Šta je novo?

E8400 ili Q6600

blagota

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2008
Poena
304
e8400 ili q 6600 dilema velika.
nebih nista skuplje a ova 2 su tu negde,sluzice za sve.pa u ukupnom poredjenju sta je bolje pomozite mi da odlucim.
i hvala unapred:Klanjanje

pa... mislis da je hd encoding toliko zahtevan da treba da ti optereti vise od 10% dual core procesora?

[IRONIJA]Hmm... ček da razmislim ... Da ! ... Ček´ još jednom da razmislim ... optereti 100% svakog procesora ...[/IRONIJA] :d

mislio sam na reprodukciju. nego koji codec ima hardverski graficka ako ona obradjuje reprodukciju .mkv?

Da sam na tvom mestu uzeo bih 8400, prvenstveno zbog tvog napajanja, teško ćeš na njemu izvući neki bolji OC. Baš iz istog razloga sam ja uzeo 8400, pošto mi se nije kupovalo novo napajanje, kad ovo može da tera i moj 5 godina stari Chieftec na 400w... :smoke:

ali to je za HD nekompresovan dodatnom kompresijom koja se radi pre konvertovanju u .mkv zar ne? ne znam da x264 postoji hardverski u gpu, znam da ima h264 i avc1

HD je uncompressed kompresovan sa h264 ili avc1 jeli tako?
HD rip (.mkv) je HD kompresovan sa x264 jeli tako?
uncompressed kompresovan sa h264 = 25GB... h264 kompresovan sa x264 = 8GB

znaci graficka u sebi ima hardverski x264?

evo kod mene mpc home cinema

Prilozi

• 720p.png
    720p.png
    493.2 KB · Pregleda: 101
izgleda :)

Core 2 Quad Q6600 ili Core 2 Duo E8400

Molim vas da mi date savet za koji procesor da se odlucim izmedju Core 2 Quad Q6600 i Core 2 Duo E8400. Ostatak konfiguracije bi bio : ASUS P5Q PRO , Gainward HD4850 512 , 4 gb kingmax ddr2 ( 800mhz).
Napominjem da je igranje igrica na prvom mestu.
:wave:

Igre već počinju da žderu 4 jezgra tako da...

re

Ako hoces da klokujes i da das jos 20-30e za dodatni kuler onda Q6600 vise gole sile i duze ce trajati, ako neces da klokujes onda E8400 jer daje vise frejmova na defaultu...:whip:

Ja sam bio u istoj dilemi pre 2 nedelje i odlucio sam se za Q6600. Sa box kulerom mozes da ga klokujes na 3GHz bez dizanja napona i da budes miran. Ipak su 4 jezgre jace od 2, a sve vise igara ce moci da iskoristi 4 (sada je tu od poznatijih samo GTA IV). Po meni je Q6600 zver i sigurno ce ti duze trajati od bilo kojeg Dual Core procesora.

Ako ces za gaming idi na e8400 a ako ces da se igras/enkodujes/dekodujes/renderujes itd. onda idi na q6600,a ovi sto pricaju da kao sve vise igara koristi 4 jezgra su gluposti. Ima igara koje ce izkoristiti 4 jezgra ali ih je malo i nisu neki naslovi...

Ako ces za gaming idi na e8400 a ako ces da se igras/enkodujes/dekodujes/renderujes itd. onda idi na q6600,a ovi sto pricaju da kao sve vise igara koristi 4 jezgra su gluposti. Ima igara koje ce izkoristiti 4 jezgra ali ih je malo i nisu neki naslovi...

Slažem se da ih je malo, i da nisu neki naslovi (osim GTA IV), ali u budućnosti će ih biti sve više. Ako ce sada da se igra neka uzme E8400 a ako oce da uzme neki procesor koji ce mu duze izdrzati onda Q6600.

Ja imam E8400 i radi kao zver - igre, dizajnerske aplikacije, multitasking... sjajan procesor.

E8500 ili E8400 ce pojesti taj quad u vecini aplikacija,sem u par gde je quad optimizovan.
E8500 moze lako preko 4.3ghz,a tu quad moze samo da sanja sa vazdusnim hladjenjem.

E8500 ili E8400 ce pojesti taj quad u vecini aplikacija,sem u par gde je quad optimizovan.
E8500 moze lako preko 4.3ghz,a tu quad moze samo da sanja sa vazdusnim hladjenjem.

Tačno tako. Drago mi je da nisam jedini koji tako misli. Ovde ljudi samo viču QUAD, QUAD. Kao da im je mozak ispran.

Molim vas da mi date savet za koji procesor da se odlucim izmedju Core 2 Quad Q6600 i Core 2 Duo E8400. Ostatak konfiguracije bi bio : ASUS P5Q PRO , Gainward HD4850 512 , 4 gb kingmax ddr2 ( 800mhz).
Napominjem da je igranje igrica na prvom mestu.
:wave:

imam slicnu konfiguraciju i jos nisam naleteo na igru koja nije radila max u 1680 plus sto je e8400 sjajan oc proc, pa bez problema u tvojoj kombinaciji mozes pritiskom na taster misa poterati na 3,6ghz, a sa boljim coolerom i preko 4,3ghz sto tje po meni da oduva svaki q6600 u saradnji sa 4850 u bilo kojoj igri :smash:

Dobro sve je to lepo, i opste poznato je da je E8000 serija najbolja za video igre trenutno, ali opet 4 jezgra su 4 jezgra, za 3-4 meseca ce coveku mozda zatrebati za neku igru 4 jezgra sigurno ce mnogi pratiti primer antioptimizacije GTA4, to donosi lovu proizvodjacima procesora.

Za video obradu ili rendering taj quad je mnogo bolji, e sada sve zavisi sta njemu treba i koji je odnos cena, nije ni taj quad los u igrama...

Tek sad videh da to hoce da tera na Chieftecu od 450W, dobro je to napajanje, ali onda bolje da ide na 8400, cisto zbog potrosnje, da nije u pitanju napajanje preporucio bih mu quad.

Poslednja izmena:
sto neko rece, pun forum onih sto 'drze q6600 na 3.6' i e8400 na 4.3
evo druze moj ifx-14, moj proc, tvoj proc i nek se nadje jos jedan, pa ajde poteraj sva 3 na 4.3 pri 1.36V

kao sto rece flight, da ne mucis napajanje idi na e8400

Nazad
Vrh Dno