Drugari,
za sutra u 18h zakazao vadjenje sertifikata u Ps Vracar, ali imam jedno pitanjce, ne znam pin od licne karte, pre 6 godina vadio, ko zna gde mi je koverta sa tim. Da li hoce/mogu da mi daju novi pin i da li mi treba neki zahtev dodatni pored ova 3 standardna sa mupovog sajta
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Ja sam se trudio da nađem PIN pre odlaska po sertifikat, i našao sam ga. Nepotreban je, po difoltu traže da pred njima ukucaš novi. Moj je sada 6 cifara, nisam siguran da li su mi rekli da je to minimalna dužina.Ne znam da li ti treba neki zahtev (mislim da ne) ali oni mogu da ti promene PIN, kad budeš išao po sertifikat.
Pozdrav
Evo da ti javim, imao zakazano odem tamo kazu pao sistem..tako da nista nisam uradioHajde javi kako je proteklo, i ja bi trebalo da odem u narednom periodu, stalno je red ispred ne znam kako bude kada se zakaže...
Kada imas zakazano samo tada preskocis red i javis da imas termin. Svi ovi koji cekaju popizde, a ti zavrsis posao
Evo da ti javim, imao zakazano odem tamo kazu pao sistem..tako da nista nisam uradio
2FA je samo za one koji su registrovani sa el. sertifikatom da ne moraju svaki put da stavljaju LK/token u računar.Najveća ''provala'' je u tome što za dvofaktorsku autentifaciju treba sertifikat, kako god okreneš. Na naslovnoj strani e-uprave piše da ne treba i da su dovoljni mobilni ili tablet, odnosno aplikacija, ali kad se uđe u podešavanja za 2FA piše da se parametri mogu generisati samo i trenutno uz pomoć digitalnog elektronskog sertifikata.
Kao i da PPI-4 sadrži 7 (sedam!) strana, a podrazumeva se na šalteru da svi znamo šta treba da se popuni, kao da prodajem auto svaki dan...
Uzeo sam 2 dana slobodno pa cu da setam posto sma na 400m od supa vracar i nabodem kad nema guzve a radi im sistem..A kada završiš posao i izađeš :smash:
Hvala, i šta sada opet zakazuješ ?
jedna napomena:
Lična karta važi 10 godina a sertifikat 5. Da se ne pitate zašto sad ne radi a radio je
Mora se u SUP da bi se obnovio sertifikat za narednih 5 godina.
Kazu u ps vracar da se ne izdaje vise el potpis za licne karte izdate 2014.. bio jutros nikog nije bilo ali eto opet praznih saka.. videcu mozda izvadim novu licnu pai sertifikat jer svuda ostalo deru za el sertifikat, i posta i halcom i pks
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Novu LK vadiš zato što stara nije više funkcionalna: ne možeš da dobiješ sertifikat. Valjda je to dovoljan razlog?
Pozdrav
Može li i dalje da se kreira nalog sa user i pass za logovanje bez sertifikata?
Znam, znam. Zakazao za ujuttu opet u 9h vadjenje licne, uplatio sam vec u posti sve i imam neku urgenciju da mi urade do srede.. pa cu kad budem isao po novu licnu tad poneti zahtev za sertifikat.. a dobio sam potvrdu od te moje urgencije da od 1.8.2020 se ne daje sertifikat za licne izdate pre 2018 godineSamo da znaš, vadjenje LK i vadjenje sertifikata su odvojene aktivnosti, bar u MUP-u na Novom BG-u. Ne možeš da dobiješ novu LK sa sertifikatom - dobiješ je praznu pa onda opet ideš po sertifikat.
Možeš da probaš da optimizuješ: kad budeš znao kad ćeš ići da preuzmeš novu LK, onda zakažeš termin za sertifikat u isto vreme.
Nikad nije dosadno sa našom birokratijom
Pozdrav
Moja je izdata pocetak marta 2014Slažem se, za mene jeste ali da li je i za službenice iz Vračara ?
a dobio sam potvrdu od te moje urgencije da od 1.8.2020 se ne daje sertifikat za licne izdate pre 2018 godine
Znači ovo je u pitanju, i umesto da negde to navedu oni šetaju ljude...
@Mapet opet javljaj kako je proteklo, s obzirom da imaš važeću ličnu...
Ček, ček... Imaš još detalja o ovome? Moja LK je sa kraja 2015-te, pa mi sertifikat ističe sad, krajem godine. Ako ne budu hteli da mi daju novi sertifikat, tačno ima da zadavim nekog tamo..... a dobio sam potvrdu od te moje urgencije da od 1.8.2020 se ne daje sertifikat za licne izdate pre 2018 godine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari