Šta je novo?

E3 2008 (konzole)

dok se dvoje svadjaju treci se koristi

Nintendo :D

On je van konkurencije. Mesecno proda vise konzola nego sony i ms zajedno :D Al opet, sony i ms se nadaju da ce kako ljudi budu nabavljali hd ekrane zeleti nesto bolje od sd konzole pa eto cemu cela frka.

On je van konkurencije. Mesecno proda vise konzola nego sony i ms zajedno :D Al opet, sony i ms se nadaju da ce kako ljudi budu nabavljali hd ekrane zeleti nesto bolje od sd konzole pa eto cemu cela frka.

nade su jedno, a realnost drugo

sem toga ja sam igrao Wii i na HD tv-u i sasvim je pristojno ;)

Ma šta kažeš, 100 puta dokazano?
Jel to hoćeš da kažeš da je ovaj ozbiljan i stručan čovek, do čijeg mišljenja držim, lažov?

"Za prave brojeve prodaje sa sve podelom po regionima najbolji je :
http://www.vgcharts.org/ngwars.php"

Kraken
Super Moderator

VGA je nezvanichan sajt koga drze 3 choveka kao ti i ja, da li mislish da oni mogu da imaju i blizu tachnu informaciju ? Zvanichno je samo NPD i Media Create, a chak i oni ne obuhvataju sve, ali su najblizi.

Pa valjda bi ih neko tuzio da plasiraju dezinformacije.

@jiohn cena

pa mislim da ce vec nazirei neko rjesenje,mozda to prebacanje igre na HD ili vise DL discova,pa nebi usli u pricu sa FFXIII da neznaju sta rade-a mora se priznati da ce i ta igra biti zahtjevna itekako...uostalom postoje naslovi sa vise DL i sljakaju extra.

Nema sumnje, ali sa svojom rezolucijom od max 480p veruj mi da mu hdtv nije neophodan ;)

VGA je nezvanichan sajt koga drze 3 choveka kao ti i ja, da li mislish da oni mogu da imaju i blizu tachnu informaciju ? Zvanichno je samo NPD i Media Create, a chak i oni ne obuhvataju sve, ali su najblizi.

Na sajtu stoji da je vgc "VG Chartz is the only tracking service in the world dedicated to providing point-of-sale retail estimates of worldwide videogame buying trends to the public for free." Dakle nigde ne tvrde da imaju 100% tacne brojeve o prodaji vec su u pitanju njihove procene i oni to i sami isticu. U poredjenju sa drugim sajtovima tipa nextgenwars, vgcharts ima preciznije podatke i procene i mislim da na netu nema za dz. nigde boljih procena prodaje konzola u svetu. Ako neko zna neki sajt nek ga da.

Naravno, to je kad je rec o besplatnim podacima, ali u poredjenju sa npr. NPD-om koji je cela kompanija koja se bavi kretanjima na trzistu http://en.wikipedia.org/wiki/NPD_Group vgc jesu amateri. Al opet, ko sto rekoh, imajuci u vidu da se njihove usluge, za razliku od NPD-a i slicnih, ne placaju, vgc nude sasvim ok performanse jer sto je dzaba i babi je drago :D

Shta to znachi pristojno, u odnosu na ps2 ? :)

Wii i Ps3/X360 nemaju ama bash ni jednu dodirnu tachku, to shto se zovu "konzole" ne stavlja ih u direktnu konkurenciju. Ajde onda da uporedimo PS2 sa Wii, pa PS2 bi ga oduvao, duplo jeftiniji, neuporedivo vishe igara, neuporedivo bolji izbor igara za svakoga, Ps2 moze da pusti DVD :), ali niko ih ne uporedjuje.

Poslednja izmena:
Da se vratim na temu. MAG (Massive Action Game) za PS3 od Socom developera mi deluje vrlo, vrlo obećavajuće :)

256 je lep broj, ali makar da smo videli nesto ingame umesto CGIa.

Hm, sa tim brojem može da se napravi nešto dobro, makar imalo grafiku na nivou CS Source-a :) Sve zavisi kako osmisle modove i kako bude bila rešena koordinacija između igrača. Nije lako izbeću gužvanjac i haos, ali videćemo...

Kako je neprecizan lik sto igra KZ2... Ili se on ne snalazi dobro ili je do gamepada.

Ko zna...može biti da je samo do skila, dešava se nekoliko situacija gde lik kao da ne razaznaje uopšte da je ispred njega neprijatelj. Retard je čak sebi pod noge bacao bombu :d Može biti da se radi o nekome ko nije navikao na džojped pa po inerciji cima pečurkice kratko ali do kraja da bi pomerio nišan malo.

Inače, meni ovaj Fable 2 nije jasan. Izgleda mi kao Conan ili Prince of Persia gameplay. Combat je upravo to, dugotrajno tabanje sa 3-4 protivnika koji te okružuju, potpomognuto čarolijama. Mislim, ok je možda u praksi, ali eto...

Shta to znachi pristojno, u odnosu na ps2 ? :)

Wii i Ps3/X360 nemaju ama bash ni jednu dodirnu tachku, to shto se zovu "konzole" ne stavlja ih u direktnu konkurenciju. Ajde onda da uporedimo PS2 sa Wii, pa PS2 bi ga oduvao, duplo jeftiniji, neuporedivo vishe igara, neuporedivo bolji izbor igara za svakoga, Ps2 moze da pusti DVD :), ali niko ih ne uporedjuje.

izvini molim te shto napadam Sony

ja ne uporedjujem vec je stvar uzivanja i interakcije, a za broj igara me zaboli uvo ;)

Ah, mali update o SONY-jevoj misterioznoj igri koja je ostavila novinara BBC-a bez reci :) ali jos uvek nista konkretno...

SOURCE BBC BLOG: http://www.bbc.co.uk/blogs/technolog..._revealed.html

================

A reader of the blog - Kyle Barrett - has emailed to ask if a mystery game I had teased people with a few months ago had finally been revealed at Sony's E3 press conference.

At the time I wrote:

"If the footage I was shown truly is "in game", as told to me by the Sony PR people, then we could be on the brink of a step change in what games consoles are capable of in terms of story-telling and immersion.
So, sat in the audience in the Shrine Auditorium in Los Angeles at the Sony briefing I was really looking forward to seeing everyone's reaction to the game."

As the briefing wore on I was beginning to wonder if it would ever appear.

But then Sony executive Jack Tretton said: "We have one final thing to show you."

And I thought: This is it. This is the big reveal; finally I can be unburdened with this secret.

And on the big screen MAG appeared - the massively multiplayer online FPS game.

As it turned out: this was one of the games I had been shown some months before but under strict instruction I was not to write about it.

But this was not the game I was referring to. It still hasn't been shown publicly.

And so I still can't talk about it. Or even tell you what it's called. In fact when I referred to it in passing and without detail in front of a BBC colleague this week, the Sony PR man drew a sharp intake of breath and shot me a withering look.

Some of you might be thinking the game is pure vapourware. But I promise you it's real.

----------------------------------------------------------

izvini molim te shto napadam Sony

Izvini shto ja tebi napadam nintendo. Problem je u meshanju jabuka i krushaka, a ne u imenima konzola.

ja ne uporedjujem vec je stvar uzivanja i interakcije, a za broj igara me zaboli uvo ;)

To bi bilo uzivanje u interakciji kada bi se igre razlikovale od onih na Nintendu 64 (ne po grafici, po svemu), i kada bi mlacenje kontrolera imalo smisla i preciznost, umesto toga imash zaostale dechije igre sa kontrolerom koji je bitno samo mlatiti bilo kako, i to moze da bude dovoljno nekome ko nikada nishta nije igrao, ti ljudi i kupuju Wii, a nikako onome ko se igra i 5 godina, shto mislim da pokriva vecinu usera na ovom forumu.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Mogu da se kladim da je u pitanju neka igra koju razvija Team ICO jer se pominje story-telling i immersion :D
btw ICO je jedna od najlepsih igara koje sam igrao i neverovatno mi je zao sto nisam imao prilike da odigram Shadow Of The Colossus :(

Mislio sam da ce na e3 da prikazu GOW3 i ico2, ali ocigledno da je sony odlucio da japanske developere cuva za TGS, tako da sam ubedjen da je ico 2 u pitanju.

Btw SOC je fantasticna igra i pravi benchmark za graficke domete ps2.

ICO je bila odlicna igra, nazalost sam bio zaglavio kada je trebalo da se popenjem na nekakvu veternjacu, tu je bio neki bug i jako je tesko bilo to izvesti. Ja sam pokusavao preko 2 sata i onda odustao. Zna li neko je li kasnije u DVD verziji greska ispravljena?

Poslednja izmena:
ICO je bila odlicna igra, nazalost sam bio zaglavio kada je trebalo da se popenjem na nekakvu veternjacu, tu je bio neki bug i jako je tesko bilo to izvesti. Ja sam pokusavao preko 2 sata i onda odustao. Zna li neko je li kasnije u DVD verziji greska ispravljena?

Presao sam cd verziju i ni nakakav bag nisam naisao.

Koji je poslednji info? Negde sam citao da ne planiraju afriku da izdaju u EU vec samo japanu i mozda usa.

Zar nije Afrika samo za Japan?
A sam koncept igre je retardiran, koji je fazon u jurenju savanom i fotografisanju zivotnju?

Presao sam cd verziju i ni nakakav bag nisam naisao.

.

Pa kad sam trazio po internetu kuda da idem jer sam naravno zaglavio, na vise mjesta je pisalo da se ide preko veternjace i da se jako tesko popeti ali da je resavanje samo biti uporan. Stvarno me je poslije dva sata smorilo.

Nazad
Vrh Dno