activated1
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.12.2004
- Poena
- 709
Znachi rech je od konfi iz potpisa, a problem je sledeci. Kad sam se odlucio da cu krenuti sa upgradeom, prvo shto sam uzeo je bila memorija poshto su cene tad bile stvarno niske. Odlchio sam se za Kingston Value 667 (Elpida chipvi) poshto sam chitao ovde da se dobro pokazao za Value memoriju. Kad sam uzeo plochu i proc josh sam imao kinez napajanje tako da od o/c nije bilo nishta. Kad sam uzeo novo kucishte, a sa njim i novo napajanje odma sam zveknuo FSB na 333 sachuvao podeshavanja, komp se ugasio, ali kad se ponovo upalio nije bilo slike. FSB i mem su bili u odnosu 1:1 shto ce reci da mem radi na 666mhz odnosno na defaultu. Kad sam resetovao BIOS o5 sam pokushao da kloknem komp, ali o5 ista pricha. I ko shto kazhu 3 sreca pri trecem pokushaju dignem FSB na 333, stavim ram da radi na 666mhz i dignem napon memoriji na 2v, sachuvam podeshavanja i gle chuda komp radi, digne se win izvrtim orthos sve super radi ja zadovoljan. Pre neki dan nabavim josh 1Gb RC memory na 800mhz ubacim u komp digne se Win, zadivilo me shto je i proradilo u dualu kontam super sad imam 2gb rama. Pokrenem Fotball Manager igra se zapuca, pokrenem Super Pi on takodje pukne pokrenem orthos ne prodje minut pukne. Gledam nije valjda ram neispravan, pokrenem goldmem posle odredjenog vremena prsne. Odem u bios vratim klok na fabrichki i spustim napon na 1.8 pustim goldmem prodje bez problema, izvrtim orthos radi, spi isto. Izvadim Kinga ostavim samo RC dignem FSB na 333 odnos 1:1 i mashina postuje digne se Win, al pukne orthos i gold mem, vratim fsb na 200 memara sad radi na 800 napon josh uvek 1.8 gold mem i orthos prolaze. I naknadno sam zamenio taj RC za Transcend DDR800, situacija je malo bolja orthos pukne nakon nekih sat vremena kad su i King i Trancend zajedno na 2v, ako je napon 1.8 onda mora da bude i stock clock da bi zajdno butovali jer Kingston misteriozno nece da butuje bez 2v kad je mashina OC, Trancend sam oce da butuje na 1.8 kad ja mashina oc al o5 puca orthos ko sa RC-om, na def. clocku je sve ok. Zanima me shto Kingu treba 2v da radi na stock frekvenciji da bi uopshte butovao, dok kad komp nije oc mogu da ga drzim na 1.8 i da ga zveknem da radi na 800mhz bez problema. Da li je moguce da Transcend puca na 2v (RC me i ne chudi previshe)? I da li ova moja plocha ne voli nishta sem Kingsona jer ni sa Transcendom ni sa RC-om nece da saradjuje?
Unapred hvala. :bottle:
Unapred hvala. :bottle:
Poslednja izmena: