Šta je novo?

EAGLE AGP 6600 i 6600GT

marin

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Da li je neko cuo nesto o ovim karticama posto su znatno jeftinije od drugih brendova? Ja trazio po internetu i jedva sam nesto nasao. Posto je forum bio na ko zna kom jeziku, iskopao sam klokove od 400 i kusur za proc. i 600 i kusur za memaru... To je valjda bio obican 6600. Izgleda da kartice i nisu tolko lose iako svi blatite eagle. Vec sam procitao da neko spominje bas ove karte, ali niko nece da kupi. Ja, recimo, imam eagle 9550 i na clocku od 400/250 daje >1400 u 3dmark05. Moze i vise da se klokne naravno, al nema radi cega...

Dakle, jel kupio neko kod nas taj je*eni eagle 6600 ili 6600gt?? I dajte rezultate! OC, 3dMark??

Svi zivi savetuju da se zaobilaze te karte. Ali kako su jeftinije po 30 eura od ostalih prozivodjaca stvarno ko zna mozda ljudi i kupuju? Doduse ta firma cak nema ni sajt na internetu, pa mi lici da to neki Kinezi na brodu sklapaju u Jadranskom moru :) :p

Ja sam na internetu samo video kutiju 6600 GT Eagle, a slika same kartice nigde nema.

Ja uopste i sumnjam da doticna dva modela (posebno jos i u agp-u) imaju da se kupe negde u Srbiji.Nek me neko ispravi ako ima neku sveziju informaciju.Jedino sto ima to je mooozda obican 6600(pci-x?) sto sam video jednom prilikom na pc berzi.I to jos mislim da nema dodatan molex prikljucak pa OC postaje automatski misaona imenica...

marin je napisao(la):
Ja, recimo, imam eagle 9550 i na clocku od 400/250 daje >1400 u 3dmark05. Moze i vise da se klokne naravno, al nema radi cega...
ivanbo2003 je napisao(la):
I to jos mislim da nema dodatan molex prikljucak pa OC postaje automatski misaona imenica...
Ja imah dve Eagle kartice, obe radise (jedna jos uvek) odlicno, ni da stucnu. Jednom me je jedan lik ubedjivao kako svaki Eagle daju mutnu sliku, a nije pomislio da je to mozda do monitora.

Pozdravljam to sto kartice nisu pravljene za OC i slicne *******cije koje velikoj vecini ljudi ni ne trebaju, i sto imaju nizu cenu od konkurencije, sto im omogucava da budu siroko rasprostranjene. Posto 6XXX kartice jos ne idu toliko u mainstream konfiguracije, ceka se to vreme kada ce Eagle opet da postane siroko rasprostranjen u desktop racunarima. Pretpostavljam da je to u piatnju, pa ih valjda zato i nema mnogo, jer ko sada uzima grafiku 6600+, gleda da bude neki ultragiga proizvodjac, pa se i prodavci tako orijentisu...

Kartice ima da se kupe kod nas, uzeo sam ortaku 6600GT AGP pre 10ak dana. Slika nije nista losija nego kod mene na Sparkle 6600GT mada se vidi razlika u kvalitetu izrade. Radi na default 500/900Mhz i nije nesto raspolozena za OC. Licno mislim da je za nekih 140ak evra dobra kupovina posto na deafult-u radi kao i svaki drugi GT... Na MSI VIAKT400, XP 2200+, 2x512Mb DDR400 u 3dMark-u 2003 daje oko 7200poena OC na 530/950 dok recimo moj Sparkle na NF3,A64 2800+@2450mhz, 2x512Mb ima ~9200 na 555/1150. Ista ta kartica je kod predjasnjeg vlasnika na Socket A platformi davala oko 7000 poena..

Eagle ima(o) dobre primerke za occ (bar za mx 440 ,9550 & 9600) ne znam da li se iko zalio na ove navedene modele..

Flight je napisao(la):
...Doduse ta firma cak nema ni sajt na internetu, pa mi lici da to neki Kinezi na brodu sklapaju u Jadranskom moru :) :p ...

Nisi dovoljno dobro trazio ;). Mada, s druge strane, ko zna gde ih sklapaju :d

http://www.espco.com/main.asp

P.S. Meni nece da otvara stranu sa Firefox-om. Internet Explorer hoce...

@ mitarus

Hvala, pogledacu da vidim sta kazu.

Evo, potvrdilo se da je Eagle dobar! Sumnjao sam malo, ***, svi pricaju protiv njega, pa rek'o, otkud znam... Imao sam i taj mx440 Eagle-ov. Kazu da je to najbolji mx400! Lepo se overklokovao, isto kao i sad ovaj 9550 sto imam.. Sad cu da kupim i 6600GT od eagle, pa se nadam da ce da radi kako treba. Inace imam ECS K7VTA3, Athlon Thoroughbred 2200+ (na 2000Mhz radi), 2x256PQI DDR400, Eagle 9550. 3dmark03 oko 3400, 3dmark2005 oko 1400. Dosta od tako jeftine masine!

Jel' moze neko da predvidi kako ce da radi ovaj 6600GT, odnosno bilo koji, posto ne bih da menjam ni plocu ni procesor jos.. Video sam sempron64 2500+ sa asus k8n i eagle 9550 i ispade moj komp brzi po 3dmarku. Jedino nisam uspeo da uporedim cpu test...

PlayerPA: ajd, ako mozes, baci koliko postize u 3dmark05, i tvoja sparkle i ta eagle.

Eagle-a ima, jedino mozda treba da se saceka nedelju dana.
6600 128b 128MB je 99e
6600 128b 256MB je 108e
6600GT 128b 128MB 137.3e
ne prodajem ja, ali znam 'de ima:)

Zahvaljujem svima koji brane EAGLE. Za mene je on bestbuy:))

Imao Eagle jednom i nikad vise...

Dugo nisam imao eaglea :)
Geforce 3 je bio sjajan i jaaako kvalitetan. Tezak, masivan, hladnjaci na mem., jako dobar OC.
GeDorce 2 Ti je isto bio super
Ge Force 2 mx 400 je bio krsh-los kvalitet slike.
U principu mislim da eagle vise nije toliko jeftiniji od drugih. A i nije nesto losa kupovina.

Ja imam EAGLE GeForce2MX od 2001 godine i jos uvek radi bez problema (da kucnem u drvo :D ).

Vidim da u ponudi imaju i 7800GT i GTX... skoro 100% Copy-Paste od nV referentnog dizajna... A 6600GT AGP i PCX izgledaju stvarno cudno (mogu reci i smesno)... dizajn kakva do sada nisam video... posebno AGP, GPU i memorija je na kraju kartice a molex je pomeren na pocetak, stvarno uvrnuto.

Gde ima kod nas da se kupe ove kartice?

Poslednja izmena:
Mlaki, poslao sam ti na priv. gde ima.

A ti delija, brate, sto si tako ogranicen? procitaj koliko njih je imalo dobra iskustva sa eagle-om. To sto si ti imao losa iskustva, to je moglo da ti se dogodi i sa drugom markom. i tako danas sve zavisi od modela do modela. nikad vise ne kupujem nista samo zato sto ima marku, nego uvek prvo proverim na forumu ili nekom testu na internetu da li to sto kupujem valja. tako sam vec sto puta prosao bolje(jeftinije) nego sto ces ti zato sto si zatucan u marke. ne mogu da verujem da ima pomodara i u ovim vodama:) salim se malo, a i malo sam ozbiljan haha poz:)

E, sada sam sve video :)

Kako izgleda ona Eagle 6600GT kartica, ono je neverovatno, jos ima dva ventilatora :) Doduse to ne mora da znaci da je losa, ali svakako cudno deluje, malo da se covek uplasi?! 7800 GTX ima referentan dizajn kao sto neko vec pomenu, jedino sto joj ona ruzna nalepnica kvari izgled.

Primetio, ali sam mislio da je neka greska u pitanju? Jer su im slike malo zbrkane. Mozda i nije???

za te pare moze da radi i na 800 Mhz sto se mene tice:)) a je*es i nalepnicu (stvarno je ruzna i treba da promene) :)

mozda je bolje da uzmes AXLE umesto Eagle (koji oce da zezne cinjenica)
a AXLE razbija, "mali leadtek"

Ma, ista stvar eagle i axle. Cene su im uvek bile iste, kao i mogucnosti. Tako da, sta god nadjes, to uzmi.

Davno bese, Eagle GF 2 Ti, bio sam izuzetno zadovoljan, a isto je bila 15-20-ak posto jeftinija od ostalih, a ove sada... Ne znam.

Sto sam vise gledao sliku Eagle 6600GT, vise sam se krstio, ja ono ne bih smeo da kupim, sigurno ne za 137 eura, morala bi da bude jos jeftnija :)

MBSoft za axle

Nemam nista protiv Eagle-a. Koliko para - toliko muzike. Nije neki kvalitet ( u poredjenju sa renomiranim proizvodjacima ), ali je dobra kupovina.
Sto se tice Axle-a - to je jos korak nize od Eagle-a, tako da nisam siguran...

Sto se tice AXLE njihove kartice kada pogledas deluju sasvim dobro, izrada i pcb, tako da iako nisam imao mnogo iskustva ni sa jednim ni sa drugim, ako se ne racuna kod prijatelja Eagle gf2 i na drugom mestu AXLE 5200, ipak mislim da je AXLE dosta bolji proizvodjac.

Hehe Axle korak nize od Eagle...To necu da komentarisem...
Axle je odlican proizvodjac,njihov 6600GT na digit life-ovom testu je bio NAJBOLJI medju divovima tipa Asus,Leadtek,MSI...
Druga je stvar sto ga(6600 obican) samo 1 ili 2 firme u Bg imaju(tacnije imali su ga...mbsoft "ne zna" kad ce ga dobiti ,a microsystems ga kao imaju u cenovniku ,a u realnosti malo teze)
Dakle Axle jeste dobar,ali ga ne mozes(ili vrlo tesko) naci kod nas.
PS Mozda se u mb softu "situacija promenila" ali ja sumnjam

Moram da se ponovim. Imao sam mogucnos da kod druga probam Eagle 6600GT koji je ostvario 7400 bodova u 3Dmarku 2003. On ima Celeron 2.4ghz ASUS P4PE-X i 512Mb rama. Na oko izgleda malo tupavo ali se ispostavili da i nije tako losa kartica, mislim da bi na nekoj AMD masini imala malo veci broj bodova. Primio sam se da je kupim ali nisam uspeo da je nadjem i kako stvari stoje mislim da ih nece biti jos neko vreme. Ne znam da li smem da uzmem obican 6600 nije neka razlika u ceni a koliko sam citao GT od obicnog je daleko bolji. Ako budem nesto nabavio obavesticu vas sa detaljnim testovima. Pozdrav

sarmice je napisao(la):
Moram da se ponovim. Imao sam mogucnos da kod druga probam Eagle 6600GT koji je ostvario 7400 bodova u 3Dmarku 2003. On ima Celeron 2.4ghz ASUS P4PE-X i 512Mb rama. Na oko izgleda malo tupavo ali se ispostavili da i nije tako losa kartica, mislim da bi na nekoj AMD masini imala malo veci broj bodova. Primio sam se da je kupim ali nisam uspeo da je nadjem i kako stvari stoje mislim da ih nece biti jos neko vreme. Ne znam da li smem da uzmem obican 6600 nije neka razlika u ceni a koliko sam citao GT od obicnog je daleko bolji. Ako budem nesto nabavio obavesticu vas sa detaljnim testovima. Pozdrav

Ama bre čoveče, na AMD imao bih malo, malo veći broj poena, kod mene na mašini iz potpisa: 9200 poena u 3Dmark 2003 (575/1120), drajveri 78.01. Ne znam kakvu sliku ima taj Eagle, sudeći po komentarima drugih ljudi, nije loša. Tvoj drug ipak ima bogalj od procesora, tako da to nije merodavno za bilo koje testiranje. Nema neke veze da li je intel ili AMD, već da li je celeron (bogalj) ili bilo koji AMD. I zaboravi na običan 6600, to je druga priča.

Cat je napisao(la):
Sto se tice Axle-a - to je jos korak nize od Eagle-a, tako da nisam siguran...

nisi u pravu, AXle je default proizvodja c NVidija grafickih
i sve su referentni dizajn, dobre su i stabilne, nema extra OCa
ali ni neprijatnih iznenadjenja

Vrh Dno