Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

@CarnX Ne piši napamet, neko će da ti poveruje. Nema nikakvih sankcija za nedolazak ili otkazivanje termina, niti može da ih bude, a izdavanje dokumenta ne može da ti bude nikako uskrađeno, pogotovo kada je lična karta u pitanju.

Nema, naravno, to sam i rekao.
Ali mislim da su imali taj disklejmer negde u jednom trenutku...

Edit:
Moja greska, to je bilo za zakazivanje termina za testiranje za skolu 🙂 14dana ban se dobije 🙂

Poslednja izmena:
Kako se gleda da li je knjižica overena? nekada je bio onaj sajt gde se upišu brojevi

Sad vidim da su upropastili sajt tj napravili papazjaniju na kojoj nista ne radi. Mislim da to tek treba da srede.

Hakovan im je sajt pre nekog vremena, pa su ga vraćali i pokarabasili.

Upravo tako. Sigurno duže od jednog meseca ova provera ne radi. Ne radi ni preko KZO čitača. Ne znam može li možda u apotekama da se i dalje vidi.

Nisam nasao opciju.

Tu već nikad nije ni moglo, koliko znam. Najčudnije mi je što nema ni na eZdravlju, koje ionako ima i previše podataka, a taj baš ne. Može, inače, na eUpravi da se vidi da li si prijavljen na osiguranje, ali to u suštini znači da imaš knjižicu/karticu, ne i da li je overena. Za zaposlene, doduše, ne bi trebalo da ima razlike, ako se ne varam, automatski se reguliše.

Radi provera za zdravstvenu, udje se na rfzo.rs
Sa desne strane ima opcija e servisi, zeleno dugme, zatim provera validnosti zdravstvene isprave, ukuca se kzo, lbo i izbaci do kad je važeća.

Au, hvala na informaciji! Ovo je neka novina, koja zapravo nije najčistije rešena. Postoje dve početne stranice novog sajta: starija dobrodosli i novija dobrodosli2. Prva je kod mene ostala zapamćena (umesto da su je obrisali/preusmerili/zamenili), i na njoj nema mogućnosti provere, dok na novoj provere ima i radi kako treba. Dodatni problem je što je Gugl indeksirao stari sajt (pre hakovanja), koji iz nekog razloga i dalje postoji paralelno sa novim, što pravi još veću zabunu onima koji ne ulaze direktno, jer ih Gugl upućuje na ovu nefunkcionalnu stranicu...

1791316518029.webp kod mene vrhunski (ne)radi

Kontam da ima neke veze sa trećom smenom, odnosno održavanjem sistema. U ovom trenutku ni meni ne radi, ali problem je drugi. Pre pola sata je radilo.

Prilozi

• kzo_provera.webp
    kzo_provera.webp
    6 KB · Pregleda: 26
Ovoga(Servisi) nije bilo na pocetnoj strani pre neki dan, bas sam proveravao, jer nam isticu KZO, a nisam siguran kada. Onaj stari link, ne funkcionise vec vise od mesec dana...
Ima i android aplikacija u kojoj se vide svi podaci o zdravstvenom osiguranju, pa i rok overe, danas sam je slucajno otkrio.

Ovoga(Servisi) nije bilo na pocetnoj strani pre neki dan, bas sam proveravao, jer nam isticu KZO, a nisam siguran kada.
A možda ti se desilo isto što i meni, da si išao na stranicu dobrodosli umesto dobrodosli2. Doduše, ni ja ne znam otkad postoji dobrodosli2, možda baš i jeste od ove nedelje.

Ima i android aplikacija u kojoj se vide svi podaci o zdravstvenom osiguranju, pa i rok overe, danas sam je slucajno otkrio.
U, tačno, na ovo sam skroz zaboravio, a jesam je nekad davno isprobao. A čemu služi verifikacija naloga? Prema recenzijama izgleda ničemu, pa me mrzi i da se igram sa tim.

Jesam isao na stranicu gde je pisalo samo dobrodosli, ali sam odatle isao na pocetnu, i "zavirivao" svuda po sajtu, da li nisu mozda negde prebacili, ali ove opcije Servisi nije bilo...

Sto se tice aplikacije, prvo se logujes sa podacima sa KZO i onda ide potvrda emaila i verifikacija naloga kada salju lozinku, koja moze da se menja posle u aplikaciji.
Logovanje sa verifikovanim nalogom omogucava pristup svim podacima, a sa LBO samo odredjenim...

Nazad
Vrh Dno