Šta je novo?

E5200 OC

evo problema e 5200 sa maticnom gigabyte 945pl-s3p sve kako treba podeseno u biosu....ne diran napon iskljucen eist i c1....jedino kada je fsb 220 x 12,5(mnozilac)se procesor klokuje cim podignem fsb nece vise da klokuje automatski se vraca na 2,5
sta mislite u cemu je problem:mad:

evo problema e 5200 sa maticnom gigabyte 945pl-s3p sve kako treba podeseno u biosu....ne diran napon iskljucen eist i c1....jedino kada je fsb 220 x 12,5(mnozilac)se procesor klokuje cim podignem fsb nece vise da klokuje automatski se vraca na 2,5
sta mislite u cemu je problem:mad:

Tipujem da je problem u matoroj maticnoj ploci :type:

Mozda postignes nesto sa zakljucavanjem PCIe frekvencije na 100-110MHz...

11.5*320 na staroj integrušici... Šljaka ki leptir :d na +0.75V @ 3680 MHz
Ram na KHX 1066 5-5-5-15 +0.2
Sa artic silver 5 i mojim ne poliranim Titanom Temp u idlu 34C, barem tako kaže core temp.
Uskoro pada šmirgla po Coolinom manualu :d, pa ću videti može li još.

EDIT: Zeznuh se, stavih 1.75 umesto 0.75 V :d

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=648430

EDIT No.4: Morao sam da odtegnem ram, opet zeza integruša. 5-7-7-15

Poslednja izmena:
Novi skor sa novom pločom, iz prve, nisam terao dalje.. za vikend ću da se igram.... Temperature su manje više ok, ovim titanom (i ne dovršenim poliranjem :d ) + Artic silver 5 ne prelazi 45C sa dobrim protokom vazduha u kućištu...ako ploča ne laže...
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=699773

Poslednja izmena:
Ja sam jedan od retkih koji ovaj procesor drzi na default vrednostima.Citajuci sve ove postove napred resih da promenim kuler,stavio sam CoolerMasterTX3,pa malo i ja da podignem klokove.Pre bilo cega podignem CPU-Z kad tamo napon na procesoru pri default vrednostima 1,568V?:trust:
Vidim da svi pominjete da je 1,5V veliki napon za ovaj procesor a kod mene je na default taj napon i malo veci?U cemu je problem?

Ja sam jedan od retkih koji ovaj procesor drzi na default vrednostima.Citajuci sve ove postove napred resih da promenim kuler,stavio sam CoolerMasterTX3,pa malo i ja da podignem klokove.Pre bilo cega podignem CPU-Z kad tamo napon na procesoru pri default vrednostima 1,568V?:trust:
Vidim da svi pominjete da je 1,5V veliki napon za ovaj procesor a kod mene je na default taj napon i malo veci?U cemu je problem?

U biosu napon treba da stoji na normal ili na odredjenu vrednost, nikako na auto!
jer auto pri OCu nenormalno dize voltazu

Hvala puno na ovoj informaciji,sad je napon u redu;).
Sada bi podigao procesor na 3-3,3GHz za svaki dan pa bi mi trebala pomoc u koracima sta da radim.
Unapred zahvaljujem.

Prvo izuci dobro ovo!
A onda uzmi da isprobavas razne kombinacije, pa sta ti se najvise svidi. Taj proc moze komotno sa tim hladjenjem 3.3 - 3.5 za svaki dan (mozda i vise, zavisi od primerka). Npr. meni najlepse radi sa FSB 315 x mnozilac 11 ~ 3.5Mhz @ 1.375v u biosu (obrati paznju na ram (dizanjem FSB-a dizes i frekvenciju memorije)
PS. Na ovom procu se jako lepo oseti razlika izmedju default i OC :)

hmm, ti si bas solidno digao napon za 3.5Ghz. da nemas M0 reviziju?

Ima uvek v-drop. Ja evo moj e5300 r0 drzim na ~1,38v a plocha dropuje izgleda malo i taman mu je to ~1,36v

Poslednja izmena:
Klokovao sam moj Inte Dual Core 5200 na 3.4 GHz sa naponom od 1.250v na ploci Asus P5Q Pro. Jel to OK napon za ovakav klok?

jeste, meni ide na 3.5ghz na def naponu na asus g31 integtusi, nazalost to je sve sto mogu da izvucem od ovog proca na ovoj ploci jer daje da povecam napon samo za jedan (maleni)korak:crash:

Sta 3.5ghz na 1.2v fixirano?!? Lepo nema sta :)

Poslednja izmena:
pao mi je u shake jedan zanimljiv e5200.
ovo je skor onako na brzaka, nemere linx, ode temp u nebesa.
plocha je ep35 ds3r, al najzanimljivijije je to shto je kuler (TRUE) u push-push varijanti :d jer sam na brzinu zamenio jedan antek 3-kul fan sa dva CM-a na 1200rpm koje sam nehotice okrenuo da oba duvaju ka kuleru :D :wall:
kad sam vratio jedan push vent u pull temp je pala za trichavih 5-6c

Prilozi

• e5200 zmajko.JPG
    e5200 zmajko.JPG
    142.6 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
pao mi je u shake jedan zanimljiv e5200.
ovo je skor onako na brzaka, nemere linx, ode temp u nebesa.
plocha je ep35 ds3r, al najzanimljivijije je to shto je kuler (TRUE) u push-push varijanti :d jer sam na brzinu zamenio jedan antek 3-kul fan sa dva CM-a na 1200rpm koje sam nehotice okrenuo da oba duvaju ka kuleru :D :wall:
kad sam vratio jedan push vent u pull temp je pala za trichavih 5-6c

Deluje da je ekstra primerak, ali mi malo smrducka u orthosu sto je prioritet 1! Stavi ti to na 9 i vidi koliko je zaista stabilan. :D
A jos je i m0!

nema veze prioritet ako nishta drugo nije radio. al probacu sve jedno sutra na devetci :)
ali linx neam shanse :)

evo i sa prioritetom 9 i malko duze vreme i na win-u 7 64bit :)
mislim da ce ici ovako i linx, ali su temp + 5-6c

Prilozi

• E5200 ZMAJKO2.jpg
    E5200 ZMAJKO2.jpg
    239.6 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
ovo je stvarno dbar primerak. Nemam reci, a jos je i M0 koji vazi za losijeg OC. Os da se menjamo? :p

hehe...naravno da je stvarno dobar imenjache, evo izvrteh i mark 06 cpu bench na 4412mhz sa samo 1.45v. kolko ja vidim ti si sa tim tvojim samo uhvatio SS na tih 4500+mhz
a najbolje od svega je to da je doshao u moje shake pod pretpostavkom da mu neshto fali jer na ga ep45 extreme nije hteo da mrdne od 220fsb (mozda i zbog korisnikovog neznanja i moje nesposobnosti da preko telefona oc-ujem) :D.
a razglavio sam ga na asus p5k, a potom lapovao i finishirao na ep35 ds3 plochi. jednom rechju, sve stara i pero laka kategorija, a ubija ;)

Da, ja sam samo uhvatio ss i daleko je bio od stabilnog. Verovatno da mozu da izvrtim par testova na 4300-4400mhz, ali uz dosta veci napon od tog koji tvoj trazi :D

evo markic.
mislim da moze josh, nije skucao ni jednom :)

Prilozi

• E5200 ZMAJKOmark.jpg
    E5200 ZMAJKOmark.jpg
    272.9 KB · Pregleda: 109
evo josh malko sam ga iscedio.

Prilozi

• E5200 ZMAJKOortos2.jpg
    E5200 ZMAJKOortos2.jpg
    247.3 KB · Pregleda: 114
1.Zasto orthos pokazuje cpu speed: 4000MHz[320x12.5], kad sam ja u biosu setovao
320x11.5[3680MHz]? pogledajte attach!
2. napon cpu je 1.325v znachi Vdrop je 0.025. jel to ok?

Prilozi

Poslednja izmena:
Zato sto vidi def.mnozilac...tj.ne prepoznaje smanjenje mnozioca...U sustini sto manji Vdrop to bolje,a ako je stabilan tako samo vozi...

Poslednja izmena:
demiose pomagaj :)
od kada sam presao na W7 64bit sistem mi zakucava kada mi je klokovan cpu. e sada, na XPu mi je bio stabilan na 3.83Ghz bez problema a sada cim mrdnem sa defaulta zakuca. napon u biosu mi je 1.4V i cpu je nestabilan i na 3.Ghz (9x333) sto je nebuloza i znaci da je do neke forice. memorija je uvek na 800Mhz i ona sigurno nije problem, napon za cpu je 1.4V i to je sasvim dovoljno. da ne treba da povecam klok cipceta ili pic-e magistrale ili tako neke gluposti?

Prvo uradi load setup defaults, pusti zatim da se ucita win, restart i ponovo u bios.
Ostavi ista podesavanja, eventualno povecaj PCI-e magistralu na 105MHz. Napon za chipset jedan korak.

No, mislim da ce sve proci nakon load-a setup defaults i restarta.
Javi sta si uradio, pa da teramo dalje. Ako je radio na XP-u OC, nema razloga da iste vrednosti ne rade na W7.

Nazad
Vrh Dno