Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Како могу клинцу да отворим налог на е-здравље?

Како могу клинцу да отворим налог на е-здравље?
Пробај са различитом мејл адресом од твоје да га пријавиш, тј. региструјеш са његовим јмбг, ако неће онда би требало да можеш преко свог налога.

Хтео бих да га додам на свој налог.

И још нешто, како да променим е-маил адресу за логовање?

@jeleraci
Da da, sve isto se ponaša i kod mene. Ulogujem se sa svojom LK , to prođe ok, onda se izlogujem i probam sa supruzinom LK , i uđe bez pina, ali na moje ime opet. Tu nešto nije dobro rešeno, pamti se prvi učitani sertifikat tokom cele sesije, tako da za novu sesiju mora da se koristi drugi browser ili brisanje cache-a.
.. To je neki moj zaključak, možda nisam u pravu ali iskreno, čudim se da ikako i radi s obzirom na situaciju

Pozdrav, treba mi pomoc. REgistrovao sam se na portalu E-uprava preko racunara. I kad trazi da posaljem sliku LK ili sliku iscitane LK stalno mi izbacuje error. To sve pokusavam na operi. I fajlovi su manji od 3 MB. Sve ovo radim zbog sertifikata o vakcinaciji al ne mogu da potvrdim nalog. Moze li mi neko pomoci? Hvala

@jeleraci
Da da, sve isto se ponaša i kod mene. Ulogujem se sa svojom LK , to prođe ok, onda se izlogujem i probam sa supruzinom LK , i uđe bez pina, ali na moje ime opet. Tu nešto nije dobro rešeno, pamti se prvi učitani sertifikat tokom cele sesije, tako da za novu sesiju mora da se koristi drugi browser ili brisanje cache-a.
.. To je neki moj zaključak, možda nisam u pravu ali iskreno, čudim se da ikako i radi s obzirom na situaciju
Да, нешто чудно. Али ок, шта да се ради, добро је и ово хахаха...
Nazalost, nece. Ni chrome, mi Edge
Pogledajte prilog 323374
А у ком формату си покушао да је сачуваш? ЈПГ или ПДФ?

Probaj da smanjiš rezoluciju slike LK. Nešto kao 96 ili 120 dpi (1000 piksela po dužoj strani).
Kada sam slao sestrinu tako mi je prošlo (fajl je bio manji od 1MB). Isto nije htelo da prihvati i izbacivalo neku grešku bez obzira na format i veličinu fajla.

Drugari, imam jedno pitanje... Naime, potpisala sam ugovor u mup-u za izdavanje elektronskog sertifikata, instalirala sve što je potrebno, kupila čitač, instalirala drajvere za njega, odradila elektronski potpis (funkcioniše, probala), međutim kada idem direktno na prijavu elektronskim sertifikatom pojavljuje mi se poruka da je došlo do greške da proverim ovo,da proverim ono itd... ali kada se prijavim preko mobilnog telefona i aplikacije ConsentID regularno me prijavi u aplikaciju i imam pristup svemu. Da li to tako treba, tj. mora da se prijavi uz pomoć telefona ili ne? Nije mi jasno zašto me preko telefona pušta da uđem na portal a preko elektronskog sertifikata prijavljuje grešku... To me buni...Inače, htela sam da podnesem zahtev za promenu vozačke dozvole ali obzirom da sam vratila prezime ne moze već mi izlazi poruka : javite se najblizoj stanici mup-a. Hvala svima unapred...
Imaš dva sertifikata, jedan je za potpis, drugi za logovanje, ako u Chrome-u klikneš na prvi prilikom logavanja, izbaciće ovu grešku (jer je za potpis), na drugi neće.

Kada na e- upravi, hoću da dobijem zeleni sertfikat dobijem ovu poruku : "ne postoje podaci o podnosiocu zahteva". Kome da se obratim?

Pitanje za to je i na osnovu cega hoces da dobijes sertifikat, antitela, negativan PCR ili vakcinacija. Ovo kazem zato sto se desava da neki ljudi nisu uopste upisani u bazu iako su testirani i prelezali, oporavili se.
Za vakcinaciju je skoro uvek sve regularno ubaceno u bazu. Najcesce greske su oko upisivanja mail adrese ili JMBG broja, ali je retko.

Kada skeniram qr kod sa papira vakcinacije izadje mi zaleni karton i pise da je validno. A kada skinem sertifikat sa euprave na email i skeniram kod odatle, izbaci crveno i pise da nije validno. Sta je fora?

Nisu jos “proknjizili” mada su mi rekli da je to vidljivo cim su me bocnili treci put. Nisam proveravao, samo skinuo sertifikat. ***** qr, pise ti datum i vreme trece doze, sta te briga sto se ne ocitava. To je njihov problem.

Moguce i da je trenutno tako zbog uskladjivanja baze i QR kodova koji trebaju da budu citljivi i validni za EU zemlje :)

Ajd jos jedno glupo pitanje, sertifikat skines u obliku pdf fajla koji ti stigne na email, fakticki to pokazes ako te neko cima?

Plokazes mu samo QR kod i licni dokument ako traze, kao sto u mnogim zemljama, logicno, traze :)

Edit: @DGoran vec ukratko odgovorio :)

Prilozi

• 3C1D335C-7EBD-454C-BF1D-51886385367C.jpeg
    3C1D335C-7EBD-454C-BF1D-51886385367C.jpeg
    104 KB · Pregleda: 100
Ко добија те зелене картоне, ковид сертификат или шта већ? После колико доза.
Ја бих требао да се вакцинише ових дана први пут, нисам смео раније због здравствених проблема, сад је дошло време да примим прву вакцину, по препоруци Фајзер.

Tek posle druge i to 14 dana ( tada ti priznaju) . Znaci, prva pa 21 dan pa druga pa jos 14 dana.

• Like
Reagovanja: iOS
Zavisi od vakcine. Fajzer je revakcinacija drugim dozom posle 3 nedelje od prve, kad i dobijas potvrdu

Otkad je na E-upravi omogućeno da sa ''samo'' mobilnom aplikacijom imamo visok nivo pouzdanosti ? Ima neki novi kvalifikovani sertifikat u cloudu pa piše da treba da obnovimo parametre za ConsentID i još ponešto.

Tek posle druge i to 14 dana ( tada ti priznaju) . Znaci, prva pa 21 dan pa druga pa jos 14 dana.
Ovo je medicinski jedino pravilno i apsolutno tacno :), a ako izdaju zeleni sertifikat (ne mislim na potvrdu o vakcinaciji) odmah nakon druge doze, to je takodje apsolutno neozbiljno i medicinski neopravdano. U zapadnim zemljama ne mozete da dobijete prolaz bez ispunjenosti tog uslova.
Ima neki novi kvalifikovani sertifikat u cloudu pa piše da treba da obnovimo parametre za ConsentID i još ponešto.

Koliko znam, ne treba nikakva obnova parametara i logovanje "mobilnom aplikacijom" je identicno, samo drugaciji naziv, kao sto je do sad islo dvofaktorskom autentikacijom :)

Zeleni sertifikat se dobija tek nakon 14 dana od druge vakcine, i stize na mail

Ovaj consent ID mi nije jasan kako se aktivira?

Tako je, ili dan nakon primanja trece doze.

Registrujes se na eUpravi preko mail-a. Tad ubacujes slikanu licnu kartu (obe strane) ili pasos i dodas kao attachment. Nakon toga ides u postu i trazis da ti daju parametre za Consent ID aplikaciju koja ti je na mobilnom. Ovde je spisak posti gde mogu da se preuzmu parametri nakon bazicne registracije

I ne radis reinstal Consent ID app ili hard reset telefona jer posle moras u postu opet po nove parametre.

Bilo kako bilo, sad preko ConsentID može da se uđe u podatke iz MUP-a, podatke iz penzionog i sve ono što ranije nije moglo.

Nazad
Vrh Dno