meni radi na 3.3ghz
sasvim lepo
kao sto je frenkyshka primetio, ne bih da menjam plocu
u radnji gde sam pre godinu dana uzeo ovaj procesor mi traze oko 9000 dingera da dam e5200 a da uzmem q8300...
ima li to smisla?
jedina zahtevnija stvar za koju koristim komp su igrice ,)
kakav li je q8300 sto se tice zagrevanja u odnosu na e5200?
a voleo bih i da kloknem taj q8300 do 3 (eventualno 3.3) ghz. koliko znam, los je za te stvari.
slabo da sam nalazio reviews za ovaj quad na netu. izgleda da nije bas popularan?
ah, da! hvala na odgovorima :wave:
trenutno koristim gore pomenuti procesor.
mislim se da ga zamenim za neki e7xxx ili e8xxx.
sta mislite, isplati li se to?
ili mozda ima neka bolja opcija: q8xxx ili nesto slicno.
ja sam nameracio e8200 zbog cene...
trenutno koristim gore pomenuti procesor.
mislim se da ga zamenim za neki e7xxx ili e8xxx.
sta mislite, isplati li se to?
ili mozda ima neka bolja opcija: q8xxx ili nesto slicno.
ja sam nameracio e8200 zbog cene...
Mislim da ima, citaj dalje...u radnji gde sam pre godinu dana uzeo ovaj procesor mi traze oko 9000 dingera da dam e5200 a da uzmem q8300...
ima li to smisla?
Ti ga pretera... Mozda je i nepovoljna, ali sigurno nije jako nepovoljna. On u ludilu ne moze da proda svoj e5200 za 40 evra (nov e5300 moze da se kupi za manje od 50)...to je jako nepovoljna ponuda!
Mislim da ima, citaj dalje...
Ti ga pretera... Mozda je i nepovoljna, ali sigurno nije jako nepovoljna. On u ludilu ne moze da proda svoj e5200 za 40 evra (nov e5300 moze da se kupi za manje od 50)...
Prica izmedju tebe i mene zapravo nije bitna, jer jedino primus zna koliko Q8300 kosta u toj njegovoj radnji...Pa nije bas tacno - e5300 je 5900din=59e! A cim mu u radnji racunaju njegov e5200 30e, on moze opusteno da ga preko oglasa proda za 40e, sto je i realna cena za njega.
Prica izmedju tebe i mene zapravo nije bitna, jer jedino primus zna koliko Q8300 kosta u toj njegovoj radnji...
Ali ne mogu da ne primetim da ti primenjujes razlicite arsine na dual i quad. U firmi u kojoj E5300 kosta 4840 dinara, Q8300 kosta 12390. Znaci, "kod tebe" E5300 kosta ~20% skuplje, a Q8300 je jeftiniji!
Mislio sam na razlicite arsine za odredjivanje cene. Ali dobro, zadovoljavajuce si objasnio...Ne vidim kako primenjujem razlicite arsine na dc i quad?
Ja isto koristim winwin kao reper, zbog krajnje kupovine u BH. Ali, ovde to nije primenljivo iz dva razloga:-Ja kao reper za cene gledam WinWin/BH (uvoznik su + medju povoljnijima su + cena na sajtu je uvek i cena u radnji, a ne pozoves, a oni kazu novu cenu, kao ne azuriran sajt), a tu je na danasnji dan e5300 5890din.
Pusteno cheersPusti mi na pm ako neces ovde tu radnju gde je e5300 4800dn, odmah cu da kupim 1, taman mi treba...
Veruj mi, tebe je samo uhvatila zelja da promenis procesor, pa mislis da ti treba. Ne treba ti, i u igrama - sem 2 - neces osetiti nikakvu razliku. Klokuj tvoj, i ne beri brigu. Upgrade ti se ne isplati
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari