Šta je novo?

e7300 i p5q-pro

Ajd pa da dodam i ja moje dostignuce,juce mi bilo dosadno pa rekoh ajd da vidim koliko mogu da navucem cpu da bude stabilan i da se ne greje jako sa box kulerom.
Za sad sam uspeo do 3.6 ghz sa dignutom voltazom za ram i cpu,pokusavao sam bez dizanja voltaze rama ali mi je pucao stalno u orthosu,trenutno mi radi cpu 3.6 ghz memorija 926 sa voltazama cpu 1.32 u biosu (cpuz 1.288) i memorija u biosu 1.82....i to sve sa box kulerom u idle mi je proc 40 stepeni a kad pokrenem gta4 i crysis i igram neko vreme onda mi temp dodje do 55-59 stepeni....

Znaci u pitanju je masina iz potpisa, sa sve tamo napisanim klokovima. Citam sve ovo i nesto mi se ne uklapa. Ja sam ove klokove postigao sa 9.5*333=3.18ghz @ 1.3V. Sve ispod ove voltaze nije stabilno. Na 1.2v prolazi POST ali izbacuje BSOD odmah po ulasku u OS. Na 1.25v Prime95 puca na drugom jezgru posle 5-10min. Na 1.3v je rock solid. Radi vec danima i ne prelazi 55C pod punim opterecenjem, sto u testovima, sto u realnim uslovima (2h crysisa). U cemu je stvar? Napajanje, ploca? Mislim radi on meni cool i ovako (box cooler je inace), ali mi je malo cudno sto je stabilan tek na 1.3v, jer samo vidjao po netu ogroman broj ljudi kojima je na 8x400mhz @1.15V stabilan ovaj procesor...anybody?
I da, na svakakva sam misljenja nailazio i konacno bih voleo da resim jednu dilemu. Dakle sta je bolje, manji mnozilac x veci fsb ili obrnuto?

Add: Evo sad sam bas u cpuz video da iako je u biosu postavljen na 1.3 u stvari radi na 1.28V...?

Ja cim sam sastavio masinu stavio sam na 8*400 sto daje 3200 a voltazu uopste nisam bio menjao i tako sam koristio jedno 2 nedelje i nije mi pucao uopste sistem,ali uz ova podesavanja sam morao i menjati brzinu memorije jer kad mi je stojao na auto nisam mogao dici sistem,moguce da ti je do memorije probaj podesiti memoriju (smanjiti takt ili vec nemamm pojma) meni je radio na 801 i 1:1 sa cpu i sljakao je bez problema

Prilozi

• C2D e7300 OC 3.6 ghz stabile.JPG
    C2D e7300 OC 3.6 ghz stabile.JPG
    174.2 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Znaci u pitanju je masina iz potpisa, sa sve tamo napisanim klokovima. Citam sve ovo i nesto mi se ne uklapa. Ja sam ove klokove postigao sa 9.5*333=3.18ghz @ 1.3V. Sve ispod ove voltaze nije stabilno. Na 1.2v prolazi POST ali izbacuje BSOD odmah po ulasku u OS. Na 1.25v Prime95 puca na drugom jezgru posle 5-10min. Na 1.3v je rock solid. Radi vec danima i ne prelazi 55C pod punim opterecenjem, sto u testovima, sto u realnim uslovima (2h crysisa). U cemu je stvar? Napajanje, ploca? Mislim radi on meni cool i ovako (box cooler je inace), ali mi je malo cudno sto je stabilan tek na 1.3v, jer samo vidjao po netu ogroman broj ljudi kojima je na 8x400mhz @1.15V stabilan ovaj procesor...anybody?
I da, na svakakva sam misljenja nailazio i konacno bih voleo da resim jednu dilemu. Dakle sta je bolje, manji mnozilac x veci fsb ili obrnuto?

Add: Evo sad sam bas u cpuz video da iako je u biosu postavljen na 1.3 u stvari radi na 1.28V...?

Verovatno i ima neke veze za revizijom, mada mozda ti je i takav komad zapao, nisu naravno svi isti.
Moj savet, ako imash garanciju i mozes da ga ohladis, sta te briga zasto nece na manjem naponu ... i ja ga teram na 1.3v na 3.3GHz, nije ni meni jasno kako ga teraju na manjim naponima kad meni prepoznaje da je po default napon za njemu 1.22V ...

Ima veze i te kakve sa revizijom. Moj ne moze na 3,6Ghz bez 1.3vcore a svuda gde sam citao ga pice na 3,8 ili 3,9 na toj voltazi i to na losijim plocama od moje. Max sto moj moze je 3,5Ghz i to na 1,3vcore ispod toga puca sve u momentu mada sam ga ja i probao u igrama iako puca i radilo je sve bez problema.
Probao sam i na 4ghz ali na 1,46vcore puca u svim testovima a u igrama sve ok.
Sada ga drzim na 3,5Ghz i 1,3vcore sve je extra stabilno mada ostaje eto taj upitnik zasto nece vise.

evo ja sam moj na 3280 (410x8) morao da stavim na 1.3v, ispod toga pada na intel burn testu ...

Vrh Dno