Šta je novo?

E4300 i Gigabyte P965-S3 rev 3.3

@Gx-x U brate ala si ga iskomplikovao... :S: Nemam ja pojma sta ti pricas ali...

... u mom konkretnom primeru kada stavim mem na 2x onda je FSBx2 = freq memorije, sto znaci da je ona tada 533 sto je daleko ispod 667 tako da ne verujem da je ona razlog sto proc nece da se overklokuje. U stvari ti si rekao sve ono sto sam ja pisao. :D

Vidi, ne razumem zasto bih memaru stavljao na preko 667 ako ona ima "lufta" do FSB-a 333, kapiras... znaci, imam ja 2,5 i 3 ja mislim za mem... jedino da ostavim auto... ali mi je logicno da mi bude 2... u varijanti kako sam ja stavio memorija je radila 1:1 sa FSB-om... mogao bih da probam tako nesto ali definitivno moram pre toga da stavim novi bios...

@Civil

Sto jednostavno ne das nekome ko se razume da ti uradi OC? :D

Ja bih ali ne znam nikoga ko to radi. :) U stvari, radio bih sa nekim, da naucim.

Dok ne nadjes nekoga vezbaj malo na staroj masini....mojne sa novom da se zezas :) .

...

evo i ja da se pohvalim sa "losim" primerkom

inace radi stabilno na 390x8 sa voltazom za proc 1.375v (ddr 1170MHz)
i 375x9 sa voltazom za proc 1.4875v (ddr 1125MHz)

najvise sto je uspeo da digne vistu je 3.52Ghz sa 1.55v

P.S. slika je sa fotoaparata posto na visti ne znam da namestim dugme za printscreen na apple tastaturi grrr.

Poslednja izmena:

P.S. slika je sa fotoaparata posto na visti ne znam da namestim dugme za printscreen na apple tastaturi grrr.

da si udario "printscreen" taster i otvorio M$ Paint i uradio edit->paste to bi bio kriminal jel ? :trust: Sledeci put nam okaci X264 video zapis od 20 minuta gde se vidi kako ti se dize windows i ide orthos 17 minuta... :wall:

@Civil:

brate, aj bar probaj da razumes ono sto sam pisao, potrudi se makar :S: Nije toliko komplikovano, sve ti pise u biosu

da si udario "printscreen" taster i otvorio M$ Paint i uradio edit->paste to bi bio kriminal jel ? :trust: Sledeci put nam okaci X264 video zapis od 20 minuta gde se vidi kako ti se dize windows i ide orthos 17 minuta... :wall:

Pa nemam printscr taster na apple tastaturi
a ne postoji budzeni drajver za vistu...:mad:
sorry nece se ponoviti

ma nije frka nego em je velika slika, em je "ruzna" :) Skini programcic "PrintKey" , mali je i besplatan , a moze da ti posluzi ubuduce :wave:

Nije ti los primerak memorije, aj sad testiraj CPU jer nigde nisam to video, a diskutujes o primerku procesora i okači core temp kao reper za temperaturu. ;)

Nije ti los primerak memorije, aj sad testiraj CPU jer nigde nisam to video, a diskutujes o primerku procesora i okači core temp kao reper za temperaturu. ;)

evo i sa small fft ako si na to mislio

ventilatori na kucistu su smanjeni na 850obr/min a scythe na cooleru na 750obr/min
jer ne volim da "cujem" komp kad radi... a i ovako su ok temperature.

P.S. @GX-X iskopao sam neku staru tastaturu za ovu priliku sa printscreen-om
u pravu si stvarno je odvratna ona slika ;)

Prilozi

• 3375.jpg
    3375.jpg
    261.7 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
@gandy, cime hladis procesor. Malo mi je nelogicno da na tako malom naponu veliki klok?

Napon je mali jer cpu-z 1.40 ne zna da ga ocita pravilno
imas u novom postu sa cpu-z 1.41
inace napon je u BIOSu 1.4875v a u cpu-z 1.41
bez opterecenja 1.464v a kad pustim orthos padne na 1.456v
kako bi i trebalo.

Na procesoru je Thermalright Ultra 120 eXtreme sa
Scythe s-flex sff21f smanjen sa 1600 na 750obr/min

Skinuo sam danas novi BIOS 0601
i sad je proradio na 3.4GHz 378x9
sa naponom BIOS 1.5v cpu-z 1.472v

Moracu ovih dana kad uhvatim vremena da se poigram
da vidim koliko ce sad moci da se izvuce
ali ne ocekujem da ce moci mnogo preko ovoga.

Da li neko zna koliko uopste sme da se dize napon
na procesoru? Negde sam procitao da nije zdravo
da se tera preko 1.5v ili gresim?

P.S. prva slika sa temp od 62°C je sa odvrnutim ventilatorom na cooleru na 1600obr/min.

Prilozi

• 3400.jpg
    3400.jpg
    258.7 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
svaka ti dala za kuler !!! Taj TR razbija, da mi je znati gde si ga uzeo pa da odma povadim ova moja creva iz kucista ! :D

PS. Nije zdravo preko 1.5V za 24/7 rad, mada ja ne hajem puno za to ukoliko to donosi puno, ali ako ti na 3.4 radi na 1.48, sa 1.5V neces puno dalje stici i nema ni puno smisla...

Poslednja izmena:
svaka ti dala za kuler !!! Taj TR razbija, da mi je znati gde si ga uzeo pa da odma povadim ova moja creva iz kucista ! :D

PS. Nije zdravo preko 1.5V za 24/7 rad, mada ja ne hajem puno za to ukoliko to donosi puno, ali ako ti na 3.4 radi na 1.48, sa 1.5V neces puno dalje stici i nema ni puno smisla...

kuler je stvarno bruka, cekao sam 2.5 meseca da mi donese drugar iz amerike...
mozes da vidis sa userom djolez svojevremeno je mogao da nabavi TR ultra 120
ali ja sam ipak hteo eXtreme i nisam pogresio :d

@gandy911:

ma znam sve, nisam bas skroz ozbiljno mislio da se vracam na vazduh sa vode, mada mi nekad stvarno dodje... :p

Koji program moze da mi ocita vrednost PCI-E frekvencije?

easy tunes. imas ga na diku od maticne. s njim taman mozes i da ucis malo oc, jer je dosta jednostavan.

Testirao sam sistem na 1.425v (1,39V IDLE i 1,36 pod opterecenjem), MCH +0,1 i MEM +0,1, PCI-E 105, 333x9, Orthosom u trajanju od 6 i po sati, bez greske. Da li mogu smatrati svoj sistem stabilnim?

Evo malo sam se veceras igrao sa procesorom.

Prilozi

• Igranje.JPG
    Igranje.JPG
    117.6 KB · Pregleda: 80
Ja bas imam los komad. :crash:
3.06Ghz sa 1.405V u opterecenju je prilicno lose. Morace to da se menja, za nesto bolje. Recimo 6750.

Poslednja izmena:
Hladim ga Kandalfovim tecnim hladjenjem. Nije mi stabilan na 3.6 ni na ovom, al ni na vecem naponu. Radio je on meni dva meseca na 3.5GHz sa Geminom stabilno. Nisam hteo ranije da ga forsiram na 3.6 jer je ono vec bilo dovoljno za Gemin. Sad prakticno sem sto sam usao u Win na 3.6GHz i tako radio na kompu sve dok nisam pokrenuo Orthos nisam nista dobio, i dalje ga drzim na 3.5GHz za stalno. Mogu ga podici i na vise za slikanje, ali ja sam se nadao da ce 3.6 biti stabilan za svaki dan, medjutim nista od toga. Mozda mi vec i napajanju nestaje snage pa ono posustane, ipak je 450W knap, pa mozda i pramalo za ovo sto teram i kako ga teram. Pogotovo sam posumnjao na napajanje kad sam podigao FSB voltage i neki mhc(ili kako vec) pa nije hteo u Win na 3.6 iako je bez toga to prolazilo bez problema. Jos sam priliko premestanja u novo kuciste izvadio 2GB memorije da ga malo rasteretim jer sam dodao pumpu.

Hladim ga Kandalfovim tecnim hladjenjem. Nije mi stabilan na 3.6 ni na ovom, al ni na vecem naponu. Radio je on meni dva meseca na 3.5GHz sa Geminom stabilno. Nisam hteo ranije da ga forsiram na 3.6 jer je ono vec bilo dovoljno za Gemin. Sad prakticno sem sto sam usao u Win na 3.6GHz i tako radio na kompu sve dok nisam pokrenuo Orthos nisam nista dobio, i dalje ga drzim na 3.5GHz za stalno. Mogu ga podici i na vise za slikanje, ali ja sam se nadao da ce 3.6 biti stabilan za svaki dan, medjutim nista od toga. Mozda mi vec i napajanju nestaje snage pa ono posustane, ipak je 450W knap, pa mozda i pramalo za ovo sto teram i kako ga teram. Pogotovo sam posumnjao na napajanje kad sam podigao FSB voltage i neki mhc(ili kako vec) pa nije hteo u Win na 3.6 iako je bez toga to prolazilo bez problema. Jos sam priliko premestanja u novo kuciste izvadio 2GB memorije da ga malo rasteretim jer sam dodao pumpu.

Nekima je i overclock od ~95 % za 24/7 malo..... :wall:

Nazad
Vrh Dno