Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Ja imam veseliji problem. Imam zakazano za danas, pasoš, koji sam JEDVA zakazao pre mesec dana, ali, budala, nisam skrinšotovao ekran, računajući da će mi info o terminu biti uvek dostupan. Sad zovem da pitam, znam da je danas, znam i minute, samo ne znam da li je 16:45 ili 17:45. U Supu se niko ne javlja, na centrali kažu "neće se ni javiti, gužva je", a na sajtu e-uprave je trenutno podatak o detaljima termina nedostupan, čuveno "servis trenutno nije dostupan".. čak mogu da vidim i taj EGN broj, ali ništa dalje od toga..tako da, hteo, ne hteo, otići ću ranije, pa ako nije, onda za sat ponovo. Ovako sam mislio da im ne pravim gužvu..
I koji je termin bio, 16.45 ili 17.45? 😁 Zar nisi dobio potvrdu o zakazanom terminu na mail koji si registrovao na eUpravi?

I koji je termin bio, 16.45 ili 17.45? 😁 Zar nisi dobio potvrdu o zakazanom terminu na mail koji si registrovao na eUpravi?
Ipak 17:45 😎 moram ih pohvaliti, primili su me u terminu, i obavili za 8 min. A nije da im ne upadaju kolege policajci, bez blama, na foru da urade posao...jedan je ušao sa mnom, ali sam ga otperjao, pa je drugi šalterdžija uzeo njegova dokumenta. A moram pohvaliti i dežurnog policajca koji je pazio na disciplinu u hodniku, zaista je bio i ljubazan, i predusretljiv. Čudo 😎

Za mejl sam bio ubedjen da sam ga dobio, ali sam skoro sredjivao nekoh par hiljada mejlova, pa sam možda obrisao i taj..

Pozdrav, registrovao sam se na eupravu i probao da zakazem termin za LK. Kada odem na pokreni uslugu, izbaci mi uvek Молимо Вас пријавите се на систем да би сте могли да користите услугу. U cemu je fazon?

Kada si se registrovao?! Treba da prođe određeno vreme dok ti verifikuju nalog, tipa 24h, nisam siguran.

Sad, e to nisam znao. Znaci i pored mail verifikacije, moraju i oni verifikovati?

Tako je, evo šta piše prilikom registracije, sad sam proverio :)
Obično to bude brže od 48h...

На адресу електронске поште коју сте навели добићете поруку и линк путем кога је потребно да потврдите регистрацију.
Када потврдите регистрацију, да бисте користили услуге на Порталу еУправа, потребно је да сачекате да добијете још један мејл потврде.
Односно Ваш кориснички налог постаје активан када документа провери овлашћено лице, најкасније у року од 48 сати.

Isto to sam uradio komšiji za pasoš pre 4 dana, ali nisam mogao da mu zakažem termin(takođe mi isto izbacivalo). Čovek jutros lično otišao pre 7 i prošao...

Zelim da podnesem zahtev za pasose deci, vec dva dana mi izbacuje poruku "Прекорачили сте максималан дозвољен број еЗаказивања за задати период"
Pre 2-3 nedelje sam podneo zahtev za licnu kartu, sve je proteklo ok.

Zelim da podnesem zahtev za pasose deci, vec dva dana mi izbacuje poruku "Прекорачили сте максималан дозвољен број еЗаказивања за задати период"
Pre 2-3 nedelje sam podneo zahtev za licnu kartu, sve je proteklo ok.
Само једном у месец дана је могуће заказати термин преко е-Управе, било да га искористите или не. Потпуно нелогично правило, али тако је то.

Ako kreiram osnovni nalog (username/password) da li mogu na isti nalog kasnije da se ulogujem elektronskim sertifikatom?

Offtopic, nadam se da ne zamerate.

Da li je moguće izvaditi pasoš detetu, a bez deteta? U smislu da uzmem saglasnost supruge i overim kod notara, a ponesem samo sliku deteta koju bi da ubace u pasoš.
Da baš ne maltretiram sve ikada da uzimamo slobodan dan za zahtev.

Koliko znam, moras da dovedes zbog slikanja.

Ma vidim i na mupovom sajtu da se može poneti fotografija, pa zato rekoh da pitam.

Link ka sajtu. Jer ja tumačim to ovde (ali ja tumačim, pa rekoh da proverim) da može da se ponese fotografija, overena izjava od supruge i to je to. Zahtev podnosi roditelj.

Moras dovesti dete. Za podizanje mozes i sam bez punomoci.

Da li može nalog za sertifikatom PKS?

Poslednja izmena:
Sta je potrebno nakon registracije na esanducetu da bi sistem povukao racun za infostan? Nalog je registrovan sa jmbg brojem vlasnika stana, medjutim kad se klikne na slicicu infostana, nista, prazno.

Mislim da jos na pocetku rada sajta nije trebalo nista dodatno da se radi. Mozda je potreban neki kraci vremenski period za sistem da uskladi podatke.

Јуче сам добио овај маил са е-сандуче. Треба да им доставим неке податке.
Да ли је још неко добио овај маил? Зашто им то треба, и како им доставити. Одштампати, потписати, сликати и послати?
И да није нека превара?

Prilozi

• Screenshot_20210726-161231.png
    Screenshot_20210726-161231.png
    232.7 KB · Pregleda: 117
  • Screenshot_20210727-092716.png
    Screenshot_20210727-092716.png
    208.6 KB · Pregleda: 155
Одштампати, потписати, сликати и послати?
Poštom da, tako si 101% siguran da nije prevara (ne deluje mi kao da jeste), još bolje ako odneseš lično :)

Јуче сам добио овај маил са е-сандуче. Треба да им доставим неке податке.
Да ли је још неко добио овај маил? Зашто им то треба, и како им доставити. Одштампати, потписати, сликати и послати?
И да није нека превара?
Dobio i ja, ali ja znam da nemam pristup računima jer se i dalje vodi na ćaleta pa sam mislio da će ovako da prebace na mene :)
PS. nisam poslao ništa, čekam da vidim da li je još neko dobio ili, ne daj Bože, poslao :)

Nakon reseta telefona ConsentID ne mogu da ulogujem sa podacima koje sam dobio u pošti. Takođe ne može da povrati putem backupa koji sam napravio pre reseta telefona i navodi da su "Bekap fajlovi izgleda nevažeći". U čemu je problem?

To u Srbistanu ne vredi, jer velika većina ne zna da koristi portal, a što je još gore, i ne želi uopšte da nauči. Građanin će radije da čeka dva sata na šalteru da bi mu tamo radnik kreirao uplatnicu, a onda dva sata u pošti da bi to platio, i onda ponovo na šalter da bi predao zahtev za neki dokument. Čak su se pojavile i agencije koje "kreiraju" uplatnice, naravno za proviziju. Isti prinici kao ovi što stoje ispred bankomata kad su penzije, da penzionerima "uslužno" podižu penzije, da ne bi čekali u redove, jer pobogu penzioneri ne znaju da koriste bankomat.

Sve mi je jasno. Okacio sam ovo za nas koji znamo i kojima se zivot gadi od redova. Posavetujem ljude kako da si olaksaju zivot, to je najvise sto mogu. Ako im se ceka u redu, ja tu ne mogu nista.

Proverio sam ja kako to radi pre neki dan kad sam hteo da produžim vozačku. E-🍆IMG_20210719_152931__01.jpg

IMG_20210720_193833.jpg

Žena uredno produžila vozačku iako joj je lična karta starija od pet godina, a piše da slike uzimaju sa lične koja ne sme biti starija od 5g. Njoj je pasoš godinu dana star i uzeli sliku sa pasoša. Možda nekome koristi informacija.

• Like
Reagovanja: mnt
Ne znam sta uopšte I trebaju posebno vozačka, zdravstvena... Kad sve može kao i u SAD npr. U okviru lične karte

• Like
Reagovanja: mnt
Nazad
Vrh Dno