Drugari, molim za savet -- upravo je spomenut LPA (lokalna poreska administracija), stigao je sada godišnji obračun za porez na imovinu, dosta mi znači taj portal jer preko njega kontrolišem svoj porez na imovinu (lepo vidim stanje, uplate, pozive na broj, račun, sve, lako mi za ebanking plaćanje), i to radim i za oca, majku, i dve tetke. Naravno, oni su stari, nemaju pojma, sve obavim za njih.
Sad više ne mogu da se ulogujem ni na jedan od navedenih naloga!
Обавештавамо вас, као корисника Портала локалних пореских администрација (ЛПА, lpa.gov.rs) са налогом и шифром, да више нећете моћи да приступате Порталу ЛПА на тај начин већ можете то да урадите са двофакторском аутентикацијом. Након што себи генеришете двофакторску аутентикацију моћи ћете да приступате Порталу ЛПА.
Traže da se na mobilni instalira aplikacija (koja važi samo za jednog korisnika!). Moji roditelji nemaju smartphone! Kakve su ovo ludosti? To je portal samo za informisanje, nije moguća bilo kakva izmena podataka, samo obični uvid u stanje zaduženja i uplate.
Očigledno tu ništa više ne može da se učini, a ne mogu ni na svom Androidu da 5x kloniram app ConsentID koju zahtevaju da se instalira. Uh!
🙁