gde da obrišem, uradio sam prema uputstvu koje sam dobio. Sad ne mogu da uradim ništa jer "Немате активну мобилну апликацију ConsentID".Jesi obrisao stari cert?
@malistreber Da citiram sebe jer mi se čini da je ista situacija kao tvoja. Na kraju sam otišao u poštu po nove parametre za consent i tako rešio, iz euprave su mi odgovorili mejlom da im je žaoDobijam mejl o isticanju parametara za ConsentID za mesec dana i traženo mi je da što pre obnovim parametre na sajtu. Logujem se regularno prateći uputstvo, idem na Obnovi, generiše mi se novi kod i aplikacija na iOS konstantno izbacuje da je pogrešna lozinka. Ne radi ni automatsko unošenje QR kodom, piše da nije dozvoljeno. Da li je još neko imao ovaj problem? Pisao sam podršci, ali se bojim da opet ne dobijem neke generičke odgovore. I sada kada probam da se ulogujem preko ConsentID-a, izlazi mi da nemam aktivnu mobilnu aplikaciju ConsentID, iako stari parametar u suštini nije još ni istekao i stoji da je aktivan
Pogledaj post #3041. Sad je možda kasno.gde da obrišem, uradio sam prema uputstvu koje sam dobio. Sad ne mogu da uradim ništa jer "Немате активну мобилну апликацију ConsentID".
Nije mi jasno. Znaci ne mogu dalje jer nemam cip il tako? Kako uopste da napravim consent id nalog, skinuo sam aplikaciju i imam osnovno logovanje na e-upravi? Vidim treba uredjaj za citanje certifikata kod logovanja sa visokim nivoom pouzdanostiTreba ti aktiviran "Cloud KES" sertifikat vezan za Consent ID nalog, pa biraš tokom zahteva za zamenu vozačke opciju da zahtev potpišeš tim Cloud sertifikatom umesto opcije da se potpis radi sertifikatom iz čipa i LK koji nemaš jer nemaš ni čip😅
Mogao si ti jasno da navedeš šta imaš a šta nemaš. Plus da budeš manje bezobrazan u obraćaju nekome ko pokušava da ti pomogne i da informacije.Mogao si to da kazes @shamanNS pobogu
Ne znam zasto mislis da sam bezobrazan verovatno tako ispadne kad se cita 😅 , cenim sto si odgovorio ali mogao si da kazes da prvo treba da uzmem u posti taj sertifikat sad je jasno. Svakako hvala na objasnjenjuConsent Id login je sad "visoki nivo pouzdanosti".
Znači idi na https://eid.gov.rs i loguj se koristeći ConsentId aplikaciju.
I onda vidi ti na eID portalu da li jesi / nisi već ranije nekad kreirao i "Cloud sertifikat. Ako nisi odradi sad to, pa si onda spreman za podnošenje zahteva za zamenu vozačke.
Pogledajte prilog 487387
Pogledajte prilog 487388
Ja bih na tvom mestu pre pokretanja te eUprava usluge za zamenu vozačke otišao na https://cloud.eid.gov.rs/ i testirao to digitalno potpisivanje bilo kod nasumice izabranog PDF fajla npr. Čisto da znaš da je sve ok sa izradim Cloud KES sertifikatom, i da im trenutno ne brljavi sajt.
Da li to uopšte sad trenutno imaš izraste ConsentId parametre i aktiviraju ConsentId aplikacije??
Mogao si ti jasno da navedeš šta imaš a šta nemaš. Plus da budeš manje bezobrazan u obraćaju nekome ko pokušava da ti pomogne i da informacije.
Suština napisanog u mom prethodnom komentaru je da za podnošenje zahteva za vozačku ne more da se ima čip u ličnoj karti niti sertifikat za potpis u čipu. Imaš izvod između 2 načina digitalnog potpisa:
1) KES sertifikat u čipu LK
ili
2) Cloud KES & Consent ID login
Zato što si napisao:Ne znam zasto mislis da sam bezobrazan,
Mogao si to da kazes @shamanNS pobogu
ali mogao si da kazes da prvo treba da uzmem u posti taj sertifikat
Da li mogu da odradim ceo proces za obnovu vozacke preko consent id na sajtu euprave ako mi je licna karta bez cipa? Negde sam procitao da mora cip
da li će mi na vozačkoj biti fotografija sa nove ili stare lične karte?
Ne mogu da tvrdim iz iskustva, ali logično mi je da će ti svakako biti nova slika. Između ostalog, ona je razlog zašto ne može onlajn da se reguliše nova vozačka dozvola ako ti je lična karta starija od pet godina, jer slika ne sme da bude starija od toga. Čak i ako se pojaviš na šalteru, a lična karta ti je starija od pet godina, pre će ti preuzeti sliku iz pasoša (ako ga imaš i "mlađi" je od pet godina) nego te opet fotografisati. To već kažem iz ličnog iskustva, mada možda je specifičnost policijske stanice u kojoj sam bio da ih mrzi da slikaju bez preke potrebe.Jer ne bih bas da mi stoji slika od pre 15 godina na vozackoj![]()
Ipak možda nije prošlo bez problema, a u nastavku ću napisati i što... Ukratko, zaboravio sam da su meni odbili zahtev tek nakon dva dana. Znao sam, naravno, da nisu automatski i odmah, ali sam iz nekog razloga mislio da se desilo istog dana kad sam ga i podneo. Svakako, sledi cela priča...U svakom slučaju, kontam da je prošlo bez problema, čim nisi javio da ti je zahtev odbijen. 😀
Au, pa to baš nema smisla. Evo moje priče iz marta prošle godine, ušao sam sad na eUpravu da bih se podsetio tačnog toga.novu sliku stavili u licnoj karti i pasosu a u vozackoj povukli staru sliku
Ja sam imao skoro pa identicnu situaciju ali su me samo iz MUPa cimali na mobilni da im dostavim uplatnicu. Na moju konstataciju da sam platio preko portala zena rece aham dobro i to je bilo to. Inace LK tada bila na godinu i po do isteka(sad vec ulazim u poslednje mesece), sliku su povukli sa pasosa koji sam izvadio par meseci ranije u odnosu na novu vozacku.Ipak možda nije prošlo bez problema, a u nastavku ću napisati i što... Ukratko, zaboravio sam da su meni odbili zahtev tek nakon dva dana. Znao sam, naravno, da nisu automatski i odmah, ali sam iz nekog razloga mislio da se desilo istog dana kad sam ga i podneo. Svakako, sledi cela priča...
Au, pa to baš nema smisla. Evo moje priče iz marta prošle godine, ušao sam sad na eUpravu da bih se podsetio tačnog toga.
Lična karta je tada bila stara devet godina, a sad je već pred istekom. Uprkos tome, podneo sam onlajn zahtev za obnovu vozačke, jer sam propustio da piše da ne sme lična da bude starija od pet godina. Ipak, zahtev je bez problema formiran, potpisan u klaudu, odmah sam to i platio, a nakon evidentirane uplate javljeno mi je sledeće: Нови статус: ПРИХВАЋЕН НА ПОРТАЛУ И ПРОСЛЕЂЕН МУП-У. Коментар: Захтев је плаћен и прихваћен са портала. Sve se to desilo istog dana.
Međutim, dva dana kasnije mi javljaju ovo: Нови статус: ВРАЋЕН НА ДОРАДУ. Коментар: Ваш захтев није могуће да се реши електронским путем. Молимо Вас да се јавите у Полицију. Uživo rekoše da sam propustio taj uslov od pet godina, a još je ispao problem i što nisu videli uplatu, pa sam morao da štampam potvrdu, ali srećom su prihvatili snimak ekrana iz mobilnog bankarstva, nisam morao u banku. Na usputno pitanje zašto postoji to ograničenje, rekli su da je to između ostalog zbog slike, koja takođe ne sme biti starija od pet godina. Međutim, nisu me opet fotografisali, već su rekli da će preuzeti fotografiju iz pasoša, koji je u tom trenutku bio mlađi od jedne godine, dakle prilično svež.
Kad se sve sabere, ispada da sam bez veze išao (uz dodatno cimanje u vidu potvrđivanja uplate) i da je ta fotografija od samog početka mogla biti preuzeta iz pasoša, ali nije samo zato što precedura nalaže da je za onlajn zahteve potrebna lična karta mlađa od pet godina, što i ima smisla za one koji nemaju pasoš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari