hvala punoeID ti je taj "elektronski ID" koji koriste eUprava, eZdravlje, eAgrar, ePodsticaji, LPA... i svi ostali povezani sajtovi, kao način identifikacija građanina i autorizaciju za pristup uslugama koje nude ti razni državni portali.
Ti kad klikneš na eUprava sajtu na opciju za prijavu ustvari te preusmeri na eID sajt da odradiš prijavu / login i onda se taj login session deli / vidi na svim tim spomenutim sajtovima, pa te posle prijave preusmeri nazad na eUprava da radiš dalje šta si hteo na sajtu.
Zna li se koje ustanove ne priznaju eUprava sertifikate? Da li su banke među njima?Uz bitnu napomenu da ima ustanova koje "ne priznaju" taj sertifikat koji koristi eID/eUprava već samo onaj (na čipu lične karte) koji je izdat od strane MUP-a.
Problem je u edukaciji zaposlenih, kao i prisutni strah (kod starijih osoba) koji gledaju na racunar kao na djavolsku napravu. Ja licno imam situaciju u mom kraju gde mi nista ne prihvataju preko euprave, vec moram da se mlataram od saltera do saltera sa papirimaZna li se koje ustanove ne priznaju eUprava sertifikate? Da li su banke među njima?
Drugari, da li je za Ezakazivanje za ličnu kartu/pasoš potrebno da budem logovan sertifikatom/mobilnom aplikacijom ili može i korisničkim imenom? Kad se prijavim korisničkim imenom i odem na uslugu ezakazivanja za ličnu kartu, stoji ovako, iako sam prijavljen na eupravu:
Pogledajte prilog 449691
Koja je fora? Ako neko već ima sertifikat, šta će mu onda ezakazivanje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari