanim 6600.

@demios:

Ima na Benchmarkovom sajtu lep roundup 6600 kartica pa se moze videti da su ljudi lepo zakljucili da bez mem kloka core dizati nema smisla.Sa onako malim klokom memorije zaista je nemoguce da bilo ko dobije 8000 sa obicnom 6600(procitaj u Leadtekovom threadu koliko su budzene karte osvajale-max je bio oko 8000 sa 750 za memoriju)

@demios:

Stvarno ne znam na koji si nacin uspeo da nabudzis mem clock na 1300MHz na 6600gt.
To mislim da nije moguce ni na jednoj karti te vrste pa makar bila i Leadtec ultra ili gold edition. U ostalom pogledaj ba benchmarkovom sajtu test 6600gt kartica i videces da ni jedna ne moze da izgura toliko.

Treba da mi stigne PNY 6200. Jel zna neko nesto vise o ovoj kartici. Da li se moduje u 6600 i do koliko moze da se svira?

@Zulu:
Dobicesh skrinshot danas popodne, ako mi ne verujesh, a shto se tiche tih nemogucih 1300, pogledaj malo po forumu, josh par ljudi je to uspelo. Najneverovatnija stvar je da je kartica pri tim klokovima bila mlaka kao shpricer, dok je u nju duvala neka osmica.
Napajanje je Chief 420W, a grafichka je u PCI-E izvedbi. Iskreno, ni ja nisam mogao da verujem sopstvenim ochima, tako da ti ne zameram. Mashina je htela da mu odradi super pi i na 290*9 ali svako pokretanje 3D aplikacije, pa chak i na recimo 230*9, rezultovalo je resetom rachunara (mislim da je do ploche), tako da mi je zao bilo shto nismo istestirali grafichku na dobrano ocovanom atlonchitju. Ko zna mozda bi preleteo i 9600 pojena.

Nista specijalno neznam o tim karticama ali znam da ranije kartice GeForce 2 itd. su gotovo sve posle odredjenog vremena pocele da bruje tj. odlazio im je ventilator. A inache u Srbiji postoji zvanicni distributer i to na Novom Beogradu. Dango company je distributer Eagle grafičkih kartica za SCG,
proizvođača Espco Technology Limited. Sajt je
http://www.dango.co.yu/

@ZuLuofVozdovac

Hvala na infou, ti si me ubedio da ne bacam pare na nesto skuplje, uzeo sam Club3D 6600GT AGP za 167.2 e iz Imtela (to mi je bila najjeftinija i najbrza varijanta - narucio sam je preko jedne firme iz NS koja saradjuje sa Imtelom i za 2 dana vec je stigla). Kartica je 100% nV referentni dizajn malkice je bucnija ali joj je hladjenje odlicno :smoke: , posle 2h FEAR ili Quake 4 GPU se zagreje na 59 do 60 stepeni sto je vrlo nisko. Inace kartica (nista nije OC) na mojoj kanti (opet nista nije OC) u 3DMark05 izvlaci 3200 poena. Sve u svemu ja prezadovoljan!

jednom sam pazario eagletek gforce2 ili tako nesto. kartica je lagano odumirala sve dok je nisam zamenio abitovom. dakle eagle = ******

@mLaki

I kod mene je isti slucaj sa hladjenjem tj. radi savrseno ali me proganjaju oni zvuci pogotovu pri paljenju kompa. Jednostavno pri paljenju kompa hladjenje pocinje da urla kao da su mu dani odbrojani ali se posle par minuta stisa i onda se vise necuje. Strpljenje mi je stvarno pri kraju pa neznam sta drugi misle o tome- reklamacija ili trpeti. Inace uzimanje one obicne 6800 bi ti bila zivotna greska jer ima nize klokove od ove 6600gt karte a daleko visu cenu koja je tolika samo zato sto ovi nasi distributeri nece da rasprodaju karte po nizim cenama od onih po kojim su ih pre godinu dana kupili.

Nazad
Vrh Dno