Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Da, ona prethodna nije trazila pass.

Ne secam se uopste da sam postavljao, morace da se ide.
 
@M J
A da probaš da na novi telefon? instaliraš tu matoru verziju aplikacije sa kojom si nekad pravio taj backup > uradiš restore backup-a > zatim uradiš update aplikacije na najnoviju verziju ( i ako ta procedura bude uspešna onda sa novom app napraviš novi backup da uredno postavljenim password [koji naravno i zapišeš negde]) ?


 
  • Like
Reagovanja: M J
Јел узимао неко скорије уверење о неосуђиваности преко е-управе? Колико се чека? И зашто нема опција да стинге у е-сандуче него мора у папиру?
Да одговорим самом себи, стигло је у року од 4 радна дана, достава је могућа само на адресу пребивалишта, није могуће променити за неку другу адресу. Уручење лично мада у мом случају је преузео укућанин тако да не знам, ваљда зависи од поштара. Све у свему, неко мора бити код куће да је не би вратили назад. Тако да је мој савет да се ипак то лично узима у МУП-у јер нит добијаш број пошиљке, нит можеш да пратиш, Бог свети зна дал ћеш бити ти или неко од укућана код куће кад овај донесе...

ПС на е-управи се то уверење зове о некажњавању, ал исти је то ђаво.
 
Pozdrav, da li je neko iz Novog Sada skoro inicirao zamenu vozacke preko euprave i koliko ste otprilike cekali na vozacku?

Podneo sam zahtev u prosli ponedeljak 01.04. platio isti dan i status je presao u "ПРИХВАЋЕН НА ПОРТАЛУ И ПРОСЛЕЂЕН МУП-У".

Od tad nema promene.
 
Da li neko zna sta treba da se uplati za izdavanje pasosa? Zakazao za decu, ali na sajtu kada kliknem na opciju da prikaze uplatnice ne prikazuje nista
 
Ja sam upravo to radio pre 10 dana
evo ovde generisi uplatnicu,,, Na portalu neces videti sta treba da se plati...

Da li je moguce podneti ovako zahtev za novu vozacku koja je istekla ako je u medjuvremenu promenjeno prezime u licnoj karti?
Niko?
Tamo ima izbor zamena vozacke zbog promene licnog imena, ali ne znam da li to podrazumeva ime i prezime ili samo ime... mada mi nema logike da je samo ime... u licnoj karti je promenjeno prezime pa cenim da bi povukli promene sa licne karte kao sto povlace i sliku
 
Moja sestra je morala lično, ali njoj je bila istekla pre sedam-osam godina (ne vozi uopšte), možda je zbog toga.
 
Cao Forumasi, Trebam decu da prijavim za vrtic preko portala E- Uprava. Sta mi je najlaksa varijanta. Da uzmem sertifikat u MUP na LK ili da idem u postu? Sta predlazete?
 
Kad već pitaš, meni je najlakše da ti odeš do MUP-a, sačekaš u redu 3-4 sata da bi ti onda rekli da na tvoju LK ne može da se upiše sertifikat, i da moraš prvo da izvadiš novu LK...
Pozdrav
 
Ako se ne varam, u MUP-u je izdavanje sertifikata besplatno, dok se u Pošti plaća :unsure: Ispravite me ako grešim, ja sam skoro odradio u MUP-u za par minuta...
 
ConsentId parametre u pošti daju bez naplate. Ja sam prošle godine to odradio za vrtić...
 
Za prijavu deteta u vrtić je dovoljan pristup preko ConsentId aplikacije. Parametre i aktivacioni kod možeš dobiti u pošti.
 
Ako licna podrzava, a postoji mogucnost i da ne podrzava, uvek je bolje imati na licnu, mislim da imas vise opcija, consent id manje. Zavisi od uprave do uprave, ali bi trebalo da je upisivanje sertifikata odvojen salter i da se ne ceka.
 
Za e-vrtić ti ne trebaju nikakvi sertifikati i zajebancije.
 
Mi smo prijavili dijete u vrtić prije par dana, supruga samo preko šifre, nikakvi sertifikati nisu potrebni.
 
Verovatno drajveri za XP ili 7-icu :ROFLMAO:
 
Gledajući opis kontam ili to ili neki dodatni program:

  • Applicable for SIM card and CAC card.
  • Support platform: Windows 98 / ME, 200 / XP (32bit), 2003 Server,Win 7/8/10 Windows CE 5.0 (depending on hardware) Windows Vista (32bit / 64bit) Windows 7/8/10 Linux 8. LED indicator status: red light - power light / blue light - read wafer financial card - Multiple Compatibility: 1. Support DNIE, ATM, IC, ID, CAC, SIM, smart card, intelligent card, tax card, and bank card.
  • Support touch chip card operations, such as online banking digital signature, for ActivClient, for AKO, for OWA, for DKO, for JKO, for NKO, for BOL, for GKO, for Marinenet, for AF Portal, for Pure Edge Viewer, for ApproveIt, for DCO, for DTS, for LPS, and for Disa Enterprise Email.
  • Description: Support card: 5V, 3V and 1.8v Smart Cards, ICC ISO/IEC 7816 Class A, AB and C Interface type: USB 2.0 Transmission speed: 480Mbps Cable length: about 1.5m Certification standards: PIV, EMS, iso-7816 & EMV2 2000 Level 1,VCCI and Microsoft WHQL
 
Poslednja izmena:
Pozdrav, da li je neko iz Novog Sada skoro inicirao zamenu vozacke preko euprave i koliko ste otprilike cekali na vozacku?

Podneo sam zahtev u prosli ponedeljak 01.04. platio isti dan i status je presao u "ПРИХВАЋЕН НА ПОРТАЛУ И ПРОСЛЕЂЕН МУП-У".

Od tad nema promene.

Da odgovorim sebi, danas mi je status presao u "ОБРАЂЕН" uz poruku "Поштовани/а, Дошло је до промене статуса Вашег захтева. Нови статус: ОБРАЂЕН. Коментар: Преузмите Вашу возачку дозволу у Полицији - НОВИ САД."

Da li neko zna da li se vozacke u Novom Sadu preuzimaju kod mosta Slobode, ili u Sremskoj ulici? Ili, da li postoji nacin da saznam njenu lokaciju?
 
Opet na popustu :)


Čitač radi normalno i nemam nikakvih problema sa drajverima ili tome sličnom!

Nego poslali su uz čitač i neki disk koji nemam gde da ubacim, pa bi bilo lepo neko da kaže šta je na njemu i vredi li se cimati :)
Evo ovde ISO fajl od diska koji dolazi uz čitač kartica: LINK

Nije samo drajver :)
 
Poslednja izmena:
@M J
A da probaš da na novi telefon? instaliraš tu matoru verziju aplikacije sa kojom si nekad pravio taj backup > uradiš restore backup-a > zatim uradiš update aplikacije na najnoviju verziju ( i ako ta procedura bude uspešna onda sa novom app napraviš novi backup da uredno postavljenim password [koji naravno i zapišeš negde]) ?


Hvala na trudu, iz nekog meni nepoznatog razloga nisam uspeo.

Otišao do pošte, nigde nikog, dobio nove parametre, skenirao kod, sad smoderno sve za sekund i radi :ROFLMAO:
 
Jel neko radio prijavu boravišta stranca preko euprave, zanima me da li je generisana i poslata prijava na mejl dovoljna kao takva ili sa njom treba još nešto raditi, mislim ne traži se nikakvo elektronsko potpisivanje u procesu osim generalno prijavljivanja putem consent id
 
Jel neko skoro koristio uslugu moji podaci za banku?
Pokusavam vec 2 dana, dodjem do zadnjeg koraka, kad se dokumenta potpisuju i prosledjuju banci i izdaje servis trenutno nije dostupan pokusajte kasnije.
 
Evo da odgovorim ako bude nekom trebalo, moji podaci za banku izgleda radi samo preko dana u radno vreme banaka. Pokusavo 2 dana bezuspesno kasno uvece i danas probam preko dana i proslo iz prve. Koristio sam uslugu za Mobi banku prilikom apliciranja za kreditnu karticu.
 
Живо ме занима дал ће ти тражити неки папир из фирме поред тога...
 
Za sada nisu, posto sam prebacio platu u Mobi banku i primam vec zaradu dva meseca, samo su mi trazili dopunu dokumentacije (da bi zahtev bio obradjen) da posaljem izvod racuna u elektronskom obliku za mesec februar iz stare banke gde sam primao zaradu (NLBK).

Ne bi trebalo da traze jer sam pregledao na eupravi koji podaci im se salju. Dobiju cak i vise podataka nego iz potvrde poslodvca, Imaju bruto platu poslednja 3 meseca, ukupna bruto zarada poslednjih godinu dana, da li si zaposlen na odredjeno vreme ili neodredjeno i od kada, dosta informacija o poslodavcu, imaju podatak koliko poslodavac ima zaposlenih i sl.

Uz izvestaj iz kreditnog biroa sta im vise i treba. Ovo moraju da uvedu sve banke a ne samo par banaka, kad uporedim ovo korisnicko iskustvo i apliciranje u NLBK za reizdavanje kreditne kartice gde sam isao 2-3 puta i isao da podignem karticu, velika je razlika.
 
Стварно сјајна услуга у складу са веком у ком живимо мада мислим да административне забране морају на крају дана у папиру јер сумњам да могу да је активирају на основу скениране копије
 
Nazad
Vrh Dno