Šta je novo?

E3 2008 (konzole)

S tom razlikom sto je za pc izasao krajem 2006 a za wii ove godine i rec je o manje-vise traljavo odradjenom portu.

Ko je ochekivao da tebi ne bude smor kad nije generichka ideja, ne moze da se puca i ima puno veze sa realnoshcu :)

Ne nego imam discovery i animal planet, cak je i grafika mnogo bolja...

Kad malo bolje razmislim, ako je igra edukativnog karaktera onda ima smisla za decu, sto ne znaci da odraslima nije/nece biti smor...

Ma igra je haos, nešto neviđeno... uuupps...

http://pc.gamezone.com/gamesell/p21332.htm

[RS.Com]Safari Photo Africa: Wild Earth 111Mb

pazi kad mi ni na pamet ne pada da je skidam, a bila bi na disku za <15min...

Poslednja izmena:
Ma da, imam ja Safari igru za Symbian, ne treba mi ova :)

More, PC verzija uopšte nije loša, al ne sumnjam da na Symbian-u razbija. :)

Ne bih sad da ti kvarim raspoloženje, i da bude da pljuljem po igri jer koliko vidim biće odlična, ali TEBE moram da komentarišem.

Kao ne razumes na sta sam mislio, naravno da led, struja, vatra nisu prvi put u igri, ali sve to deluje po pravim zakonima fizike i doprinosi broju mogucnosti koje mozes da radis... Recimo naletis na prepreku koja je od leda, napravis vatreni skejtbord koji gurnes na nju i ona ce da se otopi :) razumes, na te stvari mislim... Prica se da ce mozda biti i voda u igri, dakle voda koja reaguje na sve predmete oko sebe, ali pitanje je koliko je to izvodljivo procesorski, mada su prokomentarisali "if people want water, we'll add water".. Sad mi reci kako ni voda nije prvi put u igrama pa da te gadjam necim :) Dakle, nije to voda kao voda, vec reaguje na sve predmete oko sebe, u realnom vremenu :)

Poslednja izmena:
Borise, to je bilo jos u lemingsima...pa kasnije u lost vikings, pa kasnije u jos mali milion igara, samo naravno nije tehnicki tako bilo odradjeno. O tome ti covek prica. LBP je smao logican sled dogadjaja.

Jesi igrao nekad Incredible machines ? Imas tamo i vodu...

nije mi cilj da se raspravljam vec se samo nadovezujem na prethodnu pricu...

Potpisujem, jedna od igara za sva vremena.
A odlične su bile i Abe's Oddessy i Abe's Exoddus.

Borise, to je bilo jos u lemingsima...pa kasnije u lost vikings, pa kasnije u jos mali milion igara, samo naravno nije tehnicki tako bilo odradjeno. O tome ti covek prica. LBP je smao logican sled dogadjaja.

Jesi igrao nekad Incredible machines ? Imas tamo i vodu...

nije mi cilj da se raspravljam vec se samo nadovezujem na prethodnu pricu...

Znachi ako je vatra postojala u nekoj 2D igri na spectrumu, to je to, vec vidjeno :D

Boris nikako da ljudski kaze ono shto misli. LBP se razlikuje od slichnih igara po tome shto ima realnu fiziku i svojstva materijala, a to bogami nemaju ni mnogo ozbiljnije igre, a pogotovo ne platforme. LBP je simulacija medju platformama i u kombinaciji sa "create" mogucnostima bice neshto shto ce postaviti nove standarde, ne samo medju platformama.

Harakiri....bice neshto shto ce postaviti nove standarde, ne samo medju platformama.

Poslednja izmena:
Harakiri....bice neshto shto ce postaviti nove standarde, ne samo medju platformama.

picard-facepalm.jpg

Znachi ako je vatra postojala u nekoj 2D igri na spectrumu, to je to, vec vidjeno :D

Boris nikako da ljudski kaze ono shto misli. LBP se razlikuje od slichnih igara po tome shto ima realnu fiziku i svojstva materijala, a to bogami nemaju ni mnogo ozbiljnije igre, a pogotovo ne platforme. LBP je simulacija medju platformama i u kombinaciji sa "create" mogucnostima bice neshto shto ce postaviti nove standarde, ne samo medju platformama.

Realnu fiziku vode, vatre, struje, možda ubace i tečni metal (ili živu) ? To je stvarno nešto novo.:trust:
Ako se nešto zapali, ono će da izgori, osim ako polijem vodom? Pa to već pomera granicu mojih shvatanja o igrama. Nisam znao da može "to da se isprogramira".
:S:

Sad ozbiljno: jel vi pijete nešto ili uzimate neke lekove? Odajte mi tajnu, plz.

Za mene:

-Star Wars Force Unleashed
-Fallout 3
-Little Big Planet
-KillZone 2
-Far Cry 2
-Afrika

I to sve u narednih pola godine:). Sjajno:).

Sad ozbiljno: jel vi pijete nešto ili uzimate neke lekove? Odajte mi tajnu, plz.

Jesi ti ozbiljan, kao stvarno ne razumes na sta se misli...? :trust: Ko prica o tome da vatra voda led struja nisu nikad vidjene do sad u igrama?? Pricamo o tome na koji nacin su iskorisceni ti elementi i revolucionarnoj fizici...

Za mene:

-Star Wars Force Unleashed
-Fallout 3
-Little Big Planet
-KillZone 2
-Far Cry 2
-Afrika

I to sve u narednih pola godine:). Sjajno:).

f3? po svim najavama sam ocekivao da ce da us3ru ali su po onome sto sam video i moja ocekivanja premasili :) .. salu na stranu, ocekivao sam mnogo vise od onog sto su prikazali, deluje kao da ce ispasti neki tezak prosek ili malo iznad..

jel ima neki info za sw? ne znam dal je bilo u zadnjih 12 strana :)

edit:
Pa mi, Sony botovi. :D

lol. treba svi u sig da stavimo mi smo soni botovi :)

Poslednja izmena:

"we got sandy beaches here in England too" Abby: "So how the fu*ck want to see 'em !"

:)

PS. Vidi se da nemas pojma o cemu sam pricao i koje su igre u pitanju. NE sumnjam ja da ce LBP biti strava uradjen itd. ali tvrdim da ce vecini ljudi igre tipa GT5, killzone, uncharted isl. biti 1000x zanimljivije i bolje.

f3? po svim najavama sam ocekivao da ce da us3ru ali su po onome sto sam video i moja ocekivanja premasili :) .. salu na stranu, ocekivao sam mnogo vise od onog sto su prikazali, deluje kao da ce ispasti neki tezak prosek ili malo iznad..

jel ima neki info za sw? ne znam dal je bilo u zadnjih 12 strana :)

Pa ne znam, ja sam gledao filmiće i meni fallout 3 moćno izgleda:).

Star Wars je ipak Star Wars:banana:

PS. Vidi se da nemas pojma o cemu sam pricao i koje su igre u pitanju. NE sumnjam ja da ce LBP biti strava uradjen itd. ali tvrdim da ce vecini ljudi igre tipa GT5, killzone, uncharted isl. biti 1000x zanimljivije i bolje.

Prvi put da se slazem se tobom.
LBP cu jedino igrati ako se sestra iskesira (mada, ona je ozbiljno nalozena na LBP i to je prva igra koju voli, a da nije Super Mario :)).

LBP kakva igra. U njoj ce pritiskom na odredjeni taster lik koga vodite moci da skoci, ali nije to obican skok kakav je bio u Super Mariu ili Sonicu vec savrsenstvo od skoka da ne pricam o pravljenju sopstvenih nivoa. E to je nesto nevidjeno, zlobnici bi rekli da je to i ranije postojalo i da se zove level editor, ali ne, ovo je nesto novo i do sada nevidjeno. Sonyevi programeri danonocno rade i sve govori da ce uspjeti da materijale prikazu u pravom svijetlu, te da ce se lik kada naidje na led teze zaustavljati tj. da ce se klizati po istom. Zaista to je jos jedna nevjerovatna novina uz dosad nevidjeno kotrljanje tocka ako se isti gurne u igri. Zapitajmo se da li poslije ovakvog naslova uopste ima mjesta napretku igracke industrije jer poslije vjerno prenesenog zmajevog leta u igri Lair, realnog ponasanja fotoaparata u Africi a sada i velikog broja nabrojanih inovacija u LBP veoma malo ili nimalo mjesta ostaje za napredak.
Mada Sony je to, stara samurajska firma koja uvijek prijatno iznenadi svoje korisnike.

Koji si ti troler ***... i zasto kog djavola drzis PS3 u potpisu?

"we got sandy beaches here in England too" Abby: "So how the fu*ck want to see 'em !"

:)

Kako to mislish nemam pojma o chemu si prichao ? :) Imao sam Amigu 500 pre nego shto si ti krenuo u osnovnu:) naravno da znam shta je Incredible Machine (ne Machines), i ako je ta igra imala kvazi fiziku u 2D, to se ne moze porediti sa onim shto LBP ima, ali zashto ja to tebi pricham kada ti ovde dolazish samo da pokazesh kako je PS3 losh, pa makar i lupetao u svakom postu. I mogao bi prvo da nauchish osnovne stvari u poslu koji radish, a onda polako da krenesh sa konzolama, igrama pa za 10 godina i da se ukljuchish ravnopravno u diskusiju o tome :)

LBP kakva igra. U njoj ce pritiskom na odredjeni taster lik koga vodite moci da skoci, ali nije to obican skok kakav je bio u Super Mariu ili Sonicu vec savrsenstvo od skoka da ne pricam o pravljenju sopstvenih nivoa. E to je nesto nevidjeno, zlobnici bi rekli da je to i ranije postojalo i da se zove level editor, ali ne, ovo je nesto novo i do sada nevidjeno. Sonyevi programeri danonocno rade i sve govori da ce uspjeti da materijale prikazu u pravom svijetlu, te da ce se lik kada naidje na led teze zaustavljati tj. da ce se klizati po istom. Zaista to je jos jedna nevjerovatna novina uz dosad nevidjeno kotrljanje tocka ako se isti gurne u igri. Zapitajmo se da li poslije ovakvog naslova uopste ima mjesta napretku igracke industrije jer poslije vjerno prenesenog zmajevog leta u igri Lair, realnog ponasanja fotoaparata u Africi a sada i velikog broja nabrojanih inovacija u LBP veoma malo ili nimalo mjesta ostaje za napredak.
Mada Sony je to, stara samurajska firma koja uvijek prijatno iznenadi svoje korisnike.

Kako ovce ?

Jedva čekam tu igru.
Čuo sam da će voda da teče u igri , eeeej teče!!! UN-F*CKING-BELIEVABLE.

Jesi ti ozbiljan, kao stvarno ne razumes na sta se misli...? :trust: Ko prica o tome da vatra voda led struja nisu nikad vidjene do sad u igrama?? Pricamo o tome na koji nacin su iskorisceni ti elementi i revolucionarnoj fizici...

Pušili ste neke smešne cigare, priznaj.

Revolucionarna fizika, ali mi koji igramo i na ostalim konzolama, a bogami PC igrama u ovom odavno uživamo.Ali drago mi je da ćete i vi , "obažavatelji" Sony-ja napokon uživati u 'features' kao:
-prvi put u igri je led klizav
-ako bacite nešto u vis, pašće dole i MOŽE da se ošteti
-ako vodom polijete vatru ona će se ugasiti (soda-bikarbona za ulje?)
-itd , itd

Veoma mi je drago da ćete moći da uživate u ovakvoj revolucionarnoj igri, i da ćete nadoknaditi godine i godine zaostatka u igranju igara (pogotovo platformi).
Zahvaljujem na pažnji.

Ponovo te pitam, o kome ti pricas kad kazes "pusili ste" ?
Zasto pricas u 2. licu mnozine?
Ko to "mi" ?
Nije mi jasno na koga se tvoji posotvi odnose, i kako mozes tako da generalizujes misljenja ljudi podelom na "nas" i "vas".
Nije ovo politicka scena da se vrse podele ne leve i desne pobogu, ovo su konzole i samo nasa misljenja.
Uvodjenje podela nema apsoultno nikakvog smisla.

Pa kad vidite (sony botovi) revolucionarne fizičke karakteristike , tamo gde svi drugi vide ono što su već milion puta (mož' biti da preterujem sa ovom cifrom :p).

Izmislili ste toplu vodu (Sony je zagrejao, vi nam pravite preview) i još nas ubeđujete da to NIJE ista topla voda koju mi imamo.

Incredible Machine (ne Machines), i ako je ta igra imala kvazi fiziku u 2D, to se ne moze porediti sa onim shto LBP ima

Ne može. LBP ima lepšu grafiku.

samo da probam da rekapituliram šta nam donosi LPB, pa se možda uverim u revoluciju (wikipedia) :
-Players can navigate their way through the world by jumping, pushing, grabbing, running and flying
-In addition, harmful objects can be placed in the game, such as pits of fire and being "squished" or flattened by an object that cause the player to restart that section of the level
-A scoring system is also in place, in the form of a time trial with a start and end gate and players collecting world items such as sponge. Scoring is based on both time and execution of the level.
-Objects are made of many different, selectable materials, such as felt, wood, metal or sponge.The materials act realistically; wood does not change shape when you stand on it or grab it, while felt "squishes" and deforms
-Players can jump, move, and grab objects by using the controller
-Grabbing is also a key ability; it allows a character to pull an object, or even another character, in whatever direction they are currently moving

Uzdržao sam se da "bacim komentar" posle svakog ovog "fičjura".
Ne, ne mogu da se uverim. Žao mi je , ali sve ovo sam video i u drugim igrama.
Ko ovo nije video ni u jednoj drugoj igri, taj il' je živeo u pećini il' je pijan i napušen pa lupa gluposti, ili je jednostavno malouman.

Jedino što donosi novo je deljenje "levela" preko neta (u svetu platformi). :banana:

PS: i onaj rag-doll efekat smo već videli ;)

Poslednja izmena:
Nije li worms 2 još imao skoro sve ovo? I deljenje nivoa po svetu i fiziku i vodu i bacanje i tako to?
Pa Worms Armageddon?

Obe igre se mogu kupiti legalno za 500 dinara. Jesam vlasnik PS3 i jedino ako za rođendan dobijem LBP ću ga igrati. Inače da dam 6k dinara za nešto što sam na Pentium2 igrao pre skoro 10 godina... Think again. Ili, igra nudi još nešto pa da razmislim?

nešto što sam na Pentium2 igrao pre skoro 10 godina
Što se onda igraš uopšte? Sve što postoji je postojalo u nekoj varijanti na P2 pre 10-ak godina...

Ne, ne mogu da se uverim. Žao mi je , ali sve ovo sam video i u drugim igrama.
Ko ovo nije video ni u jednoj drugoj igri, taj il' je živeo u pećini il' je pijan i napušen pa lupa gluposti, ili je jednostavno malouman.
Niko ovde ne kaže da svega toga nije bilo ili da je svaki taj element sam po sebi nešto neviđeno (u stvari, možda i kaže, ali to je glupo :) ) Stvar je u balansu. Kao i u automobilskoj industriji - sve smo već videli, motori su i pre deset godina imali 100-200 konja, osam cilindara, keramičke kočnice, bla bla. Ali jednostavno dođe trenutak kada neki proizvod (u ovom slučaju, igra) ponudi takav balans svega da to skupa deluje potpuno osvežavajuće i novo, naročito ako se dosta toga skupi na jednom mestu. Onda nema nikakve veze što je igra X pre 6 godina imala osobinu A, igra Y imala osobinu B pre 4 godine, a igre Z1, Z2 i Z3 koje su izlazile prethodne 3 godine imale osobinu C.

Možemo i kontratezom, što kaže Miroslav Cvejić. Sve to smo videli u nekakvoj varijanti, kakvoj takvoj. Daj mi ime bilo koje igre koja ti se sviđa u zadnjih 5 godina, navešću ti 10 onih koje su donosile jedan ili više segmenata u kojoj ta igra koju ćeš pomenuti briljira, a koje su se pojavljivale ranije. Ali, da li ćeš to videti implementirano zajedno, ili na neki specifičan način, koji toj igri daje kvalitet, to je drugo pitanje.

Da se razumemo, možda LBP ispadne smor. Možda jeste za devojčice. Možda jeste za osobe 7-14. Ali je bolje to nego četvrti Unreal Tournament ili osamdeseti Worms. Pa još ako ispadne dovoljno dobrog balansa da pruži dugotrajnu zabavu - eto veselja.

Auh, kako mi je promakla ova poslastica, Sid Meier's Civilization Revolution:
To ne može da ne valja, legenda u novom ruhu. :)
Evo review-a za Box i trojku:

http://xbox360.gamezone.com/gzreviews/r32918.htm
http://ps3.gamezone.com/gzreviews/r32918.htm

A uz put naleteh i na lepu najavu sa puno screenshot-ova za Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts.
Malo je igara za koje ne verujem da mogu omanuti, ali ova je jedna od tih.
Stari majstori iz Rare-a znaju znanje. Nekada Nintendova uzdanica, ovaj put samo za Xbox.
Još da urade next gen verziju Conker-a, i puna šaka brade. :)
Evo i linkova:

http://xbox360.gamezone.com/gamesell/screens/s35394.htm
http://xbox360.gamezone.com/gamesell/screens/s35394.htm

Poslednja izmena:
Vrh Dno