Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Uplatih i ja za novu, sad još da vidim kad da odem pošto na NBG nema termina...

Људи, ти термини се односе само на тај један једини шалтер који ради преко заказивања, има их још 5-6 који функционишу по ”кад дошао добродошао” принципу и можеш свим данима којима МУП ради да дођеш и завршиш то што ти треба...

Znam, bio sam pre mesec ipo dana da klincu produžim pasoš, pa onda pre 15-ak dana za svoju vozačku dozvolu, video sam koliko se čeka bez zakazivanja.

Trenutno je na NBgd useljena Ljermontova, koja se renovira, pa su gužve velike. Za predavanje dokumenata za pasoše i LK rade 2 šaltera, jedan je za zakazane, drugi bez zakazivanja. Bio u ponedeljak.

Jel mogu nekako da proverim online dug i uplate za porez?

Mozes, ulogujes se na Eupravui odes na LPA. Tamo odes na Upit stanja korisnika i vidis stanje, uplate i dugovanja..

To je samo za opštinske poreze, postoji i Poreska uprava RS kojoj pristupaš preko e-porezi aplikacije.

Dolaze mi kolege i pitaju stalno kako da zakažu termin za novu ličnu kartu. Mogu li ja nekako da im zakažem s mog naloga ili moram da pravim njima nalog na Eupravi ili neki treći način? Kad odem sa svojim nalogom nudi mi samo članove porodice, a ne bih baš tu svakoga da pišem.

ne mozes sa svojim. mora sa njihovim.

Ali kako? Kad odeš na registraciju sa korisničkim imenom i lozinkom i popuniš sve, nakačiš ličnu kartu, stisneš Registruj se (ili kako se već zove dugme) samo se osveži stranica i ne prikaže nikakvu grešku.

Uff, pa ne znam... nisam to skoro radio... nemam kako ni da proverim... A ja sam se davno registrovao...
mozda im je neki trenutni bug? tamo malo-malo pa nesto ne radi...

Nek' uzmu ConsentID parametre, ili nek' ubace sertifikate na LK, pa onda sa time kreiraju naloge i pristupaju e-upravi.
Pozdrav

Da ubace cert na staru LK da bi zatim zakazivali termine za izdavanje nove LK 😂😂😂😂 Bravo.

Ne treba nikakvo ubacivanje sertifikata, svaka lična karta dolazi sa sertifikatom za autentifikaciju koji je sasvim dovoljan za logovanje na sajt eUprave, onaj sertifikat za koji se potpisuje ugovor i kasnije ubacuje na ličnu kartu je sertifikat za potpis.

Dakle dovoljno je da se registruje na sajt eUprave putem ovog trenutno dostupnog sertifikata za autentifikaciju koji ima na LK, i izvrši zakazivanje.

Везано за "Мој РФЗО" на порталу, пре пар месеци сам имао увид у трошкове лечења до краја 2023. А сада само до краја јуна 2023.
Да ли се ту нешто мењао?
Кад ставим датим после избаци да корисник није у бази, а од тада сам само у болници био преко 20 пута, плус дом здравља можда и више. И још неке анализе. Можда и 80 догађаја у задњих 16 месеци.

И још за уверење о порезу за физичка лица, као поднео сам захтев да видим како то ради, колко се то чека и како стиже, да ли у е-сандуче?

Da, u e sanduce. Pre toga stigne i mejl da se potvrdi prijem resenja. Meni je ove godine resenje stiglo 01.07.

Da ubace cert na staru LK da bi zatim zakazivali termine za izdavanje nove LK 😂😂😂😂 Bravo.
Zaista.

Nisam uspeo da registrujem ženu na eupravu. Otišla je prekoputa gde zakazivanje termina naplaćuju 10€. Ne znam kako oni zakazuju, na koju foru.

Da, u e sanduce. Pre toga stigne i mejl da se potvrdi prijem resenja. Meni je ove godine resenje stiglo 01.07.
Нисам мислио на то решење, него потврда да сам или нисам порески обвезник и да сам измирио све обавезе ако јесам.
Али ваљда и то тако стиже.

Не могу да едитујем поруку.
Мало пре сам добио решење, али сам добио решење за порез, ма мени треба потврда шта имам од пореза да платим и да је то изђирено, конкретно око што се вади да дечји додатак.

Jel proradilo prebacivanje consentID aplikacije sa telefona na telefon?

Мени је стигло решење за порез, сад кад сам поново ушао на ЛПА, пише да је уверење у припреми.

Zar ne mora ponovo da se ide u poštu i traži broj kad se prebacuje aplikacija sa telefona na telefon?
Meni je samo to igralo ulogu.

@sammy Kakav broj?

Napraviš rezervnu kopiju svog ID i sačuvaš fajl. Instaliraš aplikaciju na novi uređaj ideš na opciju povrati ID nađeš taj fajl, učitaš ga, uneseš lozinku koji su odredi i to je to. Aplikacija je sada aktivna na novom uređaju.

Poslednja izmena:
Možda nije broj, pogrešno sam se izrazio, lozinka verovatno, ne mogu baš da se setim detalja, ali pre 6 meseci recimo sam morao da idem po to, baš iz tih razloga, žena koja je radila na šalteru mi je isto rekla da mora ponovo da se izda lozinka kada se menja telefon, to se sećam baš jer smo pričali da li mi je prvi put, onda sam ja rekao da nije nego mi treba na novom telefonu ...
Možda su promenili onda u medjuvremenu, nisam znao za te kopije i fajlove, ok.

Nisu promenili ništa, ID backup ConsentId aplikacije nudi godinama. "Samo" što prosečni korisnik iste naravno da ne razmišlja na vreme pa isti ne napravi (i ne kopira taj zip na komp i/ili na "cloud" neki) onda kad tipa polupa ekran ili izgubi stari telefon onda stvarno mora ponovo do pošte ili gde god jer taj ranije izdat QR kod može samo jednom da se iskoristi, a već je iskorišćen.

Ko ima backup na sigurnom mestu i lozinku za backup nije zaboravio jer je lepo i nju zapisao i drži na poznatom mestu (koje nije mobilni telefon 😂😂😂) ne ide nigde i na novom telefoni odradi "restore" za minut posla.

Moguće, slabo je koristim, za eupravu mi treba samo a i to retko koristim, mahom zbog poreza samo, a i ne traži mi aplikaciju kad se logujem.

Nazad
Vrh Dno