cakster
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.08.2007
- Poena
- 309
Ovo je moj prvi OC sa Intelom i moram reci da sam se napatio dok nisam ubo sto kazu ono pravo.
Imam problema za sve frekvencije preko 2,9Ghz. Napon na CPU raste logaritmicki i vec na 2,9 prelazi 1,35v a preko 3Ghz, ide i do 1,5v. Posto na kutiji od intela pise da CPU ima garantni rok do 1,35v max, nisam hteo da se dalje zezam.
Ali ono sto me je odusevilo je sledece. Vidite, mozda ovo gore jeste tacno, ALI
kada ga dignem na 2,8Ghz radi bez dizanja napona i CPU je hladan ko spricer, bez obzira sto CoreTemp prijavljuje 60C. I ultra je stabilan. Gail sam digao na blagi OC na 840Mhz i sve radi ko sat. Sto je najbolje, sve ovo me kostalo 30 evra doplate.
Stari komp:
Athlon X2 3800+
MSI K9N Neo-F
Novi komp
Intel Pentium [email protected]
Gigabyte GA-P31-DS3L
Zakljucak, na slici sve govori. Orthos cu pustiti celu noc pa cu da vidim da li je ovo i 100% stabilno. Radio je pre ovog testa sat vremena i nista nije prijavljivao. PA voltaze su divne. Inace ova ploca je luda, kosta 65 evra a dize bus do 2800Mhz. LUDO!!!
Imam problema za sve frekvencije preko 2,9Ghz. Napon na CPU raste logaritmicki i vec na 2,9 prelazi 1,35v a preko 3Ghz, ide i do 1,5v. Posto na kutiji od intela pise da CPU ima garantni rok do 1,35v max, nisam hteo da se dalje zezam.
Ali ono sto me je odusevilo je sledece. Vidite, mozda ovo gore jeste tacno, ALI
Stari komp:
Athlon X2 3800+
MSI K9N Neo-F
Novi komp
Intel Pentium [email protected]
Gigabyte GA-P31-DS3L
Zakljucak, na slici sve govori. Orthos cu pustiti celu noc pa cu da vidim da li je ovo i 100% stabilno. Radio je pre ovog testa sat vremena i nista nije prijavljivao. PA voltaze su divne. Inace ova ploca je luda, kosta 65 evra a dize bus do 2800Mhz. LUDO!!!